Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Roku 2025 bude vévodit tmavá, sytá, fascinující a trochu mysteriózní barva s názvem Future Dusk. Její odstín se nachází mezi tmavě modrou a fialovou a odráží nastávající dobu změny. Představovat má mimo jiné moderní technologii a vesmírnou vědu.

    Ve svých předpovědích se firmy WGSN a Coloro snaží zachytit budoucí trendy odehrávající se ve všech částech naší společnosti. V potaz proto berou dění ve světě technologie, životního prostředí, politiky, průmyslu, umění, módy i krásy. Poznatky poté spojí a odhadnou barvy, které všechna tato odvětví v následujících letech vystihnou. Jejich nejnovější data se pak týkají barvy, která bude dominovat roku 2025. Tmavě modro-fialovou barvu nazvaly Future Dusk.

    Tmavý odstín je trochu ponurý, mysteriózní, ale lákavý. Má v sobě totiž trochu záhady, která dle obou společností „perfektně vystihuje období zásadních změn“. Přesně takovou revoluci očekávají v roce 2025. Future Dusk má dle nich proto odrážet vývoj technologií, vědy nebo vesmírné ekonomiky. Připomínat má také vesmírný turismus nebo těžení asteroidů. Barva má tedy obsahovat „surrealistické a nadpozemské kvality“.

    Futuristický odstín se dle společností dobře prolíná také s ostatními „transformujícími“ barvami spojenými s fantazií, představivostí i „metaverse“. Používat se rovněž dá jak v klasických návrzích, tak jako alternativa k námořnické modré nebo gender inkluzivní fialová. „Vypadá hluboce a teple, proto na vás působí mysteriózně a nadčasově,“ popsala barvu ředitelka kreativního obsahu Coloro Caroline Culbert.

    Jaru a létu roku 2025 budou vévodit barvy jako Transcendent Pink nebo Sunset Coral

    Pokud barva Future Dusk získá metalický odstín, může její „futuristický“ aspekt ještě zesílit. „V nejbližší budoucnosti se hranice mezi realitou a fantazií ještě více rozostří. Future Dusk je transformující a pohlcující odstín, který takovému směru odpovídá,“ dodal vedoucí oddělení barev WGSN Urangoo Samba. Mezi další barvy, které zazáří na jaře a v létě roku 2025, patří Transcendent Pink, Aquatic Awe, Sunset Coral a Ray Flower.

    Naposledy pak firmy WGSN a Coloro zveřejnily předpověď týkající se barev pro podzim a zimu roku 2024 a 2025. Také ony měly odrážet trendy především v odvětvích kreativity, životního prostředí, technologie nebo wellbeing. Mezi vybrané odstíny patří Intense Rust, Midnight Plum, Sustained Grey, Cool Matcha nebo Apricot Crush. „Vystihují především naši potřebu stability, úniku a obnovy,“ vysvětlila pracovnice WGSN Clare Smith.

    Zdroj: WWD, WGSN Official, Cosmetics Design, Twitter, Instagram

    Společnosti WGSN a Coloro odhalily barvu roku 2025. Stane se jí mysteriózní Future Dusk

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.