Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Svět filmu ani letos nezapomněl na milovníky módy. Sepsali jsme proto tipy na filmy a seriály týkající se módního průmyslu, které si v roce 2024 nemůžete nechat ujít. Zároveň jsme ale připojili také některé z největších hitů loňského roku. Leden je totiž ideální příležitost na dohnání toho, co jste v uplynulém roce nestihli.

    Připomeňte si památku Vivienne Westwood. Dokumentární film ji zachycuje jako matku punku

    Odchod legendární návrhářky Vivienne Westwood na konci roku 2022 zasáhl nejen módní průmysl, ale i širší veřejnost. Její tvorba totiž pomohla vnést punk do podvědomí širší veřejnosti a kulturního mainstreamu. Jen dva měsíce po její smrti proto vyšel dokumentární film s názvem Vivienne Westwood: God Save the Queen věnující se její obdivuhodné kariéře.

    Snímek se pak soustředí především na roli Westwood jako „matku punku“. Její styl se totiž punkem inspiroval a využíval tak tehdy neobvyklé výrazné barvy, vzory i doplňky. Osobitý vkus si návrhářka udržela od svých prvních návrhů až do své smrti. Film najdete na platformě Apple+ Prime.

    Ponořte se do světa supermodelek. Objevte příběhy čtyř ikon 80. a 90. let 20. století

    Pokud vám seriál The Super Models loni ušel, pak máte rozhodně co napravovat. Jedná se totiž o jedinečnou příležitost, jak nahlédnout do kariér čtyř světoznámých supermodelek. Ve čtyřech dílech se vám totiž představí Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista a Christy Turlington.

    Všechny kamarádky totiž potkal stejný osud. Začátkem 80. let minulého století se poprvé postavily před kameru a okamžitě se staly tehdejšími „it girls“. Dokumentární seriál tak vypráví nejen o jejich spolupráci s top luxusními módními domy, ale také současných kariérách a překážkách.

    Zdroj: Apple TV+

    Nový módní dokument se nebojí kontroverze. Ponoří se do světa i kariéry návrháře Johna Galliano

    Začátkem března letošního roku se můžete těšit na jeden z nejvíce kontroverzních módních filmů posledních let. Snímek High & Low: John Galliano totiž popíše vzestup i pád slavného návrháře Johna Galliano. Jeho bravurní kariéra u Diora totiž skončila, když se na veřejnost dostalo v roce 2010 video zachycující jeho rasistické a antisemitistické poznámky.

    Režisér Kevin Macdonald se ovšem podobně citlivých témat nebojí. Rozhodl se tak návrháře zachytit v co nejobjektivnějším světle. Zároveň jeho příběh využil k tomu, aby rozebral témata „cancel culture“ nebo toho, zda lze umělcům odpouštět. „Nechal mě natočit přesně takový film, jaký jsem chtěl. To je dle mého odvážné,“ popsal Macdonald.

    Nelehkou konkurenci pařížské módní bubliny zachytí seriál Cristóbal Balenciaga

    Tvůrci z dílny Disney+ zase letos představí seriál, který se bude věnovat začátkům kariéry španělského návrháře Cristóbal Balenciaga. Na platformě ho můžete najít už od 19. ledna. Soustředit se bude především na jeho příjezd do Paříže a představení jeho první haute couture kolekce v roce 1937.

    Následně totiž talentovaného návrháře čekaly překážky spojené s tehdejší módní scénou v Paříži. Postavit se musel především své konkurenci, tedy talentované Coco Chanel a géniům, jako byl Christian Dior nebo Hubert de Givenchy. Jedná se tedy o skvělou volbu, pokud se chcete dozvědět více také o dalších zmíněných návrhářích.

    Zdroj: Disney+

    Do poválečné módní scény se ponoří seriál The New Look. Zachytí především tvorbu Christiana Dior a Coco Chanel

    Slavní francouzští návrháři se pak objeví také v novém seriálu Apple TV+ s názvem The New Look. Od 14. února se můžete ponořit do poválečného světa, ve kterém návrháři Coco Chanel a Christian Dior začínali poprvé tvořit svá jména. Příběh se totiž odehrává na pozadí nacistické okupace Paříže. V hlavních rolích se pak objeví hvězdy jako Juliette Binoche, Ben Mendelsohn, Maisie Williams nebo John Malkovich.

    Zdroje: WWD, Fashion United, X, YouTube

    Když se svět módy a filmu spojí. Top fashion filmy a seriály 2023/2024

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.