Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Návrhářka Stella McCartney je známá pro svou kreativitu, kterou využívá na tvorbu módních, ale udržitelných produktů. Tentokrát se rozhodla vytvořit novou verzi veganské kůže. Na pomoc si přizvala luxusní značku šampaňského Veuve Clicquot. Z jejího hroznového odpadu a korků vyrobila elegantní řadu kabelek a chic sandálků na platformě.

    Milovníci luxusního šampaňského značky Veuve Clicquot se mohou radovat. Mají totiž nyní možnost si svůj oblíbený nápoj užit i v o něco méně obvyklé formě. Návrhářka Stella McCartney, známá pro svou udržitelnou módu, se totiž rozhodla s firmou spolupracovat. Využila proto její hroznový a korkový odpad, ze kterého vytvořila řadu šesti produktů z veganské kůže. Její část představila v kolekci pro jaro příštího roku.

    Zcela bude ovšem nová kolekce v obchodech dostupná až od března. Náhražky opravdové kůže pak McCartney použila už dříve. Na její výrobu jí slouží například houby, banánové listy, mořské řasy nebo další organické materiály. Podle slavné návrhářky je pak výsledná veganská kůže nerozpoznatelná od té opravdové. Živočišné zemědělství má pak podle značky vytvářet na 11 až 17 procent emisí skleníkových plynů.

    Alternativní kůže nové generace Stelly McCartney nazvaná VEGEA je proto z 80 procent vytvořená z recyklovatelných, obnovitelných a rostlinných prvků. Stonky hroznů pak slavná značka získala z environmentálně certifikované vinice Grand Cru. Před 200 lety ji odkoupila Madama Clicquot, tedy zakladatelka luxusní značky šampaňského Veuve Clicquot. Firma je v současnosti stejně jako Stella McCartney součásti koncernu LVMH.

    Extra udržitelné modely kabelek Frayme můžete doplnit o stejně barevné sandálky Elyse

    „Hledala jsem spolupráci napříč různými průmysly uvnitř LVMH. Jednou jsem tedy jeho řediteli Bernardu Arnault sdělila, ať mi dá k dispozici jednu z jeho značek,“ popsala vznik řady návrhářka. Na Veuve Clicquot pak obdivovala nejen její feministickou minulost ale také vlastní udržitelné praktiky. Výsledkem spolupráce se tedy staly tři modely kabelek Frayme. Odhalená je prozatím jejich černá a světle kanárková verze.

    Zdroj: Stella McCartney

    Speciálním produktem je pak luxusní držák na šampaňské, který zároveň funguje jako klasická cross-body kabelka. Hodit se proto bude na stylové house party, na kterých nic jiného potřebovat nebudete. Součástí nové udržitelné řady jsou pak také dva páry sandálků Elyse na platformě, vyrobené z recyklovaného korkového odpadu. Dostupné jsou ve stejných barvách jako už zmíněné kabelky.

    Zdroj: Stella McCartney

    Zdroje: Stella McCartney, WWD, The Ethos, Instagram

    I odpad z hroznů může tvořit luxus. Dokazuje to nová spolupráce Stelly McCartney a Veuve Clicquot

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.