Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Jižní Korea – místo, kde sídlí nejvlivnější módní scéna v celé Asii. Avantgardní komplety, oversized střihy, dokonalé vrstvení, individualita a sebevědomí. To jsou hlavní pilíře korejské módy. V poslední době se asijské módní scéně dostává uznání na mezinárodním měřítku. Ovlivňuje ji totiž oblíbená K-popová scéna i jihokorejské celebrity. A co z K-fashion dělá tak neodolatelný styl? Umění kombinovat tradiční prvky s evropskými trendy!

    Podle webu Pymnts je Jižní Korea největším odběratelem luxusní módy na světě. Nelze ji tedy nechat bez povšimnutí. Záplavu virálních videí týkajících se korejské kosmetiky v průběhu let zaregistroval snad každý, nicméně s její oblibou postupně vzrůstá i poptávka po korejské módě. Objevte s námi ty nejzajímavější korejské módní velikány a nechte se unést vlnou nejkreativnějších asijských looků!

    Wooyoungmi miluje nízké pasy a oversized střihy

    Módní dům letos slavil své dvacáté výročí od uvedení na trh. Kreativní ředitelka Youngmi Woo v aktuální kolekci hlásá návrat ke svým kořenům. Všechny modely mají podle jejích slov připomínat korejského „cool kluka“ z přelomu tisíciletí. Dominují tu především oversized střihy a nízké pasy. Všechny kousky jsou unisex, tedy pro všechna pohlaví. Značku nejrychleji pořídíte na Farfetch.

    Foto: Wooyoungmi

    YCH prochází denimovou obsesí

    Korejská značka YCH založená v Soulu si letos libuje v atypických střizích. Používá klasické materiály, ale nebojí se je vrstvit či různě kombinovat. Designérka Choon Ho Yoon se zaměřuje pouze na dámskou módu, do které prolíná feministickou náladu a snaží se přenést ryze mužské prvky do nositelné dámské módy.

    Foto: YCH

    Tornádo hvězdných kolaborací má na kontě Gentle Monster

    Králem mezi slunečními brýlemi se stává Gentle Monster. Brand specializující se na stylové eyewear vznikl v roce 2011. A to pod taktovkou designéra Hankook Kim, který svůj podnikatelský plán vymyslel již na dětském táboře. Seznámil se tam totiž s pozdějším investorem. Ani jeden nečekal, že v dospělosti budou vlastnit tak trendy, celebritami opředený, label. Aktuálně se Gentle Monster pyšní kolaborací se zpěvákem KUN.

    Foto: Gentle Monster

    Další kolaborace právě probíhá s francouzským módním domem Maison Margiela. Brýle pořídíte spíše v neutrálních barvách, od černé po tlumeně žluté. Futuristický vzhled doplňují decentní loga domu Margiela.

    Foto: Gentle Monster

    Výherkyně první sezóny netflixového pořadu Next In Fashion – Minju Kim

    Designérka Minju Kim – synonymum módní extáze. Korejka má vystudovaný Samsung Design Institut i Královskou akademii výtvarného umění v Antverpách. Čemuž také její tvorba odpovídá, potvrdil to i již zmíněný netflixový pořad, který bezkonkurenčně vyhrála. Stejně jako H&M Awards. Její extravagantní až utopické modely naprosto zbožňujeme. V aktuální kolekci s názvem FAIRY`S WISH se objevují potisky květin, které návrhům dodávají nádech éterické krásy. Siluety kopírují vílí křídla.

    Foto: Minjukim

    U WE11-DONE vládne punk a impresionismus

    Provokace, anarchistická rebelie a lehká perverze. Tak lze charakterizovat celou letní kolekci. Modely oslavují impresionismus v kombinaci s punkem. Klíčovými prvky se staly PVC sukně, kožené odnímatelné rukávy nebo zdobené silonky. Brand si samozřejmě oblíbila i Billie Eilish, která jakoby vypadla přímo z runwaye.

    Foto: WE11-DONE

    Zdroj: Wikipedie, BOF, Farfetch, Instagram, society-a.com, pymnts.com

    Jižní Korea jako módní hřiště pro odvážné! Vítejte na místě, kde se setkávají tradice s avantgardou

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.