Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    S novým rokem přicházejí také nové trendy, a to nejen ve světě módy. Také koktejlová bublina se může těšit na čerstvé objevy. Mezi čím dál populárnější drinky budou podle současných odhadů letos patřit ty s asijskými a tropickými příchutěmi. Klasický seltzer pak nahradí ochucené ledové čaje a spritz si projde nečekanou proměnou. Na vrcholku žebříčku ovšem i nadále zůstanou koktejly s kávou.

    Dejte sbohem seltzerům. Na scénu přichází takzvané tea drinks

    Jedna ze současných předpovědí koktejlových trendů pro letošní rok vidí budoucnost v čajích. Přesněji řečeno, nahradit mají do současné doby hojně využívané bublinkové seltzery. Teorie je založená mimo jiné na tom, že by jejich využití našli především barmani, snažící se o umíchání nízko-kalorických drinků.

    Ty se totiž nejen v posledním roce těší čím dál větší oblibě. Čaje totiž neobsahují tolik cukru jako různé ochucené bublinkové nápoje. Existuje navíc nespočet jejich příchutí, a tedy možností, jak koktejly přichystat. Zůstává už tedy jen na zákaznících, zda takovou složku v nejnovějších drincích ocení.

    Zdroj: Unsplash

    Obyčejný citrón nahradí yuzu. Připravte se na nečekané asijské chutě

    Stejně jako v módě, také ve světě alkoholu se asijská kultura stává čím dál populárnější. Můžeme proto očekávat, že se i v drincích začnou čím dál častěji objevovat chutě jako zázvor, citrónová tráva nebo list kafírové limetky. Populární jsou také samotné alkoholické nápoje, například Baiiju, Sake nebo Mekhong.

    Pozornost věnujte ovšem především ovoci s názvem yuzu. Jedná se o drobný citrusový plod, pěstující se především v Japonsku a Koreji. Nejvíce se podobá asi citrónu. Je ovšem mnohem zajímavější, a proto se v poslední době objevuje například také v kombinaci s různými kávovými nápoji. Připravte se proto ochutnat ho také v propojení s alkoholem.

    Nesmrtelnou klasikou se i v roce 2024 stane spritz. Objeví se ale v nečekané podobě

    Obliba spritzu zkrátka neustává. Na top místech nejpopulárnějších drinků se drží už několik let. Není se čemu divit, jedná se o perfektní nápoj pro prosluněné dny. Přesto odborníci koktejlů odhadují, že by mohl letos projít proměnou. Podle nich totiž nastane čas, aby klasický Aperol ustoupil do pozadí.

    Místo toho se mají stát trendy jiné druhy spritzu. V Itálii je dlouhodobě oblíbený například spritz campari nebo cynar. Vychutnat se ale svůj oblíbený drink můžete také s limoncellem, nebo v jeho zelené variantě. Fantazii se meze nekladou, a tak doporučujeme, abyste na jaře s prvním spritzem roku udělali odvážný krok a zkusili něco nového.

    Zdroj: Unsplash

    S novým rokem se vrátí stará dobrá klasika. Připravte se na bláznivé tropy

    Mezi velká očekávání letošního roku patří také návrat tropického ovoce. Drinky s jejich příchutí tak mají oficiálně opustit speciální podniky nesoucí typický název Aloha nebo Havaj. Místo toho se proderou na menu těch nejvíc luxusních a trendy barů. Opět přitom bude z čeho vybírat.

    Příkladem je banánové Negroni nebo drink s názvem Mai Tai. Jedná se o koktejl založený na jamajském rumu, smíchaným s Curaçao likérem, šťávou z limety a mandlovým sirupem. Kromě „oldies“ můžeme ale také předpokládat, že se barmani pustí i do čerstvých originálních receptů.

    Zdroj: Unsplash

    Carajillo s přehledem vyhrává. Kdo nestihl super trend loni, získal dalších 12 měsíců

    Poslední námi zvolený drink není pro milovníky luxusních trendů žádnou novinkou. Jedná se totiž o jakýkoli koktejl, který kombinuje alkohol a kávu. Snad nejvíce populárním se loni stalo espresso martini. V nadcházejícím roce ovšem bude o první místo soutěžit se španělským drinkem, známým jako carajillo.

    Jedná se o španělskou verzi irské kávy, tedy směs espressa a likéru. Jeho obdoba je ovšem populární také v Kolumbii, Venezuele nebo na Kubě. Podle průzkumu Yelp s názvem 2024 Food & Drinks Trends pak v uplynulém roce vyhledávání termínu „carajillo“ vzrostlo o překvapivých 118 procent.

    Zdroje: The Cocktail Society, Wine Enthusiast, Vine Pair, YouTube

    Letošní rok pohltí káva i asijské příchutě. Objevte top drinky nadcházejících měsíců

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.