Více

    ― Reklama ―

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Autor článku:

    ― Reklama ―

    Fine dining restaurace na Bali: Jídlo, které budete chtít svléknout z talíře

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    - Reklama -

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    - Reklama -

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Jižní Korea má nový ekonomický pilíř. Beauty turismus míří do extrémních výšin

    Zapomeňte na časy, kdy turismus v Jižní Koreji znamenal výlet po stopách K-popu či tradičního hanboku. Dnes sem míří davy z celého světa kvůli něčemu úplně jinému. Beauty turismus představuje novu ekonomickou vizi budoucna. V čem je ale Korea lepší než jiné vyspělé státy? Jako jediná země masivně studuje estetickou přesnost, high-tech omlazení i neinvazivní chirurgii, která dokáže vypadat jako jemný filtr.

    Kina promítají Fénické spiknutí od Wese Andersona. Kritici se dělí na dva tábory

    „Já osobně se cítím velmi v bezpečí,“ prohlašuje Zsa-zsa Korda v letadle poté, co přežije svou už šestou leteckou havárii. Absurdní klid i nonšalantní humor protínají Fénické spiknutí, nejnovější film Wese Anderson, který je nyní k vidění v kinech. Zatímco někteří považují snímek za Andersonův nejlepší film posledních let, jiní ho kritizují.

    Na scéně je další TikTok „zázrak“. Mořský mech slibuje čistou pleť

    Sociální síť TikTok v pravidelných intervalech produkuje čerstvé beauty trendy. Její uživatelé vždy s nadšením vyzdvihují jistý produkt, ingredienci nebo rituál a těší se z jejich rádoby zázračných účinků. Tentokrát se zamilovali do mořského mechu, který si díky jeho bohatým efektům vychvalují i celebrity jako Bella Hadid nebo Hailey Bieber.

    Karlovarský festival je pryč. Který z filmů musíte rozhodně vidět?

    Stihnout všechny snímky, které za to stojí, je na festivalu v Karlových Varech nemožné. Letošní ročník ovládl film Sbormistr, inspirovaný kauzou zneužívání dívek v pěveckém souboru. A oprávněně. Až ho vstřebáte, nabízíme zcela subjektivní seznam dalších snímků, které považujeme za top tvorbu letošní sezóny filmového festivalu.

    Back to basics. Protein vrací na scénu živočišnou stravu

    Wellness a beauty odvětví zaznamenalo významnou změnu. Zdá se, že živočišná strava se vrací z vyhnanství a po letech přebírá místo trendy rostlinných alternativ. Děkovat za to může nedávno vzniklé obsesi proteinem, kterého se najednou uživatelé sociálních sítí nemohou nabažit. Na scénu proto opět proniká kravské mléko i hovězí lůj.

    Móda v kostce: Schwarzkopf vládne Lindsay Lohan a z Pharrella Williams je rytíř

    Kreativní ředitel pánské sekce u Louis Vuitton Pharrell Williams obdržel nejvyšší civilní uznání Francie, titul rytíře Řádu čestné legie. Společnost Schwarzkopf pak jmenovala Lindsay Lohan novou ambasadorkou. Slavné značky Adidas a Louis Vuitton vydaly nové hvězdné kampaně a firma Kourtney Kardashian Lemme odhalila nové trendy vitamíny.

    Ovoce jako nová módní ingredience. Cestu si našlo i do nové kolekce Loewe

    Léto je v plném proudu a ovoce si v horkém počasí rád dopřeje snad každý z nás. Jen málokoho by ale napadlo, že ho lze proměnit v materiály, z nichž vzniká luxusní móda. Značky jako Loewe, E. Marinella či Chanel dokazují, že skutečný luxus v současnosti nevychází jen z vizuálního dojmu, ale také etických hodnot. Díky inovativním technologiím nachází odpad z ovoce využití a vnáší do módy svěžest.

    Haute couture po konci světa. Film 28 let poté ukazuje Y2K módu bez pozlátka

    Co se stane, když dva uhlazení londýnští designéři se zálibou ve futuristických modelech dostanou za úkol vytvořit kostýmy filmové zombie apokalypsy? Pokud jste již viděli novinku od Dannyho Boyle 28 let poté, znáte odpověď. Vizuálně mimořádně silný zážitek. A také návrat k Y2K estetice způsobem, který byste zrovna nečekali.

    Staňte se ledovou královnou. TikTok pohltila nová beauty obsese

    Nejnovější beauty trend z TikToku dorazil na scénu v pravý čas. Pro horká letní rána je totiž jako stvořený. Uživatelé sociální sítě si v posledních týdnech zamilovali ledování obličeje. Rituál vyzdvihují nejen pro jeho cenovou dostupnost, ale také slibované účinky, jako je snížení zarudnutí, zmenšení pórů a získání přirozeného "glow" efektu.

    O krok napřed. Jaké trendy definují pánský šatník léta roku 2026?

    I když módní svět v současnosti pohltil Pařížský haute couture week, ještě nedávno upíral svůj zrak na nejnovější přehlídky pánské módy. Luxusní značky totiž nedávno představily svou vizi pánského šatníku pro jaro a léto roku 2026. Již nyní lze proto vypozorovat poutavé trendy, které vytváří červenou nit napříč všemi představenými kolekcemi.

    Bulgari chystá luxusní upgrade. Otevře ostrovní resort v Abú Dhabí

    Módní dům Bulgari hodlá rozšířit své portfolio luxusních hotelů. Oznámil totiž plány na vybudování ostrovního resortu v Abú Dhabí, a to do roku 2030. Jeho součástí má být nejen obrovský hotel, ale také soukromé vily a rezidenční sídla. Chybět nebudou ani soukromé pláže, michelinské restaurace a plesový sál s výhledem na nedaleké velkoměsto.

    Kosmetické receptury inspirované herbářem. Pečující kosmetiku ovládají bylinky

    Bylinky nejsou jen základem čajových směsí, ale i hlavní ingrediencí moderní péče o pleť. Levandule, heřmánek nebo například měsíček lékařský se ze zahrádek přesunuly do laboratoří a staly se nedílnou součástí luxusní kosmetiky. Zklidňují, hydratují a regenerují. Díky svým účinkům tak kralují složení produktů pro všechny typy pleti.

    Pánská tanga a queer svůdnost. To jsou společní jmenovatelé Ludovic de Saint Sernin

    Asi 50 let poté, co rakouský vizionář Rudi Gernreich vymyslel pánská i dámská tanga, a to jako nenápadné řešení tehdy nově zakázaných nudapláží v Kalifornii, si jejich nejodvážnější podoba říká opět o pozornost. Návrhář Ludovic de Saint Sernin, který se už několik sezón nebojí hladit módu po ostré hraně erotiky, křísí plavkovou řadu a letošní léto věnuje klukům v těch nejmenších střizích, jaké si umíte představit.

    Pitbull jako ultimátní „guilty pleasure“. Postfeminismus mu objektivizaci žen odpouští

    Záběry z Pitbullových koncertů a fanynky převlečené za oblíbeného umělce v posledních týdnech zaplnily nejednu „for you page“ na sociálních sítích. Často jde o ženy, které se považují za feministky, ale přesto s Pitbullem nadšeně zpívají texty, jež ženy objektivizují. Do popředí totiž vstupuje moderní postfeminismus, dle něhož mají ženy ve svých rukou moc a schopnost kritického myšlení.

    Léto po stopách luxusu. Známé značky lákají na prázdninové pop-upy

    Největší módní domy v létě opouští své "rodné" země a putují do vysněných prázdninových destinací. Pohodlně se usazují na plážích v Itálii, Španělsku i daleké Asii. Zákazníky tradičně lákají na dočasné pop-upy, nabízející závan vytříbeného luxusu. Značky jako Dior, Jacquemus, Burberry či J.Crew letos přichystaly speciální kolekce i letní zážitky.

    Prostřete hostům léto. Sluneční paprsky žádají hravý jídelní stůl

    Sluncem nasycené měsíce volají po hravosti, která žádnému jinému ročnímu období nesedne tak nenuceně jako právě létu. Chuť povolit naše hranice a poddat se téměř dětské naivitě prostupuje nejen do našich šatníků či make-up taštiček, ale i do naší domácnosti. Prostřete si letos stůl, který perfektně zachytí nezaměnitelnou atmosféru léta.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―