Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Konec roku se blíží mílovými kroky a je proto na čase připomenout si jednu z klíčových rolí letošního módního obsazení. Korzety z fashion světa nikdy nezmizely, setkáváme se s nimi jak na přehlídkových molech, tak fotografiích módních influencerů. Klasické i atypické tvary letos předvedly domy Schiaparelli nebo Ashi Studio. Opět ovšem nezklamala ani jejich královna, tedy módní společnost Vivienne Westwood.

    Proč si korzety stále drží popularitu a setrvávají ve světě módy tak dlouho? S jejich schopností pečlivě zeštíhlit postavu, vytvořit dokonalou siluetu a prodloužit linii těla poskytují jedinečný oděvní prvek. Je fascinující, kolik „práce“ dokáže jeden malý kousek oděvu odvést. Od viktoriánské éry až po současnost ale prochází korzet neustálými proměnami.

    Korzet, kdysi vnímán pouze jako prostředek ke zdůraznění postavy, se tak stal vyjádřením módní individuality a lze s ním snadno prolnout jakýkoliv styl. Objevte různé způsoby, jak klasický prvek zapojit do svého vlastního šatníku.

    Zdroj: Vivienne Westwood

    Atypické korzety vedou. Jsou sexy i smyslné a lichotí také plnějším postavám

    Hned ze začátku bychom chtěli vyvrátit mýtus, že korzety lahodí pouze štíhlým postavám. Není tomu tak, správně vybraný korzet bude perfektně vypadat i na plus size. Vynést ho můžete jako samostatný prvek nebo v kombinaci s košilí nebo trikem. Vrstvení však není třeba, inspirujete-li se například u zpěvačky Lizzo, která se nebojí sáhnout po velmi výrazných printech. Stále ale zůstává zářným příkladem vkusného nošení korzetu i při plnějších liniích.

    Módní dům Dolce&Gabbana se letos rozhodl v této oblasti jednoznačně zabodovat. Ve své zimní kolekci proto udělil čestné místo zlatému korzetu, doplněnému o malé visací zámky. Mosaznou pozlacenou konstrukci doplňuje zadní kožené zapínání. Jak lze vidět na fotce, korzet je možné vynést i při současném festive období. Jedná se tedy o příklad o něco výraznější varianty korzetu, pro ty nejodváženější.

    Zdroj: Dolce&Gabbana

    Nebojte se experimentovat. S korzetem můžete odhalit i trochu více kůže, než bývalo zvykem

    Začíná být tedy jasné, že korzet může mít nespočet různých podob. Například značka Schiaparelli zvolila jak tradiční střih, tak s korzety často spojované průhledné materiály. Společnost Ashi Studio naopak ukázala, že korzet svůj účel splní i v zcela jiném tvaru. Velký výstřih, přestože odhaluje větší část postavy, působí vkusně a draze, přičemž s sebou nese atmosféru noblesy a luxusu. 

    Zdroj: Schiaparelli, Ashi Studio

    Naším nejoblíbenějším módním domem, který svou aktuální nabídku stylovými korzety doslova prolil, se stal Alexander McQueen. Černé kožené korzety jakoby u něj byly přímo doma. Slušivé tvary, atypické, avšak stále nositelné modely a minimalistické zpracování. To vše jsou faktory ovlivňující výsledný look, které Alexander McQueen ovládá na výbornou. Stylizovat korzety slavné značky můžete s ladicí sukní, ale i šaty. Všechny kompozice vypadají perfektně.

    Zdroj: Alexander McQueen (MyTheresa)

    Sečteno podtrženo, korzet by neměl chybět v žádném šatníku. Jedná se o mimořádně sofistikovaný kousek, který proniká módním světem už přes dvě staletí. Jeho působení není spojeno s žádným sexuálním podtextem a jeho nošení není omezeno pouze pro štíhlou populaci. Dokonce se nebrání ani mužům, protože při detailnějším zkoumání historie zjistíme, že byl korzet kdysi unisex prvkem.

    Zdroj: Instagram

    Outfitový hráč několika tváří. Korzet nedefinuje pouze pas, ale i módní scénu

    Mají luxusní značky stále hodnotu? Možná si nekupujete módu, nýbrž iluzi

    Luxusní značky byly dlouhou dobu synonymem prestiže, kvality a exkluzivity. V posledních letech však čelí různým výzvám, které ovlivňují jejich postavení na trhu a význam pro spotřebitele. Položte si otázku, proč si zrovna vy luxusní značky kupujete? Proč za ně platíte? Možná zjistíte, že vaše tužby nejsou tak úplně vaše.

    Klíčem k letní svobodě jsou bílé šaty. Selekce inspirovaná aktuálními módními momenty

    V roce 2024 snad neexistuje nic univerzálnějšího než bílé šaty. I přes posedlost grafickými potisky či nenositelnou peach fuzz barvou roku je bílá tou nejnadčasovější a nejčistější klasikou. Díky své univerzálnosti poskytuje variabilitu stylingu jako nic a nikdo jiný. Bílé šaty můžete vynést na tradiční způsob jako například Meryl Streep v Cannes, ale i po vzoru hvězdy australského týdne módy, tedy Carly Zampatti.

    Obměňte svou tradiční letní dovolenou. Uvítají vás jedinečné horské hotely

    Odpočinek u moře nás láká každé léto. Pravdou ovšem je, že nastane čas, kdy nás představa válení se na písečné pláži omrzí. Dobrodružství proto můžete svému letnímu odpočinku dodat změnou trasy. Vyrazte letos proto raději do hor, kde vás čekají unikátní chaty i resorty.

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.