Více
    Redakce

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Autor článku:

    ― Reklama ―

    Fine dining restaurace na Bali: Jídlo, které budete chtít svléknout z talíře

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    - Reklama -

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    - Reklama -

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Gap vyhrál denim loterii. Značka slaví úspěch s virální kampaní

    Občas se vyplatí vsadit na starou osvědčenou klasiku. Důkazem je nedávno vydaná kampaň značky Gap. Společnost totiž uspěla s videem představujícím rozmanitou dívčí skupinu Katseye, která zatančila na populární hit Milkshake. Choreografie se okamžitě stala virální a přinesla značce nečekanou pozornost a chválu.

    Když touha po odlišnosti vytvoří uniformu. Popularita Crocs bohužel neumírá

    Pohodlí je ceněným módním prvkem, občas však přesáhne hranice vkusu. Plastová bota, původně vyrobená pro rybáře, se v průběhu let stala viditelným trendem. Crocs jsou roztomilé na dětech a praktické na zahradě, již delší dobu se ale objevují také na módních molech, ve sbírkách celebrit i v limitovaných a rychle vyprodaných edicích.

    Není modeling jako modeling. Na co si dát pozor před vstupem do agentury?

    Modeling je pro mnoho lidí lákavý svět plný lesku, cestování a tváří na obálkách časopisů. Za blyštivými fotografiemi se ale často skrývá tvrdý byznys, ve kterém se nováčci mohou snadno spálit. Než tedy kývnete na nabídku první agentury, je dobré vědět, co je standard, co už je podezřelé a na jaké detaily se ve smlouvě zaměřit. Správná příprava a informovanost vám mohou ušetřit nejen peníze, ale i nervy a reputaci.

    Armani Beauty ovládne Benátky. Filmové hvězdy přivítá v Cinema Club

    Beauty odnož módního domu Giorgio Armani už po osmé dorazí do Benátek jako oficiální sponzor tamního filmového festivalu. I letos si přichystala několik vysoce očekávaných událostí. Poprvé mezi ně patří také luxusní Cinema Club, tedy prostor, kde se hvězdy a přátelé značky mohou potkávat mezi zastávkami na červeném koberci.

    Móda v kostce: Addison Rae navrhla džíny a Post Malone odhalí vlastní brand

    Slavné osobnosti postupují hlouběji do světa módy. Zpěvačka Addison Rae navrhla pro značku Lucky Brand vlastní džíny. Zpěvák Post Malone zase oznámil vlastní brand Austin Post a herečka Cate Blanchett se stala ambasadorkou Uniqlo. Nové kampani Ugg vévodí herečka Sarah Jessica Parker a značka Seleny Gomez, Rare Beauty, vydala spicy novinku.

    Podzimní svatby jsou v kurzu. Dovolte si dekadentní barvy a počasí se nebojte

    Podzimní svatby mají své nezaměnitelné kouzlo. Zatímco letní oslavy sází na lehkost a vzdušnost, ty podzimní nabízejí hlubší tóny, bohatší textury a zatím neokoukanou atmosféru. Být hostem na takové svatbě ovšem znamená skloubit slavnostní náladu s proměnlivým počasím a najít rovnováhu mezi pohodlím a žádanou elegancí. Dovolí vám to ale rovněž luxusní detaily, které by v létě působily možná "až moc".

    Aleksandre Akhalkatsishvili dobývá svět módy. Neznáme sebejistější rukopis

    Z Tbilisi se už pár let line nová vlna módy, jež má v sobě něco syrového, architektonického a svůdného. Jedním z jejích nejvýraznějších hlasů je návrhář Aleksandre Akhalkatsishvili, který dokázal propojit dekonstruovaný minimalismus s ženskou sebejistotou a svým jedinečným gruzínským akcentem. Jeho řady jsou jako dobře vyprávěný příběh, každý model je kapitola, ale dohromady tvoří silný celek.

    Podzimní trendy konečně myslí na normální pleť. Vrací se ale i obávané concealer lips

    Ať už patříte mezi milovníky léta, nebo nadšeně vyhlížíte podzim, barevné roční období je v módě důležitým časem. Pozadu však není ani beauty průmysl. Letošní podzimní trendy už pomalu klepou na dveře a nabízí opravdu originální portfolio make-up novinek. Vypadá to, že nás čeká jak návrat do minulosti, tak překvapivé nové styly líčení.

    Pinterest předpovídá trendy podzimu. Kraluje jim láska k second handům

    Platforma Pinterest odhalila report předpokládající trendy letošního podzimu. Založený je především na vyhledávání jejích Gen Z uživatelů. Ti si zamilovali především nakupování z druhé ruky a vintage kousky. Na scénu ovšem vrací také preppy styl nebo módu 60. let. Zalíbení našli rovněž v outfitech inspirovaných jejich oblíbenými kofeinovými nápoji.

    Pravý luxus nemá logo. Nadčasová „logoless“ móda je stále nejlepší investicí

    V módním světě plném křiklavých log a výrazných monogramů stojí na opačném konci spektra hnutí, jenž si nepotřebuje dokazovat svou hodnotu. Logoless styl, tedy luxus bez loga. Mluví kvalitou materiálů, dokonalým střihem a pečlivými detaily. Navzdory trendy maximalismu zůstává pevně zakotvený v nadčasové eleganci, kterou trendy neovlivní.

    Znáte pohnutou pověst Dolce & Gabbana? Kontroverze střídá výsměch

    Italské duo návrhářů Dolce & Gabbana vytvořilo jednu z nejvýraznějších značek luxusní módy posledních dekád. Její estetika je odvážná, teatrální a hluboce zakořeněná v italské kultuře. Jenže vedle zlatých brokátů, krajkových rób a ikonických kabelek se na povrch opakovaně dostávají provokativní skandály. Módní dům Dolce & Gabbana se tak ocitá v unikátní pozici, je totiž obdivována i nenáviděna zároveň.

    My Oxford Year vzbudil módní vlnu zájmu. Preppy styl však není novinkou

    Jakmile Netflix ohlásí nový film s romantickou zápletkou v univerzitním prostředí, vypukne panika. Na filmech s podkresem britských vysokých škol a zapovězenou láskou zkrátka něco je. Není proto divu, že i módní kousky využité v těchto snímcích se pravidelně derou na vrchol oblíbenosti. Nadčasový anglický preppy styl je tak opět v popředí.

    Módní značky přivítaly podzim. Na pomoc si pozvaly známé tváře

    Blíží se podzim a spolu s ním se do popředí derou čerstvé módní kampaně. Značky si pro propagaci nových kolekcí opět přizvaly známé tváře. Skims, společnost z dílny Kim Kardashian, odhalila spolupráci se zpěvákem Post Malone. Tváří podzimní řady Michael Kors je zpěvačka Suki Waterhouse a u Alexandra McQueen září modelka Alex Consani.

    Elegance a pohodlí v jednom. Loafers budou u pánů bodovat i příští rok

    Z rybářských vesnic v Norsku přes univerzitní kampusy až na přehlídková mola. Klasické loafers přinášejí do každého outfitu elegantní a uhlazený vzhled a zároveň pomáhají zachovat nenucený šarm. Dokazují, že jednoduché a nadčasové slip-on boty mají sílu obstát opravdu v každé době. V pánské módě proto zůstanou i příští rok.

    Podzim se ponese ve znamení ponča. Vrací se luxusnější než kdy dřív

    Ponča jsou zpět a vrací se v luxusní podobě. Modely, které se budou nosit letošní podzim, jsou elegantní a volně splývavé, z hedvábí nebo hřejivého kašmíru. Trend si rychle našel cestu do šatníků nejen jako přehoz, jenž zahřeje, ale i jako doplněk. V létě jsou populární lehké a průsvitné varianty, které sice nezahřejí, ale o to větší dodají outfitu šmrnc. Návrat ponč potvrzují i módní domy jako například Hermès.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―