Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Sezóna dovolených a přímého pálícího slunce představuje pro vlasy období té největší zátěže. Často se stává, že po létě si všimneme větší suchosti, krepatění a chybějící esence života doplněné o přirozený lesk. TikTok je v současné době studnicí moudrosti, která se zaměřuje na různé způsoby, jak navrátit vlasům jejich zdraví. Představíme vám dva hlavní trendy z oblasti péče, které mohou být pro vás to pravé ořechové.

    Hair cycling

    Jedním z nejvýraznějších termínů letošního roku v oblasti péče se stal tzv. hair cycling. Jeho přirozeným předchůdcem byl původně skin cycling zaměřený na pleť. Vlasy však nejsou výjimkou. Primárním principem se stává přizpůsobování produktů na základě období, kterými si vlasy procházejí. Jde například o hormonální změny, kdy se pokožka hlavy může více mastit, nebo právě o střídání ročních období, když nastane zima a nás trápí lupy a svědění hlavy. Zásadním krokem je jednoduše nepoužívat stále stejné produkty, ale pravidelně je střídat podle toho, po čem vaše vlasy touží.

    Univerzální motto: „Detox, posílení a dokonalý styling!“

    V praxi je zapotřebí si ujasnit, na jaké problémy se chcete zaměřit a na základě toho sestavit rutinu. Pokud si myjete vlasy například třikrát týdně, použijte princip cykličnosti a pro každé mytí zvolte jiný typ šamponu a doplňkových produktů v závislosti na cílových problémech. Pokud hledáte alespoň základní inspiraci, v prvním cyklu je dobré soustředit se na detoxikaci a používat například čisticí šampon a kondicionér pro obnovení hydratace. Ve druhém na posílení a ve třetím na přípravu vlasů k dosažení požadovaného stylingu.

    Zdroj: Grown Alchemist, Olaplex, Morrocanoil

    I pokožka hlavy si zaslouží vaši plnou pozornost

    Pokožka hlavy je tichým společníkem ve vztahu se zdravými vlasy. Je stejně důležitá, ale často opomíjená. Začíná však získávat zaslouženou slávu. Jde o jednoduchou rovnici. Zdravá pokožka hlavy rovná se silnější a vitálnější vlasy. Při výběru je důležité mít na paměti, že většinu ošetřujících přípravků je třeba nechat působit delší dobu, ideální je tedy aplikovat je před mytím nebo před spaním. Velkým fenoménem se v této oblasti stává také exfoliace, která zabraňuje tvorbě lupů, zbavuje nahromaděných nečistot a zanechává příjemný pocit. Pro výživu a zklidnění podrážděné pokožky může být skvělé také speciální sérum nebo olej.

    Zdroj: Kérastase, Fable & Mane, rahua

    Zdroje: TikTok, W Mgazine

    Foto:Pexels

    Letní trendy na TikToku: vše, co potřebujete vědět pro dosažení nádherných vlasů

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.