Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Mezi jedny z nejvytouženějších dobrodružných dovolených patří cesta po afrických safari. Pokud už se k takovému výletu odhodláte, je ovšem potřeba hledět na to, jakým způsobem jsou podobná střediska řízená. Měla by být nejen šetrná k tamní přírodě, ale měla by také usilovat o pomoc tamním komunitám.

    Podpořte ochranu divoké přírody. Vycestujte do resortu Lewa Wildlife Conservancy v Keni

    Jedním z příkladů udržitelných afrických safari je Lewa Wildlife Conservancy. Nachází se v severní Keni a nabízí skvělou příležitost, jak podpořit ochranu ohrožených druhů. Patří mezi ně například zebry Grevy nebo černí nosorožci. Středisko zároveň blízce spolupracuje s lokálními komunitami a nabízí jim stabilní a dlouhodobou práci. Vaší odměnou je úchvatný zážitek v pravé divočině.

    Zdroj: Lewa Wildlife Conservancy

    Safari společnost Wilderness patří mezi absolutní špičku. Chrání přírodu i africké děti

    Střediska spadající pod firmu Wilderness založila dvojice průvodců po safari v Botswaně. Zamilovali si totiž africkou krajinu a rozhodli se ji proto nejen ukazovat turistům, ale také chránit. I z toho důvodu je jejich cílem do roku 2030 zdvojnásobit velikost terénu, který v současnosti spadá pod jejich ochranu. Kromě návštěvy Botswany si můžete vybrat také z řady pobytů v Rwandě.

    Peníze za vaši dovolenou pak částečně poputují na podporu neziskové organizace Children in the Wilderness. Jejím cílem je vzdělávat tamní děti o důležitosti ochrany přírody. Sami si pak užijete několik výletů do safari, ale i jedinečný luxusní pobyt. Nocleh vás totiž čeká v pohodlných letních chaloupkách. Nechybí ale ani před sluncem chráněné bazény, nacházející se uprostřed afrických mokřad.

    Luxus propletený s udržitelným safari. Zamiřte do Sabi Sand Game Reserve v Jihoafrické republice

    O něco více luxusní dovolenou nabízí Sabi Sand Game Reserve v Jihoafrické republice. Nachází se kousek od národního parku Kruger, umožňuje tedy návštěvu opravdu skvělé lokality. Také tento resort minimalizuje svůj dopad na životní prostředí i lokální komunity. Navíc ale návštěvníkům otevírá možnost spatřit na vlastní oči takzvanou Big Five. Jedná se o skupinu pěti zvířat, považovaných za ty nejnebezpečnější.

    Zdroj: Sabi Sand Game Reserve

    Patří mezi ně lev, leopard, nosorožec, slon a buvol. Pozorovat je můžete z bezpečné, ale zároveň respektující vzdálenosti. Tamní průvodci se ale soustředí na ekosystém jako celek. Nové poznatky se tak můžete dozvědět i o těch nejmenších živočiších obývajících tamní divočinu. Pro potřebný odpočinek se můžete uchýlit do jedné ze čtyř rozdílných luxusních ubytoven. Každá z nich má vlastní styl a charakter.

    Objevte taje Zimbabwe. Dopřejte si luxusního odpočinku mezi slony a lvími smečkami

    Zodpovědný přístup k divočině má také resort s názvem Somalisa Camp, nacházející se v národním parku Hwange v Zimbabwe. Nabízí nejen možnost pozorovat rodinu slonů, zeber nebo lvů, ale také luxusní odpočinek. Po náročném dni plném nezapomenutelných zážitků se tak můžete ponořit do vany umístěné v otevřeném stanu, ze kterého uvidíte přímo na krásy tamní přírody.

    Zdroj: Somalisa Camp

    Zdroje: Condé Nast Traveler, Staff Traveler, Instagram

    Užijte si luxus bez výčitek. Navštivte udržitelné safari v Africe

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.