Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Britský návrhář Kim Jones se pustil do své první spolupráce se značkou lihovin. Pro Hennessy totiž navrhl originální karafu, lahev koňaku i tenisky. Jejich luxusní design má připomínat samotný alkoholický nápoj i luxus, který k němu neodlučitelně patří.

    Po lednovém oznámení spolupráce zveřejnila značka Hennessy X.O detaily své spolupráce s britským návrhářem Kim Jones. Už dříve prohlásila, že pro ni vytvoří karafu, lahev na koňak a módní doplněk. Dosud ovšem nebylo známé, o jaký přesně kousek se bude jednat. Umělecký ředitel pánských kolekcí Dior a kreativní ředitel dámské módy Fendi ale nyní odhalil návrh unikátních tenisek.

    „Chtěl jsem, abyste měli pocit, že se díváte přímo do lahve. Je to sklenička koňaku v podobě bot,“ popsal je Jones. Inspirované jsou minulými návrhy basketbalových bot a vytvořené z lehké do hněda zabarvené kůže. Na podrážce mají vyryté podobizny révy vína společně s logem Hennessy X. O a Kim Jones. Iniciály KJ a emblém značky likérů pak najdete také na patě luxusních tenisek.

    Zákazníci unikátní boty najdou zabalené v bavlněném pytlíku a krabici vyrobené z dubového dřeva. Balení má připomínat způsob, jakým se dříve převážely lahve luxusního koňaku. „Nejvíce důležité je pro mě vyprávění příběhu. Nehledě na to, co navrhuji nebo s kým spolupracuji,“ okomentoval dále svůj výtvor Jones. S jeho díly je spokojený také šéf společnosti Hennessy. „Jeho robustní kolekce rozhodně poznamená jak současnou, tak budoucí kulturu,“ prohlásil.

    Karafa a lahev mají připomínat hedvábný papír i spolupráci lidstva s technologiemi

    Britský návrhář se nechal historií značky inspirovat rovněž při tvorbě karafy na koňak vytvářený z různých druhů ovocných pálenek. Spolu s lahví ji vytvořil za pomocí speciální 3D technologie tisku. Jemné detaily pak nechal dodělat ruční výrobou. Upzornit tím chtěl na to, jak lidé a technologie mohou v budoucnosti spolupracovat na tvorbě originálních produktů. Designem pak chtěl Jones připomenout způsob, jakým se začátkem 20. století lahve Hennessy balily do hedvábného papíru, aby se nepoškodila jejich etiketa.

    Foto: LVMH

    Lahev na koňak tak působí, jako by měla „druhou kůži“. Speciální karafu značka likéru vyrobí jen v omezeném množství, nabídne jich asi jen 200 kusů. Společnost Hennessy pak už dříve spolupracovala se známými osobnostmi, například umělcem Cai Guo-Qiang nebo režisérem Ridley Scott. Současná kolaborace je ale první se světem haute couture. K této příležitosti proto Hennessy také zveřejnilo video nazvané The Fabric of Time na svých oficiálních webových stránkách.

    Zdroj: Fashion United, Complex, LVMH, Hennessy Official, Twitter, Instagram

    Značka Hennessy X.O odhalila detaily první couture spolupráce. Kim Jones pro ni vytvořil unikátní tenisky

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.

    Snová symbolika střídá bujnou fantazii. Unikněte do snu nestárnoucího surrealismu

    Surrealismus představuje v módě útěk do vesmírně vzdálené dimenze, ve které se setkávají sny, fantazie a svět hlubokých myšlenek. Ovšem od začátku uměleckého směru jsme se značně posunuli. Pomyslná druhá vlna surrealismu vychází ze stejných faktorů, ale je prolnuta realistickým vyobrazením nejrůznějších vzorů. V módě se surrealismus stává synonymem pro populární Schiaparelli a nečekaně ovlivňuje i řadu dalších značek.