Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Do nového roku můžeme vstoupit s jistotou, že nás v lednu nemusí trápit povánoční deprese. Nedávná textilní show Interwoven totiž představila trendy interiérů pro rok 2024. Mezi ně patří také výrazné a syté barvy, které rozzáří nejen náš domov, ale také náladu. Kromě nich bude designu vládnout ženská elegance a tak trochu retro mix vzorů.

    S nadcházejícím novým rokem se objevuje čím dál více předpovědí ohledně blížících se trendů. Nesmíme proto zapomenout ani na svět interiérů a designu, který rovněž odráží populární prvky z módního průmyslu. Nedávná show Interwoven, představující textilie ve městě High Point v Severní Karolíně, odhalila, jaké barvy budou v roce 2024 vládnout našim domovům. A nudit se s nimi rozhodně nebudete.

    Rozzářit svůj obývací pokoj nebo ložnici budete moct za pomocí výrazných a sytých barev. Je pak jen na vás, jaký odstín si vyberete. O něco více trendy jsou ovšem retro barvy jako oranžová, červená nebo žlutá. Do své předpovědi pro rok 2024 a 2025 je například zařadila také agentura FashionSnoops. Správným krokem je pak zvolit spíše teplejší odstíny, připomínající koření nebo západ slunce.

    Mezi další barvy, kterými můžete zkrášlit svůj byt, patří podle předpovědí serveru Medium například takzvaná „cyber lime“. Jedná se o zářivě zelenožlutou barvu, která pozvedne každý interiér. Vyvolávat má pocity propojení a komunity. Kombinovat se ale musí pouze s dalšími neutrálními tóny. Oblíbeným odstínem se stane také jemně i sytě růžová. Krásně se totiž propojí s následujícím designovým trendem.

    Mužskou vládu nahradí ženská elegance. Vrací se drobné květinky i jemné potisky

    Dlouhodobou dominanci mužských elementů má v příštím roce v interiérech vystřídat ženská jemnost a elegance. Projeví se především pomocí barev, jako například zmíněné růžové, ale také textur. Látky jako samet nebo satén s lesklými odlesky totiž vyvolají ten správný nenucený a příjemný dojem. Trendy proto budou také potisky s drobnými květinkami. Jemné vzorky do své kolekce nádobí zařadil nedávno například i módní dům Dior.

    Posledním důležitým trendem se stane míchání různých vzorů. Z módních mol se tak přesune také do našich domovů. Některé designové společnosti proto vytvářejí i speciální látky, které jsou na podobný, tak trochu retro, mix přímo určené. Kombinovat tak můžete neutrální tóny s těmi výraznými, zmíněnými už dříve. Propojování různých kousků pak souvisí s jiným dlouhodobým trendem. Tedy moderní touze po multi-funkčnosti.

    Zdroje: WWD, Vidusi Medium, Luxurious Studio, Instagram, YouTube

    Interiérům budou v roce 2024 vládnout syté barvy, ženská elegance, i mix vzorů

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.