Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Při tvorbě letní ready-to-wear kolekce se kreativní ředitel Givenchy Matthew M. Williams nechal inspirovat letním sídlem otce módního domu umístěném v srdci Francouzské riviéry. Do proutěných tašek, jednoduchých plavek i růžových kaftanů ale nechal vstoupit i své kalifornské kořeny.

    Kreativní ředitel Givenchy Matthew M. Williams se před navržením nové kolekce ponořil do archivů luxusní módní společnosti. Zaujala ho mimo jiné přehlídka plavek v New Yorku z roku 1952. Do tvorby letní a plážové ready-to-wear kolekce proto zapojil dědictví známé francouzské značky. Nechal se inspirovat staršími vzory, ale také sídlem Huberta de Givenchy umístěném na pobřeží Saint-Jean-Cap-Ferrat.

    Z kouzla Francouzské riviéry převzal návrhář především jemné barvy a eleganci. Zkombinoval je ovšem s vlastní představou času stráveného u moře. Do nových kousků proto vložil také kus Kalifornie. Návrhy z letní kolekce se tak hodí jak na pláž, tak do města. „Monsieur miloval jih Francie pro tamní chráněnou přírodní krásu a zrelaxovanou eleganci tolik vzdálenou od jeho rušného života v Paříži,“ vysvětlil pro server WWD Williams.

    Mezi jednotlivé kousky tak patří například „slaměná“ verze nové Givenchy kabelky Voyou, boty na klínku známé jako Marshmallow nebo klasické „nákupní“ tašky. Kromě toho kolekci vystihují také různé průstřihy, námořnické proužky, perly, výrazné šperky a detailní tkané makramé. Návrhy zaujmou také jemnou paletou barev od světle růžové po béžovou. Rozbíjí je ale také jednoduché a o něco více „edgy“ šaty, plavky nebo set kraťasů a topu v černé barvě.

    Do nových letních kousků vtiskla značka Givenchy i vzory z 50. let 20. století

    Ve své první swimwear kolekci pro francouzský módní dům využil Williams také len, oblíbenou látku de Givenchyho. Použil ji na návrhy bikin nebo přehozů v černé i pískově béžové barvě. Inspirovat se nechal také dvěma vzory z roku 1955. Trompe l’oeil perly aplikoval na sarongy, kaftany, růžové šaty nebo průhledná trička. Šedý nenápadný vzor inspirovaný ID náhrdelníky se zase objevil na špercích, jako jsou G-Links, Love Locks nebo typické Williamsovy řetízkové náhrdelníky.

    Součástí kolekce jsou tedy i doplňky a šperky včetně náramků, náušnic nebo růžových prstenů doplněných o fialové krystaly Swarovski. Kromě toho značka nejnovější kousky doplnila o speciální štítky s QR kódy. Ty umožňují zákazníkům vyhledat detailní informace o recyklovaných materiálech, procesu balení nebo dodavatelském řetězci. Kolekci zveřejnila společnost online i ve svých buticích v úterý.

    Zdroj: WWD, Nylon, Hypebae, Twitter, Instagram, Givenchy Official

    Givenchy vydal letní kolekci na pláž i do města. Kombinuje Francouzskou riviéru s Kalifornií

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dech beroucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dech beroucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.

    Luxusní kabelka nemusí udělat díru do rozpočtu. Stačí se porozhlédnout po správných značkách

    Sbírání luxusních kabelek je oblíbeným koníčkem nejednoho módního nadšence, ale často se jedná o nákladnou zálibu, která si vyžaduje měsíce utahování opasků. Přepych však nemusí být vždy spojen s vysokou cenovkou, ze které se člověku zatočí hlava. Příkladem jsou kvalitní značky, jejichž specialitou jsou právě cenově dostupné kabelky bez kompromisů.