Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní mola neovlivňují jenom nové řady doplňků, jako jsou šperky nebo kabelky. Svou proměnou si pravidelně prochází také svět hodinek. Letos nás proto čeká několik nových i pokračujících trendů. Patří mezi ně například zmenšující se ciferníky, ale i čím dál extravagantnější designy. Na své si přijdou i milovníci žlutého zlata nebo staré dobré klasiky.

    Zapomeňte na moderní design. Vrací se nadčasová old school klasika

    Pokud nejste milovníci futurismu, pak vás první ze současných trendů rozhodně potěší. Letos se totiž začnou vracet modely, připomínající historické hodinky. Do své nabídky je totiž čím dál častěji přidávají i značky, které jsou známé spíše svými sportovnějšími a masivnějšími kousky.

    Eleganci koženého řemínku a jednoduchého designu zkrátka odolá jen málokdo. Pokud jste ale milovníky neotřelého designu, zamilujete si například variantu od značky Daniel Roth. Využívá totiž klasické prvky, zároveň ale odhalením ciferníku vytvoří mnohými vytoužený moderní punc.

    Zdroj: Rolex, Daniel Roth

    Milovníci opravdového luxusu, jásejte. Do popředí se opět vrací žluté zlato

    Stříbro a zlato mezi sebou ve světě hodinek i šperků neustále vedou nekončící bitvu. Letos to ovšem vypadá, že výhru mohou slavit odstíny žlutého zlata. Možná je tak na čase osvěžit trvající trend tichého luxusu o něco výraznějšími doplňky. Záleží ovšem na vás, jak „daleko“ hodláte zajít.

    Například svůdný model od Bulgari se bude perfektně hodit na honosnější události. Hodinky ovíjející se kolem vašeho zápěstí skvěle vyniknou například s jednoduchou večerní róbou. Naopak více tradičnější, a ne tak křiklavý, model od Longines vynosíte každý den. Zároveň tak splníte i výše zmíněný první trend, tedy nadčasovou klasiku.

    Zdroj: Longines, Bulgari

    Málo je opět více. Nadešel konec opulentních maxi ciferníků

    Možná jste si už koncem minulého roku povšimli, že hodinky s drobnějšími ciferníky jsou čím dál více trendy. Podobným směrem se pak hodinkový průmysl hodlá ubírat i v následujících měsících. Čím dál více zákazníků totiž po luxusních značkách požaduje, aby vyráběly hodinky s maximálním rozměrem 39mm, nejlépe ale s 36mm.

    Podobnou proměnu bychom pak neměli očekávat pouze u klasických hodinek, ale i těch sportovních a více moderních. Nám se ovšem zalíbila především první kategorie, ve které činí divy například nadčasová značka Cartier. O něco více ozdobnou variantu pak naleznete u firmy Patek Philippe. Model na fotce se navíc pojí také s následujícím trendem.

    Zdroj: Cartier, Patek Philippe

    Čím více barev, tím lépe. Barevné kreace se z přehlídkových mol přesouvají na hodinky

    Dalším trendem letošního roku jsou totiž všemožné barevné kreace. I tento trend přitom započal už loni. Příkladem je model Oyster z dílny slavného výrobce hodinek Rolex, který ovšem značka vydala už v roce 2020. Mezi ostatní luxusní značky, které barvám propadly, patří například Tag Heuer nebo Hermès.

    O zajímavý trend se jedná také proto, že nekonvenčně narušuje jinak poměrně konzervativní svět hodinek. Nemusíte si ale vybrat ten nejvíce šílený model, abyste se k němu připojili. V nabídce existuje spousta variant, které preferují pouze barevné pozadí ciferníku. Zůstává ovšem otázkou, jaká barva povede v roce 2024.

    Zdroj: Rolex, Tag Heuer

    Někteří ho milují, jiní nenávidí. „Skeleton play“ není pro každého

    Na závěr jsme si nechali tip, kterým možná mnozí pohrdnou. Oblíbí si ho spíše ti, kteří odmítli první zmíněný trend, tedy starou dobrou osvědčenou klasiku. V letošním roce mají být totiž podle současných odhadů populární modely, které se nebojí jakýchkoli výrazných prvků. Nemusí se tedy jednat pouze o barvu, jako u výše zmíněného trendu.

    Příkladem může být například rádoby popraskaný displej, využitý například značkou Montblanc. Této kategorii ale jednoznačně povede takzvaná „skeleton play“. Tedy naprosté vynechání klasického povrchu ciferníku a odhalení samotného strojku. Pouze následující měsíce ovšem odhalí, kolik fanoušků si podobně nezvyklý design najde.

    Zdroj: Parmigiani, Montblanc

    Zdroje: Esquire, Wempe

    Na zápěstí patří letos zlato i elegantní klasika. Objevte trendy světa hodinek roku 2024

    S jakými botami naladíte perfektní summer chic? Zaměřte se na pantofle, žabky i mokasíny

    Období dovolených se blíží a těšení se na léto narůstá. Dokonce nás nedávno překvapilo několik téměř tropických teplot. Ani se tak nenadějeme a brzy rovnou přeskočíme z jara do léta. Trendy z přehlídkových mol pak naznačují lehce bohémský vibe. Snad nikdy jsme nezaznamenali tak vkusnou nabídku mokasín, pantoflí nebo žabek. O pohodlí se tedy letos v létě bát nemusíte.

    Mají luxusní značky stále hodnotu? Možná si nekupujete módu, nýbrž iluzi

    Luxusní značky byly dlouhou dobu synonymem prestiže, kvality a exkluzivity. V posledních letech však čelí různým výzvám, které ovlivňují jejich postavení na trhu a význam pro spotřebitele. Položte si otázku, proč si zrovna vy luxusní značky kupujete? Proč za ně platíte? Možná zjistíte, že vaše tužby nejsou tak úplně vaše.

    Klíčem k letní svobodě jsou bílé šaty. Selekce inspirovaná aktuálními módními momenty

    V roce 2024 snad neexistuje nic univerzálnějšího než bílé šaty. I přes posedlost grafickými potisky či nenositelnou peach fuzz barvou roku je bílá tou nejnadčasovější a nejčistější klasikou. Díky své univerzálnosti poskytuje variabilitu stylingu jako nic a nikdo jiný. Bílé šaty můžete vynést na tradiční způsob jako například Meryl Streep v Cannes, ale i po vzoru hvězdy australského týdne módy, tedy Carly Zampatti.

    Obměňte svou tradiční letní dovolenou. Uvítají vás jedinečné horské hotely

    Odpočinek u moře nás láká každé léto. Pravdou ovšem je, že nastane čas, kdy nás představa válení se na písečné pláži omrzí. Dobrodružství proto můžete svému letnímu odpočinku dodat změnou trasy. Vyrazte letos proto raději do hor, kde vás čekají unikátní chaty i resorty.