Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Známý francouzský návrhář Nicolas Ghesquière slaví 10 let od začátku vedení dámské módy u Louis Vuitton. Při téhle příležitosti značka oznámila, že ve své pozici zůstane dalších pět let. Jeho návrhy totiž pomohly ze značky udělat současný trendy brand. Ghequière vytváří designy propojující aktivní sportswear, futurismus i klasickou eleganci a haute couture.

    Dámskou módu Louis Vuitton povede i nadále Nicolas Ghesquière. Slavná francouzská značka to oznámila začátkem týdne. Návrhář pro ni proto bude pracovat nejméně dalších pět let. Jedná se tedy o známku toho, že módní společnosti nadále nabízí přesně to, co od něj očekává. Například tvorbu hit trendy kousků, ale i držení tradičního stylu proslulého brandu. Ghesquière navíc letos slaví 10 let od doby, kdy do pozice kreativního ředitele nastoupil.

    „Je to velmi naplňující vidět, jak se úspěch 10 let proměňuje v novou kapitolu,“ popsal návrhář. Známý je především svým stylem, který propojuje elementy sportswear, futurismu, ale i klasického francouzského luxusu a haute couture. Kromě toho ale módní publikum zaujal svou schopností vyrábět trendy kožené výrobky, tedy zejména kabelky a boty. Jedná se například o kabelku Petite Malle z roku 2014 nebo nejnovější verzi GO-14.

    Boty a kabelky pak známý návrhář nechápe pouze jako doplňky, ale jako pevné součásti jeho vlastní módní siluety. „Nejde jen o jednotlivé elementy pospojované dohromady,“ vysvětlil totiž. „Je velice přímý, dokáže předvídat budoucnost a nejen trendům porozumět, ale také je vytvářet. Myslím, že přesně tohle by měl vůdce trhu umět,“ okomentoval pak tvorbu Ghesquière ředitel Louis Vuitton Pietro Beccari.

    Nicolas Ghesquière je součástí francouzské kultury. Obléká i první dámu Francie

    Kromě toho vyzdvihl ředitel luxusní francouzské značky také další kvality Ghesquièra. Obdivuje například, že návrhář veškeré své návrhy kreslí ručně jako „pravý návrhář“. „Dnes už není tolik lidí, kteří by dokázali to samé,“ popsal Beccari. Dodal rovněž, že je kreativní ředitel součástí francouzské kultury, stejně jako samotná módní společnost. Důkazem je mimo jiné také to, že Ghesquière dlouhodobě navrhuje kousky také pro první dámu Francie Brigitte Macron.

    I když není Nicolas Ghesquière široké veřejnosti tak známý jako zpěvák a raper Pharrell Williams, který vede pánskou sekci Louis Vuitton, je jedním z nejpůsobivějších současných návrhářů. Svou kariéru zahájil už v roce 1991, kdy se stal asistentem Jean Paul Gaultier. Od roku 1997 pak pracoval v pozici kreativního ředitele společnosti Balenciaga. Právě u ní se poprvé proslavil svými futuristickými, ale chic návrhy. Za svou práci obdržel také několik ocenění.

    Zdroje: WWD, Fashion Network, Louis Vuitton, Instagram, YouTube

    Symbióza Louis Vuitton a Nicolase Ghesquière pokračuje. Návrhář povede dámské kolekce dalších 5 let

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.