Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Móda jako odvětví a společenské zrcadlo má velmi zajímavé tendence z hlediska trendů, ovšem když se podíváme na jakékoliv období, styl francouzských žen má vždy okouzlující a atemporální kvalitu. Neúprosný zub času jej netrápí a vždy bude inspirací a způsobem, jak co nejlépe obohatit svůj osobní vkus. Ptáme se, jak to ty Pařížanky dělají? A možná jsme našli odpověď.

    C’est iconique!

    Nejjednodušší způsob pro adaptaci svého šatníku na kousek nonšalantní elegance je inspirovat se osobnostmi minulosti a současnosti. Významnou definici pro francouzský styl stanovila zvláště v první polovině 20. století svérázná Coco Chanel. V druhé polovině pak udávaly směr například Brigitte Bardot, Françoise Hardy, Catherine Devenue, Loulou de la Falaise nebo Jane Birkin a Grace Kelly, které sice nebyly rodilými Francouzkami, ale přesto se staly nezapomenutelnou součástí tamní popkultury. V nynější době na sociálních sítích možno najít mnoho žen ztělesňujících to pravé tajemství ukryté v srdci Paříže. Za povšimnutí stojí Camille Rowe, Franziska Nazarenus, Jeanne Damas nebo Chloe Lecareux a jejich moderní kreativní perspektiva.

    Topy pro běžný den

    Přes den není nutné nic komplikovat, stačí zkombinovat pár denimových kalhot s decentním topem. Impozantní výběr má pařížská značka Sandro nebo MaisonCléo, která k ruční výrobě používá zbytky látek od couture domů a továren a každý kousek je vyroben na zakázku.

    Zdroj: MaisonCléo

    Džíny jsou sázkou na jistotu

    Denim v tradičních odstínech černé, modré a šedé je zárukou pohodlného a každodenního chic outfitu. Klasikou je Levi’s, ale dobrou selekci má i Acne Studios.

    Zdroj: Acne Studios

    Sandálky pro městský shon i večerní párty

    Komu jinému důvěřovat s výběrem bot než Yves Saint Laurent? Pro tzv. městskou turistiku jsou ideální kožené sandály Le Maillon, na večer pak kultovní Opyum nebo model s metalickou stříbrnou špičkou.

    Zdroj: Yves Saint Laurent

    Saténový sen

    Pravý satén neodmyslitelně patří ke smyslnému crème de la crème pařížského půvabu. Ten nejjemnější dotek ucítíte díky šatům od newyorské značky Orseund Iris. Na výběr jsou maxi, mini i ty na ramínka.

    Zdroj: Orseund Iris

    Kočičí oči na závěr

    Zásada klasického francouzského stylu rozhodně zní méně je více, proto je třeba taktizovat i při výběru doplňků. Jedním z nejlepších společníků mohou být sluneční brýle ve stylu “ Cat Eye“. Jejich tvar nepostrádá sofistikovanost, ty své najdete například u Celine.

    Zdroj: Celine

    Zdroje: L’Officiel, Who What Wear, Instagram, MaisonCléo

    Trendy přicházejí a odcházejí, ale pařížský chic zůstává

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.