Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Zájem o měďnaté peptidy v skincare v rozmezí posledního roku enormně vzrostl. V moři všech účinných a populárních kosmetických ingrediencí, jako je šnečí mucin, niacinamid nebo skvalan, je někdy náročné neztratit přehled a realisticky zhodnotit jejich prospěšnost pro naši pleť. Přinášíme vám stručný přehled všeho, co potřebujete vědět, pokud uvažujete o zařazení této zajímavé účinné látky do své rutiny.

    Teoretický rychlokurz o měďnatých peptidech

    Na začátku stojí aminokyseliny, které jsou stavební jednotkou peptidů i proteinů. V pokožce sehrávají svou roli, např. jako antioxidanty, při tvorbě elastinu a kolagenu a při transportu vlhkosti. Pod pojmem peptid si můžeme představit řetězec tvořený nejméně dvěma aminokyselinami, existuje několik druhů. Jak do toho všeho zapadají měďnaté peptidy? Ty lze zařadit do kategorie tzv. transportních peptidů. Přenášejí stopové prvky na určené místo a jsou zvláště významné pro svou schopnost hojit rány. Řada studií potvrzuje jejich pozitivní vliv na zralou pleť. Pokud vás trápí ochablá a mdlá pleť, jemné linky a vrásky, tyto speciální peptidy se mohou ukázat jako dobrá volba pro šťastnou a zdravou pokožku.

    Jakým kombinacím se v rámci skincare rutiny vyhnout?

    Mít ve své péči několik aktivních látek může být opravdu efektivním řešením, ale každá mince má dvě strany. Nezbytností je správná kombinatorika. Ta zajistí, aby se jednotlivé složky navzájem neomezovaly v účinnosti. Zlatým pravidlem je vyhnout se současnému používání měďnatých peptidů a silných složek, jako je vitamin C, retinol nebo alfa-hydroxykyseliny.

    The Ordinary- Multi-Peptide + Copper Peptides 1%

    Snad nejznámějším reprezentantem celého peptidového seskupení je sérum od The Ordinary. Je určeno pro milovníky víceúčelové kosmetiky, obsahuje několik peptidových komplexů, přidaný peptid mědi a kyselinu hyaluronovou. Chrání pleť před oxidačním stresem, zjemňuje viditelnost vrásek a podporuje její elasticitu. Se vším všudy, mladistvý a zdravý vzhled je zaručen!

    Zdroj: The Ordinary

    Medik8- COPPER PCA PEPTIDES™

    Medik8, značka s medicínským účinkem, představuje patentovaný antioxidační zázrak. Obsahuje speciálně vyvinutou látku Copper PCA, která je jako antioxidant 40krát účinnější než vitamin C. Složení je vyladěno do dokonalosti a vyhlazuje a chrání pleť před širokým spektrem volných radikálů. Funguje jako skvělá alternativa pro všechny alergiky na vitamín C.

    Zdroj: Medik8

    NIOD- COPPER AMINO ISOLATE SERUM 3 1:1

    Toto sérum na vodní bázi bojuje proti známkám stárnutí spíše „nepřímo“. Zaměřuje se především na vytvoření zdravého prostředí pro šťavnatou a zdravou pleť. NIOD momentálně nabízí jeho vylepšenou třetí generaci se zcela stabilním tripeptidem vázaným na měď (GHK-Cu).

    Zdroj: NIOD

    Zdroje: National Institutes of Health, Healthlne, Envy Therapy, Cosibella, Byrdie, The Ordinary, Medik8, NIOD

    Foto:Pexels

    Jak naplno využít měďnaté peptidy ve své skincare rutině?

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.