Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Louis Vuitton se v květnu chystá předvést svou kolekci Cruise na krásném italském ostrově Isola Bella. Luxusní módní dům, který je známý tím, že si pro své přehlídky vybírá architektonické skvosty, navštíví italský barokní ostrov, který již více než čtyři století vlastní rodina Borromeo. Ještě předtím však navštíví korejský Soul, u kterého je zatím místo zahaleno tajemstvím.

    Společnost Louis Vuitton oznámila, že její příští přehlídka se bude konat 24. května letošního roku v Itálii na malebném ostrově Isola Bella. Francouzský luxusní módní dům, známý svými ikonickými kabelkami a zavazadly s monogramy, představí svou nejnovější kolekci Cruise na historickém místě, které je součástí Borromejských ostrovů v jezeře Maggiore.

    Foto: Unsplash

    Isola Bella je již 400 let v rukou rodiny Borromeo, v jejímž čele stojí kníže Vitaliano XI Borromeo s jeho manželka Marinou. Místo je to opravdu kouzelné a na exkluzivitě přidává i fakt, že se LV stane úplně první značkou, která na tomto místě přehlídku uspořádá. Ještě předtím se však v dubnu přesune do Soulu. Bude to vůbec poprvé, co se bude přehlídka konat v Jižní Koreji. O jaké architektonicky zajímavé místo půjde? To je zatím přísně utajeno. 

    Pokladnice barokního umění zavěšená nad vodou

    Díky kreativnímu řediteli Nicolasi Ghesquière, pro kterého se stává hlavní múzou architektura, se Cruise dostane na ty nejúžasnější místa. Například se podívala do vědeckého institutu v kalifornském Salk v La Jollenebo do residence Hope v kalifornském Palm Springs. A že jsou to opravdu dech beroucí místa. Krok zpět neudělají ani teď. Ostrov Isola Bella se řadí mezi ty nejkouzelnější místa na naší planetě. Dokonce se mu přezdívá „pokladnice barokního umění zavěšená nad vodou“.

    Foto: Unsplash

    V paláci rodiny Borromeo se nachází 20 barokních pokojů, které zdobí více než 130 italských obrazů. Krása se ale nachází především venku. Malebné terasovité zahrady v jejích středu stojí socha Teatro Massimo okouzlí každého návštěvníka.  

    V listopadu roku 2023 pak bude kolekce k dostání na všech prodejních místech značky Louis Vuitton.

    Zdroj: WWD, Hypebeast

    Louis Vuitton míří do Itálie! Nejnovější přehlídku bude hostit ikonický ostrov Isola Bella

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.

    Snová symbolika střídá bujnou fantazii. Unikněte do snu nestárnoucího surrealismu

    Surrealismus představuje v módě útěk do vesmírně vzdálené dimenze, ve které se setkávají sny, fantazie a svět hlubokých myšlenek. Ovšem od začátku uměleckého směru jsme se značně posunuli. Pomyslná druhá vlna surrealismu vychází ze stejných faktorů, ale je prolnuta realistickým vyobrazením nejrůznějších vzorů. V módě se surrealismus stává synonymem pro populární Schiaparelli a nečekaně ovlivňuje i řadu dalších značek.

    Nákupní seznam na květen: Obdarujte maminky produkty od Belly Hadid nebo parfémem od Pigmentarium

    V kalendáři tentokrát přichází květen, lásky čas, a náš nákupní seznam se opět nebezpečně plní zajímavými novinkami ze světa krásy, módy a designu. Každou maminku potěší ke Dni matek luxusní parfém od české značky Pigmentarium. Poslední jarní měsíc však můžete oslavit například i novými barevnými variantami ikonických kabelek od Miu Miu.