Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Konzultační společnost Interbrand tradičně zveřejňuje žebříček 100 firem s největší hodnotou na světě. Letos upozornila na to, že růst nejmocnějších společností zpomaluje. Odvětví luxusu se ovšem daří více než jiným průmyslům. Na vyšší pozici se tak letos posunuly značky jako Hermès, Zara nebo Sephora. Dařilo se ale i módním domům Dior, Louis Vuitton nebo Chanel.

    Nejnovější průzkum konzultační společnosti Interbrand přinesl nepříjemnou zprávu. Vyplývá z něj totiž, že se růst nejmocnějších 100 firem světa letos zpomalil. Zvýšil se totiž o pouhých 5,7 procenta. Loni přitom stejná hodnota dosáhla 16 procent. Důvodem je podle zástupců výzkumného týmu „nedostatek mindsetu orientovaného na růst, konzervativní vedení firem a nejisté vyhlídky globální ekonomiky“.

    Ředitel Interbrand Gonzalo Brujó proto označil současné ekonomické období za stagnaci. Žebříčku pak stejně jako v uplynulém roce vévodila společnost Apple, Microsoft a Amazon. Nejvíce se ovšem dařilo automobilovému a luxusnímu průmyslu. Vzrostly totiž o 9 a 6,5 procenta. Největší růst z luxusního světa pak zaregistroval módní dům Hermès. Jeho hodnota totiž stoupla o 10,2 procenta.

    Vyšplhal se tak až na 23. místo žebříčku. Značný růst ovšem zaznamenala také společnost Dior. Číslo její hodnoty se totiž posunulo o 8,4 procenta. Dostala se tak na 76. místo. Nejúspěšnější luxusní značkou ale nadále zůstává Louis Vuitton, a to se svou pozicí na 14. místě. Následuje ho módní dům Chanel, který se drží na 22. místě. V maloobchodním sektoru se pak vyjímala Zara. Získala totiž 43. pozici.

    Slavit nemůže módní dům Gucci. Jako jediná luxusní značka se na žebříčku propadla

    Zástupci Interbrand vysvětlili úspěch zmíněných společností jejich „schopností vytvořit luxusní zážitky jako pop-up obchody, hotely nebo restaurace“. Zákazníkům tak dokáží nabídnout mnohem více než jen kvalitní a luxusní produkty. Slavit ovšem tentokrát nemůže módní dům Gucci. Jako jediná z luxusních značek na žebříčku totiž ze své původní pozice poklesla. Propadla se na 34. místo, jelikož se její hodnota snížila o dvě procenta.

    Jeden z nejznamenitějších pokroků pak učinil beauty řetězec Sephora. Ze 100. pozice se totiž vyhoupl na 97. Hodnota společnosti tak vzrostla o ohromujících 15 procent. Zcela novou firmou na žebříčku se pak stala značka Nespresso, která zaujala 98. místo. Výzkumný tým Interbrand pak při sestavování hodnocení využívá analýzu finančního výkonu produktů a služeb značek, jejich role při nákupních rozhodnutích i sílu konkurenceschopnosti.

    Zdroje: Fashion Network, Interbrand, Apparel Resources, X, Instagram

    Luxusní značky patří mezi nejmocnější firmy světa. Růst slaví Hermès, Zara i Sephora

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.