Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Známým módním značkám se v uplynulých měsících vyplatilo rozhodnutí obléci do svých kousků zpěvačky Taylor Swift a Beyoncé. Následná hodnota mediálního dopadu jim totiž přinesla miliony dolarů. Podobný efekt měly také spolupráce s panenkou Barbie.

    Uplynulému létu vévodí tři ženy. Nejen, že si svými počiny získaly pozornost téměř celého světa, dařilo se jim také posilovat postavení žen ve společnosti. Kromě toho ale Taylor Swift, Beyoncé a Barbie rozhýbaly dlouhodobě nestabilní ekonomiku. Například turné Beyoncé se těšilo takovému úspěchu, že byla zpěvačka obviněna z navýšení inflace ve Stockholmu. Koncerty Taylor Swift v Los Angeles zase mají městu přinést na 320 milionů dolarů.

    Úspěch ale známé zpěvačky přinesly také luxusním módním značkám. Těm se proto vyplatilo, že se rozhodly je na jejich koncertech obléci do svých návrhů. Pozitivní dopad takového rozhodnutí pak společnosti měří v takzvané hodnotě mediálního dopadu (MIV). Jedná se o kalkulaci dopadu relevantních mediálních umístění jak na sociálních sítích nebo webech, tak v tisku. Turné Taylor Swift Eras například vygenerovalo v MIV na 97,5 milionu dolarů.

    Turné zpěvačky Beyoncé Renaissance zase vytvořilo MIV v hodnotě 187 milionů dolarů. Mezi luxusní značky, které z vystoupení Beyoncé těžily pak patří Alexander McQueen, Tiffany & Co., Balmain nebo Valentino. Z kostýmů Taylor Swift pak zisk získaly známé módní společnosti jako Roberto Cavalli, Zuhair Murad nebo Versace. Informovala o tom datová firma Launchmetrics.

    Za úspěch Barbie mohou firmy vděčit především režisérce Gretě Gerwig

    „Turné představují perfektní příležitost pro značky toužící zachytit pozornost milionů zákazníků. Upevňují jejich image v srdcích nejen oddaných fanoušků, ale i širší veřejnosti,“ vysvětlili zástupci společnosti Launchmetrics. Z podobného úspěchu se pak těšily také firmy, které zahájily spolupráci s panenkou Barbie. Jejímu filmu se totiž prozatím podařilo v kinech po celém světě vydělat více než miliardu dolarů.

    Zároveň se jedná o první snímek režírovaný ženou, který takového historického milníku dosáhl. Zásluhy má tedy spíše režisérka Greta Gerwig než samotná panenka Barbie. Z jejího motivu pak ovšem těžily módní nebo beauty společnosti jako Zara, NYX, Boohoo, Crocs, Gap nebo Aldo. Vydaly totiž kolekce, které fanouškům Barbie umožnily ponořit se ještě hlouběji do jejího světa.

    Zdroje: WWD, CNN, GPB, Instagram, YouTube

    Foto:Reuters

    Letošní léto patří třem ženám. Beyoncé, Taylor Swift a Barbie přinesly luxusním značkám miliony dolarů

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.