Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Mezi často odkládané činnosti, na které je třeba si vyhradit čas patří třídění oděvů. Příležitostí pro velký úklid šatníku je mnoho. Začátek nového roku, jarní očista nebo změna ročních období. Kartami do toho všeho může zamíchat i touha po změně stylu. Nejlepší odměnou po celém dni stráveném tříděním je pocit uspořádanosti a spokojenosti. V dobré organizaci vám může pomoci několik ověřených tipů.

    Dejte si záležet na tom, abyste si vyhradili čas

    Všichni to chceme mít rychle za sebou, abychom nemuseli dalšího půl roku vidět hordy oblečení, ale klíčové je věnovat tomu kvalitní čas. Věnujte ve svém diáři jeden den (možná i dva) vyhrazený pro organizaci šatníku. Nespěchejte a stanovte si to jako hlavní prioritu.

    Zdroj: Pexels

    Vytvořte si představu

    Pokud je vaším případem změna stylu, nemůžete vynechat trochu předběžného plánování. Promyslete si, jakým směrem se má obsah vašeho šatníku ubírat. Identifikujte, které kousky do této představy zapadají, a naopak, které už ne. Inspirujte se u ostatních. Co se vám na vašem oblékání líbí a co nikoli? To vše jsou důležité aspekty, které budou později utvářet vaši šatníkovou i osobní identitu.

    Zdroj: Pexels

    Kategorie nepustí

    Tři slova, obyčejná slova. Ano, možná, ne. Při třídění si položte několik otázek. Bez zbytečné nostalgie. Opravdu to potřebuji? Budu to nosit? Líbí se mi to? Pokud jste nějaký kousek nenosili déle než dvě sezóny, je čas ho posunout dál. Pryč by mělo jít také všechno poškozené, ve špatné velikosti, nekvalitní a špatně proporčně padnoucí.

    Zdroj: Pexels

    Strategická organizace

    Nyní můžete svému novému šatníku a vylepšenému já vdechnout nový život. Nesmíte však podcenit organizaci. Častým jevem je pocit, že nemáme co na sebe, i když máme plnou skříň. To je však pouhý klam. Šatstva máme dostatek, jen ho přehlížíme a zapomínáme, že vůbec existuje. Profesionální třídění se opírá o roční období, materiály, příležitosti (pracovní, společenské oblečení, volný čas,…) a barvy. Pro dostatečně dobrý základ však stačí rozdělit oblečení do kategorií typu tričko nebo kalhoty a seřadit je podle barvy.

    Zdroj: Pexels

    Zavěsit, či poskládat? Kdo mi odpoví?

    Hlavní slovo mají materiály. U delikátních a mačkavých látek není třeba váhat a rovnou je zavěsit. Lněné oděvy, šaty, blůzy mají na ramínku zasloužené místo. Těžší materiály, jako jsou úplety, by měly zůstat složené spolu s tričky a džínami.

    Zdroje: The Guardian, Who What Wear

    Foto:Pexels

    Užitečný průvodce pro uspořádání každého šatníku

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.