Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Tvíd se v moderní historii stal synonymem pro módní dům Chanel, a to především díky jeho nikdy nekončící lásce k variacím tohoto materiálu na milion způsobů. V poslední době jsme však měli možnost spatřit ho i v kolekcích jiných značek, což předznamenalo jeho popularitu pro nadcházející sezónu. Spolu s koženými kabáty, trenčkoty nebo leteckými bundami se tak ikonické tvídové sako opět stává dominantou chladnějších dnů. Pojďte se s námi podívat, jak tuto klasiku a její různé interpretace zakomponovat do své podzimní a zimní výbavy.

    Historické tvídové okénko

    Kořeny tohoto hrubého a hřejivého materiálu sahají několik století zpět do Skotska. Módním se stal až díky Coco Chanel v první polovině 20. století. V té době randila s vévodou z Westminsteru, od kterého si čas od času půjčovala kousky z jeho šatníku. Tehdy si plně uvědomila potenciál tvídu jako revolučního prvku v dámské módě. Postupem času začala ve svých návrzích experimentovat, kombinovala ho s materiály, jako je hedvábí nebo bavlna, přidávala do něj barvy a vytvářela z něj kabáty, šaty i ono legendární sako (velmi často doplněné sukní jako komplet). To vše s vidinou osvobození ženského oděvu z okovů minulosti. Modernost par excellence mu vdechl Karl Lagerfeld. Podařilo se mu zachovat původní vizi a přání Coco Chanel, zároveň však jít s dobou a zajistit mu relevanci, která přetrvává dodnes. Ačkoli tvídové kousky a saka nepochybně zůstávají specialitou značky Chanel, letos se v různých podobách objevily na přehlídkách Coperni, Giambattista Valli nebo Moschino.

    Zdroj: Coperni, Giambattista Valli, Moschino

    Chanel

    Ať se podíváte na kteroukoli kolekci Chanel, jedno je vždy jisté. Tvídové sako v jakémkoli provedení na vás bude určitě trpělivě čekat. Stačí si jen vybrat to své a klidně ho zkombinovat s ikonickou sukní nebo kalhotami ve stejné barvě pro monochromatický look.

    Zdroj: Chanel

    Miu Miu

    Miuccia Prada rovněž přinesla jiný pohled na tuto nadčasovou klasiku, spolu s dávkou hravosti a ironie, jak je u Miu Miu zvykem. Model v odstínu velbloudí hnědi se záměrně nedokonalým prošíváním přináší rebelii. Šarmantní eleganci v pravém slova smyslu vyzařuje naopak růžová.

    Zdroj: Miu Miu

    Proenza Schouler

    Do tvídu se pustila i newyorská značka Proenza Schouler. Nabízí zkrácenou verzi saka v královské modři v krabicovém střihu. Další alternativou je hnědé sako s úzkou siluetou a jemnou buklé texturou.

    Zdroj: Proenza Schouler

    Zdroje: National Geographic, L’Officiel

    Na podzim přichází do butiků nesmrtelné tvídové sako

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.