Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Jak už je zvykem, návrhář Simon Porte Jacquemus odhalil svou nejnovější kolekci mimo oficiální kalendář týdnů módy. V pondělí ji představil na jihu Francie v malebném městečku Saint-Paul-de-Vence. Show s názvem Les Sculptures využívala jak minimalistické elegantní prvky, tak surrealismus ovlivněný uměleckými díly rozestavěnými podél mola.

    Nejnovější show módního domu Jacquemus byla plná nejen elegantních a surrealistických kousků, ale také známých osobností. Návrhář Simon Porte Jacquemus totiž opět úspěšně uspořádal přehlídku, na kterou se celebrity sjely i přes to, že se konala mimo oficiální kalendář týdnů módy. Není divu, značka je totiž tentokrát pohostila v malebném městečku Saint-Paul-de-Vence na jihu Francie.

    Na očekávanou show tak dorazila i herečka Julia Roberts nebo modelka Kylie Jenner se svou pětiletou dcerou Stormi. Přehlídka se konala v Nadaci Maeght, která ukrývá díla od umělců, jako je Alberto Giacometti, Henry Moore, Joan Miró, Alexander Calder nebo Paul Jenkins. Jejich tvorbou pak byla částečně inspirovaná i samotná kolekce s názvem Les Sculptures.

    Jednotlivé kousky totiž kombinovaly jednoduchou eleganci se surrealistickými prvky. Návrhy pak Jacquemus vyhotovil v jednoduché paletě barev. Využil především černou, bílou, červenou a světle žlutou. Jejich monotónnost ovšem sem tam protnul leopardí vzor. Samotný návrhář pak odmítnul tvrzení, že by se jeho tvorba měla označit za quiet luxury. „Jsme pop luxury,“ vysvětlil.

    Zdroj: Jacquemus

    Pop luxury vytvořil Jacquemus pomocí asymetrických šatů i surrealistických topů

    Mezi samotné návrhy pak patřila například řada asymetrických šatů. Jednoduché střihy tak zdobil pouze jeden rukáv se širokým ramenem, nebo průstřih místo výstřihu. Zajímavým kouskem byl také kašmírový top, který napodoboval luxusní svetr. Do jeho rukávů byste ovšem ruce nedostali. Návrhář je totiž nechal na topu uvázat do ledabylého uzlu. Jedinečné pak byly také jednotlivé doplňky.

    Zdroj: Jacquemus

    Největší pozornost si získaly například surrealistické boty, které vrstvily dva podpatky na sebe. Populární se jistě stane také „chlupatá“ kabelka s jednoduchým, ale výrazným zlatým kruhem. Jak už bývá zvykem, část kousků z přehlídky bylo možné zakoupit okamžitě poté, co skončila. Skupinka VIP hostů, včetně modelek Gigi Hadid a Emily Ratajkowski, se zase po zakončení show shromáždila v luxusním statku na slavnostní večeři.

    Zdroje: The Fashion Network, WWD, Fashion Times, Jacquemus, Instagram, YouTube

    Foto:Reuters

    Jacquemus zazářil na jihu Francie. V Les Sculptures zkombinoval eleganci se surrealismem

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.