Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Do začátku roku potřebujeme všichni řádnou dávku energie. Leden je proto skvělým měsícem na vylepšení domácí kávové výbavy. S kvalitními pomůckami na výrobu dokonalého šálku se vám hned bude vstávat o něco lépe. Především však budete schopní ze svých vybraných zrnek vydolovat to nejlepší.

    Mletí kávy jako klíč k úspěchu. Aneb bez pravidelnosti to nepůjde

    Pokud si pravidelně nekupujete kávová zrna, ale raději volíte jednodušší a už namletou variantu, pak je čas na novoroční změnu. Čerstvě mletá káva je snad největším rozdílem, který při cestě za dokonalým šálkem pocítíte. V případě takové proměny je ovšem potřeba dbát na správně vybraný kávový mlýnek. Zvolit si můžete například ten elektrický, který vám úkol příjemně zjednoduší.

    Dejte si ovšem pozor, aby se jednalo o ten kónický. Mechanismus totiž zaručí, že se zrnka rozemelou rovnoměrně, což je při extrakci kávy to nejdůležitější. Zároveň preferujte jednoduché možnosti na úpravu hrubosti pomletých zrn. Hodit se může také ruční mlýnek, který je pro nastavení zmíněné velikosti o něco jednodušší. Zaručí také krásný ranní rituál.

    Zdroj: Niche, Comandante

    Vylepšení šálku zaručí také precizní váha. Vhod přijde hlavně u filtru

    Pokud už dokonalý mlýnek na kávu vlastníte, hodit se vám může precizní váha. Využijí ji především milovníci filtru, kteří využívají french-press, V60 nebo třeba chemex. Dalším velice důležitým bodem extrakce kávy je totiž poměr vody a kávy. Při výběru toho správného pomocníka pak dbejte například na jeho rychlost.

    Další výhodnou funkcí může být například odolnost proti vodě, která by ovšem u těch lepších modelů měla být samozřejmostí. Některé váhy nabízí také časovač, což je rovněž vhodná pomůcka. I když můžete kávu extrahovat „od oka“, větší preciznost přinese ještě lepší výsledky. Kvalitní váhy nabízí například značky Fellow nebo Acaia.

    Zdroj: Fellow, Acaia

    Pořiďte si funkční, ale i designovou výbavu. Do speciální konvičky se zamilujete

    V případě, že jste speciální konvičku na kávu ještě nikdy neviděli, jistě si ji brzy zamilujete. Jedná se totiž o velice roztomilou pomůcku. Vhod přijde opět při alternativních přípravách kávy, jako je zmíněný chemex, V60, AeroPress a další. Díky svému úzkému hrdlu totiž umožňuje správné zalití rozemleté kávy.

    Často je totiž důležité, aby se všechna zrnka pod vodu dostala rovnoměrně, pomalu a přibližně ve stejnou dobu. Podobná preciznost se ovšem těžko dodržuje s klasickou varnou konvicí. Kromě toho podobné konvičky nabízejí také sledování teploty, což je další důležitá funkce. Některé kávy totiž vyžadují například vodu o jen 80 nebo 90 stupních.

    Zdroj: Cosori, Fellow

    Užijte si skvělou kávu i na cestách. Přenosné kávovary ocení především dobrodruzi

    Dalším způsobem, jak pozvednout svou kávovou hru na další úroveň jsou alternativní přípravy kávy vhodné i pro cestování. Jednou z nich je už zmíněný AeroPress. Jedná se o lehký a jednoduchý nástroj, který se snadno umývá a je velmi skladný. Stačí vám jen vyextrahovanou kávu protlačit přes filtr rovnou do hrníčku.

    Pokud jste ovšem spíše milovníci espressa, pak oceníte pomůcku s názvem Nanopresso. Stačí v podstatě jen zmáčknout a na světě je dokonalý šálek čerstvé kávy. Kromě toho se dá pomůcka snadno převážet v praktickém obalu. Její lehkost si zamilují hlavně dobrodruhové cestující na několikadenní túry.

    Zdroj: AeroPress, Wacaco

    Na detailech záleží. Dejte péči také stylovým hrnečkům

    Poslední tip je spíše třešničkou na dortu. Není totiž nic lepšího, než si svůj vypiplaný nápoj vypít v designovém hrnečku. Pokud si nevíte rady, nebo jste milovníky minimalismu, doporučujeme především modely bez oušek. I když se mohou zdát nepraktické, opak je pravdou. Kromě toho jimi ozáříte všechny experty Instagramu.

    Na známé sociální síti se totiž objevují s vytrvalou pravidelností. Zamilovali jsme si i různé barevné varianty, vedle ovšem nešlápnete například s hrníčky od Nespresso. Mají totiž onen jednoduchý tvar, ozvláštněné jsou ovšem o zajímavé rýhy. Podobné verze ale najdete prakticky v každém designovém obchůdku.

    Zdroje: Instagram

    Odstartujte nový rok s kvalitní dávkou kofeinu. Vylepšete svou kávovou hru

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.