Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Minulý týden oznámil holywoodský stylista Law Roach svůj odchod do důchodu. Jeho jméno vám možná nic neříká, ale jeho práci jistě důvěrně znáte.

    Tento samozvaný „image architect“ byl kreativním ředitelem největších jmen v oboru. A když tvrdíme největších, myslíme to vážně. Mezi jeho klientky patřily například Zendaya, Céline Dion, Priynka Chopra Jonas, Anne Hathaway, Ariana Grande či Anya Taylor-Joy. Obdivuhodné, že?

    Průkopníkem ve svém oboru

    V roce 2017 se Roach zapsal do historie, když se jako první černošský stylista objevil na obálce výročního vydání časopisu Hollywood Reporter. Byl také porotcem v soutěžích America’s Next Top Model a Legendary. V listopadu loňského roku získal vůbec první ocenění pro stylisty udělované Radou amerických módních návrhářů.

    Stylistovo šokující oznámení, přišlo jen pár dní po udílení Oscarů, na které oblékal celou řadu účastníků. V rozhovoru pro časopis The Cut vysvětlil, že ho k rozhodnutí dovedl rasismus a zjevný nepotismus v tomto odvětví: „Jsem velmi vděčný za to, že jsem se mohl v této branži pohybovat a stoupat… ale nemohu říct, že jsem to dělal bez utrpení.“

    Přestože ze stylistické branže odchází, módu rozhodně nemá v plánu opustit. Ve skutečnosti chce nyní upřednostnit sebe místo svých klientů.

    „Zoe-Bots“

    Roach rozhodně není první, kdo se ze stylisty celebrit sám stal celebritou. Na počátku devadesátých let minulého století se takto proslavila Rachel Zoe. Mezi její klientky později patřily například Lindsay Lohan či Nicole Richie, které v té době vévodily módním magazínům. Díky charakteristickým boho šatům, obřím slunečním brýlím a ještě větším kabelkám, si brzy vysloužily přezdívku „Zoe-Bots“.

    Zoe ztělesňovala styl, který její klientky prosazovaly, a protože je pravidelně doprovázela, začala být fotografována i ona. V roce 2008 ji ke slávě katapultovala reality show The Rachel Zoe Project, díky níž přestala dělat styling ostatním a začala se věnovat vlastnímu podnikání.

    Nechte nás nakouknout

    Kariéru stylistů však skutečně změnil až příchod Instagramu v roce 2010. Ti ze své zákulisní práce umožnili svým sledujícím přístup k celebritám, pro které pracovali. Dělali to způsobem, který tu nikdy předtím nebyl. Celebrity i stylisté si rychle uvědomili, že čím větší vhled poskytnou, tím více sledujících získají a tím více mohou své účty zpeněžit.

    Maeve Reilly, bývalá stylistka Hailey Bieber, má nyní vlastní značku oblečení. Karla Welch, mezi jejíž klienty patří Tracee Ellis Ross a Justin Bieber, spolupracuje se značkami jako Levi’s a pořádá kurzy o tom, jak uspět v oboru. Hudebník Stormzy dokonce vzdává hold své stylistce Melisse Holdbrook-Akposoe ve své písni Mel Made Me Do It, což je odkaz na hashtag, který její fanoušci zveřejňují, když si koupí něco, co navrhla.

    Roach, který má na Instagramu více než milion sledujících a vztahy s návrháři z klíčových módních domů, má silnou pozici pro objevování nových možností. Již pouhých 24 hodin poté, co zveřejnil zprávu o svém odchodu do důchodu, odstartoval svou novou kariéru tím, že se prošel po molu společně s Naomi Campbell na módní přehlídce značky Boss v Miami. A přestože se snažil objasnit, že šlo o dlouhodobý plán, nikoli o PR trik, hashtag přehlídky – #BeYourOwnBoss – nemohl být načasován lépe.

    Zdroj: The Guardian, The Cut, Instagram, YouTube

    Proč stylista hvězd Law Roach skončil na vrcholu své kariéry

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.