Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Úzké džíny se staly jakýmsi kontroverzním kouskem, který buď milujete, nebo nenávidíte. Zdá se, že na delší dobu upadly v zapomnění. Nejnovější data a outfity současných módních ikon však předpovídají jejich možný návrat, který otřese základy každého šatníku.

    Úzké džíny kdysi představovaly to-go každé modelky

    Kořeny úzkých džínů sahají několik století zpátky, ovšem za jejich zlatou éru považujeme až začátek současného milénia. Oblíbil si je zejména návrhář Hedi Slimane, který v té době vedl luxusní sekci Dior Homme. Postavil na nich svou ikonickou punkovou emo estetiku. A svět ho následoval.

    Skinny džíny tak bezkonkurenčně kralovaly šatníkům všech tehdejších slavných osobností. Byly totiž velmi stylové, skvěle doplňovaly každý outfit a odrážely ducha doby. Staly se součástí snad každého ležérního looku modelky Kate Moss nebo podnikatelky Kim Kardashian.

    Neopustily nás ani v první polovině minulé dekády, která se vyznačovala nástupem módních blogerek a podivnou až chaotickou směsí trendy peplum topů, výrazných náhrdelníků a festivalového hippie stylu.

    Konec kralování úzkých džínů přinesla generace Z

    Hřebíček do rakve úzkých džínů ovšem záhy zatloukla dospívající generace Z. Internetová kultura takzvané Gen Z, soustředěná především na TikToku, tento „ošklivý“ módní trend nemilosrdně pohřbila v naději, že se snad už nikdy nevrátí.

    Důvodem jejich úpadku byla nepochybně také pandemie COVID-19. Najednou jsme trávili veškerý čas doma a představa nošení těsných a omezujících kalhot už nebyla tak lákavá jako kdysi.

    Jsme svědky velkolepého návratu „skinny jeans“?

    Těsné džíny spolehlivě nahradily takzvané mom-jeans nebo boyfriend-jeans rovného a volnějšího střihu. Konec jejich vlády potvrdily i oversized baggy kalhoty, které se najednou staly nedílnou součástí týdnů módy, ať už na samotných přehlídkových molech, nebo ve street stylu.

    Zdroje: Bluemarine, Saint Laurent

    V současné epoše mikro trendů a obrovské rozmanitosti se však perfektně ukazuje, že móda je přeci jen cyklická. Podle instagramového profilu @databutmakeitfashion se totiž popularita úzkých džínů za poslední měsíc zvýšila o 50 procent.

    Zdroj: Reuters

    V prosinci loňského roku je vynesla i královna street stylu, modelka Bella Hadid. V kombinaci s vysokými ponožkami, koženou bundou a teniskami New Balance jsme je zahlédli také na modelce Emily Ratajkowski. Princezna z Walesu je zase zkombinovala s elegantním kobaltově modrým sakem.

    Vydejte se do hlubin svého šatníku. Úzkým džínům neuniknete

    Pokud jste připraveni dát tomuto kousku další šanci, nastal správný čas. Zkuste zalovit v nejhlubších útrobách svého šatníku, nebo se poohlédněte po novém páru. Slušnou nabídku má značka Diesel, která je ve světě denimu jako doma. Spolehlivou volbou jsou bezesporu i džíny od Levi’s nebo Calvin Klein.

    Zdroj: Instagram, YouTube, Diesel, Calvin Klein, Levi’s

    Zdroje: The Guardian, Refinery29, Medium

    Zájem o úzké džíny prudce narůstá. Čeká nás jejich opětovná nadvláda?

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.