Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Loňský rok vyhrály na plné čáře sladké třešňové vůně. Nejvyšších příček trendů ve světě parfémů se proto drží i v roce 2024. Nově je ovšem doplnily další druhy ovoce. Letos tedy zazáříte s jakoukoli vůní, která bude obsahovat také stopy broskví, citrusů nebo exotického manga a kokosu.

    TikTok trend s názvem cherry girl make-up se pomalu přesunul také do světa parfémů. I z toho důvodu si uživatelé sociálních sítí v uplynulém roce oblíbili vůni Toma Forda s názvem Lost Cherry. Popularita třešní navíc souvisí také s obsesí internetu beauty trendy souvisejícími s jídlem. Mezi další takové patří například takzvaná strawberry nebo tomato girl, v překladu jahodová a rajčatová dívka.

    Dává tedy smysl, že se ovoce drží na nejvyšších příčkách trendy vůní i letos. Oblíbené však už dávno nejsou pouze třešně. Podle výzkumu platformy Spate zůstanou nadále prodávané, zároveň ovšem vzrostlo vyhledávání také ostatních ovocných vůní. Například poptávka po broskvích stoupla v posledním roce o více než 60 procent. O téměř 40 procent více byly vyhledávány také parfémy obsahující stopy citrusů.

    Na oblibě rovněž narůstají i vůně s mangem a kokosem. Trendy je ovšem téměř každé ovoce. Populární je proto i parfém značky By/Rosie Jane s názvem Missy. Kombinuje tóny mandarinky, opraženého kokosu a ananasu. Všechny v současnosti oblíbené ovocné vůně ovšem spojuje jejich jemnost. Oproti těm loňským jsou totiž o dost odlehčenější, zároveň ale zůstávají velice sexy.

    Do popředí nastoupily i citrusové vůně. Vyberte si z řady nestárnoucí klasiky

    Dalším příkladem skvělého skloubení ovocných tónů je parfém značky Nette s názvem Pear Jam. Jeho náladu zlepšující vůně navozuje pocit relaxace. Stejně jako ostatní ovocné produkty evokuje radost a štěstí. Právě tento jejich charakter totiž tolik přitahuje současné milovníky trendů. Parfém značky Phlur jménem Strawberry Letter v sobě pro změnu smíchal jahody, švestkový nektar a fazole tonka.

    Zdroj: Nette, Phlur

    Pokud hledáte trendy voňavku, ale nejste velkými fanoušky sladkých vůní, pak si můžete vybrat z široké nabídky citrusových parfémů. Stejně jako jejich o něco méně kyselé protějšky, jsou i ony poměrně lehké. Kromě toho se jedná o stálice, které nikdy nevyjdou z módy. V případě, že si nechcete vybrat z výše zmíněných variant, doporučujeme jednoznačně citrónovou, mandarinkovou nebo limetkovou volbu.

    Zdroj: Phlur, Zodica

    Zdroje: WWD, Refinery29, Byrdie, Instagram

    Svět parfémů pohltilo ovoce. Trendy diktují třešně, broskve i citrusy

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.