Více

    ― Reklama ―

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Fine dining restaurace na Bali: Jídlo, které budete chtít svléknout z talíře

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    - Reklama -

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    - Reklama -

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Nákupní seznam na říjen: Matilda Djerf se zaměřila na vlasy a Fendi Peekaboo slaví měkčí provedení

    Říjen se obvykle nese na vlně přeplněných diářů a návalu povinností. To však neznamená, že si ho nemůžete zpříjemnit luxusními maličkostmi. Potřebné odhodlání do náročných dnů vám dodá nový podzimní parfém od Maison Margiela, připomínající vůni lesa, nebo kabelka Fendi Peekaboo Soft, ideální do práce či do školy.

    Módní novinky v kostce: Charli XCX zastupuje Valentino a Burberry sází na hvězdné tváře

    Po skončení fashion weeků se na sebe značky snaží přitáhnout pozornost jinými způsoby. Módní dům Valentino tak oznámil, že ho bude zastupovat zpěvačka Charli XCX. Burberry do svých řad ambasadorů přijal čínskou herečku Zhang Jingyi a odhalil kampaň plnou hvězdných tváří. Dior pro změnu vydal reklamu s Robertem Pattinson.

    Věk jako abstraktní koncept. Plastické operace překračují hranice dystopie

    Sociální sítě rozvířila debata ohledně nejmodernějších kosmetických úprav. Fanoušci známých osobností si totiž začínají všímat jejich překvapivé úspěšnosti. Nedávné fotografie celebrit tak doslova šokují. Nevypadají na nich totiž jen o pár let mladší, z roviny středního věku se přesouvají až zpět do svých "dvacítek".

    Materiály, které vás v nadcházející sezóně podrží. Vsaďte na vlnu, samet nebo tvíd

    Blížící se podzim a zima si vyloženě říkají o aktualizaci šatníku. Nemáme na mysli zběsilé nakupování, jako spíš zohlednění toho, které materiály vám nabídnou tu nejlepší službu. Lehké a chladivé kousky z léta vyměňte za hřejivý pocit na těle. Bonus získáte, pokud bude oblečení prodyšné a zároveň vytvoří izolační vrstvu.

    Jak na správné popíjení vína radí etiketa. I malé detaily dělají velký dojem

    Pravidla etikety nám někdy mohou přijít přehnaná. Pravdou však je, že jejich dodržování je ve společnosti ceněno, leckdy přímo vyžadováno. Je tedy na čase odhodit předsudky o případné trapnosti a ponořit se do elegantních vzorců, které nám etiketa nabízí. Naučte se třeba, jak se správně chovat v přítomnosti sklenice na víno.

    Pařížský fashion week míří do finále. Show představil Balenciaga i Gabriela Hearst

    S prvním říjnovým dnem sice odstartovala další kapitola podzimu, skončil však Pařížský týden módy. Den před jeho finále však svou show stihl odhalit například módní dům Balenciaga. Návrhář Demna Gvasalia v ní překvapil svou bezednou kreativitou. Úspěch sklidila také Gabriela Hearst, inspirovaná dávnými bohyněmi.

    Podzim patří maximalismu. Sychravé dny rozzáří výrazné šperky

    Dny plné nízkých teplot, zatažené oblohy a ponurých odstínů si přímo říkají o nějaké zpestření. Do podzimních outfitů ho lze snadno zapracovat například pomocí výrazných šperků. Jejich maximalistická podoba je totiž opět trendy. Na scénu se vrací široké náramky, obří přívěsky i statement náušnice.

    Zlepší Joshua Schulman stabilitu Burberry? Záchranná mise balancuje mezi luxusem a chaosem

    Burberry, legenda britské elegance, prochází doslova šíleným obdobím. Společnost pod vedením návrháře Daniela Lee a nového ředitele Joshuou Schulman přehodnocuje svou identitu i strategii. Místo odvážné inovace ovšem dosavadní kroky značky působí spíše jako opatrné našlapování kolem základních kamenů.

    Alessandro Michele uctil zlatý věk Valentino. Bohémství daroval svůj maximalismus

    Debut návrháře Alessandra Michele pro módní dům Valentino byl jedním z důvodů, proč se zrak módního světa celé září upínal na Paříž. Svou kolekcí, vycházející z archivních kousků slavné značky, designér rozhodně nezklamal. Tehdejší opulentní renesanční návrhy totiž propojil s vlastním maximalistickým stylem.

    Underconsumption core: Trend diktující, že trendům nemáte propadnout

    Trendem může být cokoliv. Od receptu přes kus oblečení po dovolenkovou destinaci nebo přístup k životu. Co je ale takzvaný "underconsumption core"? Nový způsob myšlení nás vybízí k tomu, abychom právě od trendů dali ruce pryč a soustředili se raději na stálejší hodnoty. Nejedná se však pouze o převlečený minimalismus?

    Jak na eye patches? Tajný trik vizážistů potlačí otoky i tmavé kruhy pod očima

    Unavené oči a oteklé váčky pod nimi dokážou znepříjemnit den a zkazit i ten nejpreciznější make-up. Naštěstí existuje tajný trik, na který přísahají vizážisté po celém světě, tedy eye patches. Jedná se o malé polštářky, které zázračně zmírňují otoky a dodávají pleti svěžest během několika minut.

    Zahalte se do své kavárenské objednávky. Luxusní parfémy zachycují top podzimní drinky

    Hlavní přísady podzimních nápojů umí zahřát a zpříjemnit jinak sychravý den. Proč je ale neposunout na vyšší úroveň? Pořiďte si parfém na míru, který doplní nejen vaši kávovou objednávku. Proměňte nejoblíbenější drinky chladného období v ikonickou vůni a noste je tak po celý den na sobě, místo v kelímku.

    Podzim vrací do módy skřipce do vlasů. Naučte se pracovat s elegantními pomocníky

    Hitem letošního podzimu jsou skřipce na všechny způsoby. Mezi trendy verze tak patří ty zdobené, které ozvláštní celý look, tak ty zcela jednoduché a nenápadné. Jsou totiž praktické, elegantní a umožní vykouzlit různorodou škálu účesů. Stačí si vybrat barvu i velikost a můžete napodobit tisíce různých stylů.

    Milovníci módy touží po dětské zábavě. Získala si je hra Dress to Impress

    Módní trendy už dávno nezahrnují jen oblečení, doplňky nebo make-up. Rozšířily se rovněž o virtuální zábavu. Srdce milovníků módy si totiž získala hra platformy Roblox s názvem Dress to Impress. Účastní se jí nejen teenageři, ale také dospělí. Svou stopu na ni navíc zanechala i značka Gucci nebo zpěvačka Charli XCX.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―