Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    V dnešní proměnlivé a odvážné době se pánská móda nechává unášet novými vlnami. Jednou z těch nejrevolučnějších je začlenění sukní i do pánské šatny. Zatímco mnozí stále váhají před přijetím tohoto módního kroku, módní domy letos jasně vyhlásily, že pánské sukně nejsou jen krátkodobým výstřelkem. Představují zásadní posun ve světě pánského oblékání.

    Pánské sukně jsou výzvou k přehodnocení tradic, kreativnímu experimentování a odvážným vyjádřením individuality. Designy, které se objevily v kolekcích renomovaných módních domů, jasně ukazují, že sukně pro muže nejsou pouze o estetice. Jedná se také o odhodlání zahodit předsudky a vytvořit nový standard pro mužský šatník.

    Své místo v oblasti pánských sukní utvrdil hlavně Thom Browne. Prosazuje skvěle padnoucí střihy i klasický vzhled

    Americký designér Thom Browne je momentálně největším průkopníkem pánských sukní. Jeho značka je jedna z prvních velkých společností, která sekci sukní zařadila i do běžné nabídky. Stejně jako u ní vyhledáte běžné pánské kalhoty, naleznete v její nabídce i sukně.

    Inspiraci čerpá mimo jiné z historických kiltů, které tuto oblast pánské módy značně formují. Podobně jako u dámských kolekcí, i zde si designér pohrává s různými délkami. Setkáte se tu proto jak s dlouhými, tak kratšími verzemi.

    Nepotkáte ovšem žádnou streetwear variantu. Thom Browne se soustředí primárně na formální a ležérní střihy. Volí proto excelentně střižené linie, které dokonale lahodí se siluetami postav. Kromě sukní stojí za zmínku i hojný výběr pokrývek hlavy nebo grafických potisků. Oba prvky se totiž v následujících sezónách stanou velice trendy.

    Zdroj: Thom Brown

    U Thoma ještě malý moment zůstaneme. Několik looků z jeho nedávné přehlídky pro podzim 2024 totiž obsahuje úžasnou kombinaci sukně s kalhotami. Jde o combo, se kterým se setkáváme už řadu let. Nejčastěji však ve více streetwear duchu. Thom Browne ale právě předvedl kolekci, která jasně praví, že sukně k dokonalosti dotáhne i formálnější outfit.

    Zdroj: Thom Browne

    Podobnou kombinaci, na rozdíl od Thoma Browne s přiléhavými sukněmi, vytvořil i módní dům Alexander McQueen. Ten se však rozhodl pro maxi sukni. U podobného střihu ale dbejte na výšku. Pokud nedosahujete modelových rozměrů, vyneste ji spíše s vysokými platformami nebo kovbojkami.

    Nápaditější modely nabízí Moschino. Kromě klasiky pořídíte i kraťasy se „sukňovým efektem“

    Na poptávku po pánských sukních zareagoval i svět značky Moschino. Nedisponuje stejnou nabídkou jako Thom Browne, na své si zde přijdou primárně milovníci alternativnějšího vzhledu. Kostky a atypický střih ze sukně dělají skvělého parťáka pro vytvoření originálnější formy outfitu. Pro menší odvážlivce je tu skvělá alternativa v podání kraťasů, které vytváří efekt podobný sukni.

    Zdroj: Moschino

    Streetstylovým králem pánských sukní se stává rapper ASAP Rocky. Ikonický look předvedl po boku Rihanny

    ASAP Rocky se v minulosti objevil hned v několika sukních. Nejznámější look však vynesl na Met Gala po boku Rihanny. Jeho styling byl naprosto dokonalý hned v několika směrech. Barevné propojení všech kousků mezi sebou korespondovalo, směs Gucci pásků pak vytvořila pomyslnou třešničku na dortu. Sako a kravata se zase postaraly o formální šarm.

    @billboard The moment we’ve all been waiting for: #Rihanna and #ASAPRocky close out the 2023 #MetGala carpet ♥️ #metgala2023 #redcarpet #firstmondayinmay ♬ original sound – billboard

    Na konec je tedy nutné říct, že sukně není pouze výhradou žen. Po několika letech, kdy si módní kousek oblíbily celebrity, influenceři i módní nadšenci, nachází sukně své místo i v mužském šatníku. Zdůrazňujeme, že móda nemá žádné pohlaví, avšak je nezbytné připomenout konzervativnějším pánům, že nošení sukně je plně relevantní a aktuální.

    Zdroje: Instagram, TikTok

    Nová stálice pánského šatníku. Sukně definují styl moderního muže

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.