Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Koncept zero waste už není dávno žádnou novinkou. Zapracovat ho můžete proto poměrně snadno i do vaší beauty rutiny. Nemusíte hned ale složitě vyrábět vlastní make-up produkty, aby se vám podobného cíle podařilo dosáhnout. Místo toho můžete vyzkoušet některé z řady produktů značek, kterým na přírodě záleží tak jako vám.

    Není vždy snadné najít zero waste produkty, které budou splňovat všechna požadovaná kritéria. V první řadě je samozřejmě potřeba, aby byly opravdu šetrné k životnímu prostředí. Spolu s krokem k udržitelnějšímu směru ovšem nechcete přijít ani o nepostradatelnou kvalitu a luxus. Sepsali jsme proto tipy na značky zapadající do obou kategorií.

    Elate Cosmetics využívá kouzlo bambusu. Umožňuje navíc opětovné doplnění produktu

    Pokud jste ve světě zero waste make-upu a kosmetiky nováčky, pak doporučujeme začít například se značkou Elate Cosmetics. Nabízí totiž udržitelné produkty, které jsou ale velice podobné těm tradičním. Každý její kousek je ovšem recyklovatelný nebo kompostovatelný. Některé z nich můžete navíc po spotřebování doplnit.

    Zdroj: Elate Cosmetics

    Produkty totiž společnost vkládá do plechových nádobek, které lze recyklovat a do obalu následně vložit nové. Na samotné balení pak Elate Cosmetics využívá bambus, zpracovaný za udržitelných podmínek a bez chemické úpravy. Na výběr pak máte ze stejného množství produktů jako u „normální“ značky.

    Stylové a vyměnitelné produkty nabízí Kjaer Weis. Sestavte si vlastní praktickou paletku

    Na principu doplňování make-up produktů funguje také společnost Kjaer Weis. Sestavit si tak jednoduše můžete i vlastní paletku, a to nejen očních stínů. Umístit do ní můžete i tvářenku, highlighter nebo pudr. Z pevného obalu zkrátka vypotřebované produkty vyjmete a vložíte jiné. Samotný obal pak lze recyklovat v případě, že už ho znovu nevyužijete.

    Zdroj: Kjaer Weis

    Je však potřeba poukázat na složitost podobných doplňovacích systémů. V zásadě se stále jedná o lepší variantu než nakupovat zcela neekologický make-up. Musíte ovšem dbát na to, že aby se energie na výrobu podobných kousků vyplatila, musíte u značky opravdu vydržet a vybrané produkty pravidelně doplňovat.

    Make-up od RMS Beauty spotřebujete do poslední kapky. Umožní to speciální obaly

    Další značkou, kterou byste na první pohled nerozeznali od těch neudržitelných, je RMS Beauty. Společnost nabízí make-up v recyklovatelných obalech, hodících se pro další recyklaci. Většina jejích kousků se ovšem nachází v hliníkových obalech. Takový materiál umožní spotřebování tvářenky nebo highlighteru do poslední kapky.

    Obaly jednotlivých kousků jsou zase vyrobeny z recyklovaného papíru. Nápisy pak značka tiskne pomocí inkoustu vyrobeného z rostlin. Přesto ale RMS Beauty nabízí sytou pigmentaci a krémovou konzistenci, která je u známých a tradičních luxusních make-up značek tak oceňovaná.

    Jde to i téměř bez obalu. Rtěnky podobné voskovkám naleznete u Axiology

    Zero waste make-up, který je zároveň cruelty free a vegan, vytváří společnost Axiology. Najdete tak u ní i rtěnky v podstatě bez obalu. Kolem sebe mají omotaný pouze papírový obal. Víceúčelové tyčinky jsou pak zahalené do papírového krytu. Zároveň je ale využijete na rty, tváře i jako oční stíny.

    Zdroj: Axiology

    Kromě toho značka Axiology spolupracuje s ženskou organizací z ostrova Bali. Její zaměstnankyně pak využívají tamní papírový odpad a přeměňují ho právě do výše zmiňovaných obalů. Make-up společnost tak zároveň vytváří stabilní prostředí a férové výplaty, které by jinak pracovnice na Bali tak snadno nenašly.

    Na závěr musíme dodat, že i když je udržitelná kosmetika a make-up lepší variantou pro planetu než běžně prodávané produkty, nejedná se o zázrak. U každé z výše zmíněných značek, a řady dalších, řadících se do „eko“ kategorie, byste pravděpodobně našli nějakou výtku. Snad nejlepší volbou je proto nakupovat beauty produkty s rozvážností a neplýtvat jimi.

    Zdroje: Zero Waste Store, Sustainable Review, Instagram

    Spojte luxus s udržitelností. Dejte šanci zero waste make-upu

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.