Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Pomalé pronikání tohoto troufalého účesu na přední a žádoucí příčky bylo možné pozorovat po celý rok. Nyní jej však Kim Kardashian svým instagramovým debutem pomyslně korunovala na vládce a zdá se, že není cesty zpět. Pokud i vám klepe na dveře příležitost udělat odvážnou vlasovou proměnu v znamení bob, můžete se inspirovat naším mini průvodcem, který vás provede světem chic krátkých sestřihů.

    Revoluce začala na počátku 20. století

    Popularizace účesu na úrovni veřejného mínění se objevila náhodně v roce 1915. Za vším hledej ženu, dokonce i za bobem. Tentokrát jí byla tanečnice Irene Castle, která si z praktických důvodů ostříhala vlasy před medicínským zákrokem. Stačilo málo a tento (v té době) příliš skandální účes se stal symbolem sociální, kulturní a finanční emancipace žen napříč generacemi. Dnes se však na něj díváme zcela jinou optikou.

    Popularita pramenící z praktičnosti

    Po více než sto letech bob opět významně dominuje, a to hned z několika důvodů. Jeho charakter je skutečně zakořeněn v účelnosti. V teoretické rovině funguje pro každý typ vlasové struktury a lichotivě se přizpůsobí různým tvarům obličeje. Je jako stvořený pro horké období, kdy potřebujeme, aby nám koruna krásy nepřekážela. Chytré využití však najde i po skončení léta. Je to vynikající způsob, jak napravit poškození, suchost a roztřepené konečky způsobené silným sluncem nebo slanou vodou. V první polovině roku na tento účes odvážně přesedlalo několik hvězd. O jeho dobré jméno se postarala Zendaya, Emily Ratajkowski a také Kim a Kourtney Kardashian.

    Italský bob

    Pojem francouzský bob je pro nás familiární, ale jak je to s tím italským? Zdá se, že ten je letos primárním zdrojem inspirace ve stylu Dolce far niente. Na rozdíl od francouzského je podstatně delší, má tendenci mít nadýchanější vlny a nejasně definovanou pěšinku. Jejím ztělesněním se stala Zendaya.

    Uhlazený bob

    Jasně definovaný uhlazený bob je rozhodně tím nejlepším statement účesem. Přináší závan nezávislosti a síly. Jeho hlavní zásadou je absence objemu, razantní rovný sestřih na konečcích a pěšinka na střed. Pochlubit se jím může Kourtney Kardashian nebo Hailey Bieber.

    @haileybieber

    💤💤🫶🏼

    ♬ original sound – spedupsongsnlyrics

    Zdroje: InStyle, Fashionista, Instagram

    Foto:Pexels

    Vládu nad oblíbenými účesy přebírá velkolepý bob na mnoho způsobů

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.