Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Modelka Karlie Kloss se rozhodla sdílet své zážitky z módního průmyslu s celým světem. Nebo alespoň tím digitálním. Vytvořila totiž herní svět na platformě Roblox, který uživatelům umožní navrhovat, stylizovat i prodávat vlastní kousky. Chce tím učinit módu dostupnější.

    Navrhnout vlastní oblečení, nakoupit nejnovější trendy a aplikovat nejluxusnější makeup. Všechny tyto touhy si budou moct splnit uživatelé herní platformy Roblox. Modelka a podnikatelka Karlie Kloss totiž vydala nový herní módní svět Fashion Klossette. Ten má nabídnout to nejlepší ze skutečného módního průmyslu. „Pravý důvod proč jsme svět vytvořili, je snaha demokratizovat přístup k té nejlepší módě,“ vysvětlila třicetiletá modelka.

    Uživatelé si ve hře vyberou podobu svého avatara, včetně barvy pleti, typu postavy, obličeje nebo vlasů. Na výběr budou mít také z nespočtu variant materiálů a barev oblečení i doplňků. Jejich cílem pak bude navrhovat vlastní kolekce nebo stylizovat svoji postavičku. Postupně se rovněž mohou vypracovat z pozice stážisty až na „šéfredaktora“. Své módní kousky pak předvedou na runway i ve výloze luxusních digitálních obchodů.

    Návštěvníci módního metaverse světa získají také možnost nakupovat návrhy ostatních a také o nich hlasovat. Pokud si jejich kousek někdo koupí, získají z prodeje podíl. Hra pak navazuje na pop-up, který Kloss ve spolupráci s Roblox představila minulý rok. Pomocí Fashion Klossette Designer Showcase tehdy umožnila pěti digitálním návrhářům vystavovat své kousky ve vlastních obchodech. Ostatní uživatelé se v nich mohli fotit, učit se novým pózám nebo stylizovat originální outfity.

    Digitální móda mění způsob, jakým navrhujeme oblečení, vyzdvihla její potenciál Kloss

    Modelka Karlie Kloss hru vytvořila také kvůli své dlouhodobé touze propojit svět technologií s módním průmyslem. Metaverse totiž chápe nejen jako novou zábavu, ale také vhodnou obchodní příležitost. Zároveň zdůrazňuje rostoucí důležitost online světa pro mladší generace. „Digitální móda mění to, jakým způsobem navrhujeme a stylizujeme oblečení. Umožňuje navíc snadněji výtvory sdílet s ostatními,“ vysvětlila modelka. Má tedy za to, že se má „tradiční“ módní svět od toho technologického co učit.

    Herní platforma Roblox má v současnosti asi 60 milionů aktivních denních uživatelů. Nejrychleji rostoucí demografickou skupinou v tomto digitálním světě jsou pak hráči mezi 17 až 24 lety. „Pouze za rok 2021 vytvořili digitální módní návrháři v Roblox na 25 milionů virtuálních kousků,“ okomentovala pak úspěšnost Roblox jeho viceprezidentka pro globální partnerství Christina Wootton. „Skrze platformu posílají uživatelé na miliardy dolarů,“ vyzdvihla navíc Kloss investiční potenciál herního světa.

    Zdroj: WWD, Fashionista, Hypebae, Twitter, Instagram, Roblox

    Karlie Kloss chce demokratizovat vysokou módu. Představila módní svět Fashion Klossette uvnitř Robloxu

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.