Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Platformy TikTok a YouTube v poslední době zaplavila videa o tom, proč bychom do svých životů měli zapojit takzvaná třetí místa. Jedná se o koníčky nebo komunity nesouvisející s naším domovem nebo prací. Jejich přítomnost totiž prokazatelně zlepšuje naši psychickou pohodu. V současnosti jich ovšem ve společnosti rapidně ubývá.

    Uživatelé sociálních médií mezi sebou šíří staronový koncept, kterým se snaží poukázat na nezdravý životní styl současné společnosti. Poukazují totiž na potřebu „třetích míst“. Naše životy se dle nich v posledních dekádách scvrkly pouze na „první“ nebo „druhá“ místa. Tím hlavním je myšlený náš domov. Trávíme v něm totiž čím dál více času. Často z něj ani nevycházíme, protože pracujeme na „home office“.

    Z pohodlí postele nebo pohovky navíc můžeme hrát hry, volat si s kamarády, sledovat filmy nebo se vzdělávat. Tím ovšem přicházíme o takzvané druhé místo, kterým je pracoviště. I když většina lidí do kanceláře i nadále dochází, často už si neumí vytvořit prostor pro ono zmíněné třetí místo. Myšlená je tím jistá komunita nebo prostor, které nesouvisejí ani s naší prací, ani s domácností. Zkrátka nám přinášejí radost.

    Pro každého proto bude koncept představovat něco jiného. Vycházky do parku, čtenářský klub, tancování nebo hospoda. Důležité je, aby ono místo obsahovalo prvek socializace, ať už aktivní, nebo pasivní. Nemusíte si hledat nové kamarády nebo rozvíjet dlouhé a hluboké konverzace. Měli byste ovšem kolem sebe mít další lidi. Podmínkou také je, abyste komunitu navštěvovali pravidelně a s radostí.

    Chatování s kamarády se nepočítá. Sociální sítě vytváří falešný pocit socializace

    Termín „třetí místo“ poprvé použil v 80. letech minulého století sociolog Ray Oldenberg, a to ve své knize The Great Good Place. Důležitost konceptu od té doby vědci staví především na jeho pozitivních dopadech na utváření naší identity i psychické pohody. Také proto se do něj nepočítá pouhé nakupování nebo návštěva kaváren. Právě tato, pro nás tak užitečná, „místa“ ovšem v poslední době ztrácíme.

    @cbwritescopy

    Make local bars and pickup basketball leagues great again

    ♬ original sound – Christian

    Čím dál více lidí se totiž pohybuje hlavně mezi prací a domovem, nebo ve svých příbytcích zůstává úplně. Sociální sítě pak poskytují jakýsi falešný dojem socializace. Po dlouhém pozorování ostatních lidí, psaní komentářů nebo chatování s kamarády nabýváme dojmu, že máme ostatních plné zuby a nepotřebujeme se s nimi potkávat i „na živo“. Tím ovšem přicházíme o zcela přirozený a přínosný koncept, který nám jednoduše zlepší běžný den.

    Zdroje: House Beautiful, Today, Instagram, TikTok

    Sociální sítě nestačí. Proč ve svých životech potřebujeme „třetí místa“?

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.