Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Svátek všech zamilovaných se blíží mílovými kroky. Bez ohledu na to, zda-li Valentýn vnímáte jako marketingový tah nebo ho berete opravdu vážně. Radost si s vaším protějškem udělejte tak či tak. Úsměv na tváři vykouzlí i obyčejná květina, ale zaválejte letos více a poohlédněte se s námi po dárcích, které jsou pro tuto příležitost jako stvořené.

    PINK PP

    Pokud sledujete dění na módní scéně, není pro vás kolekce PINK PP od Valentino nic nového. Do jaké jiné barvy ale dárky ladit, než právě do této ikonické růžové? A co je ještě víc? Kolekce PINK PP je pro muže i pro ženy. Nebude nic sladšího, než fotka s #matching outfity. Návštěvu Valentino butiku určitě zvažte.

    Pro kabelku do Fendi

    Naším valentýnským favoritem se stala kráska s názvem Fendi O’Lock Swing. Překrásná fluffy kabelka. Mimo roztomilosti pozitivně hodnotíme i praktičnost. Kabelka je vyrobená z měkké kůže a uložíte do ní vše nezbytné. Hlavním ozdobným prvkem je lemování z pravé kožešiny, získané z etických farem v souladu s mezinárodními předpisy.

    Foto: Fendi

    Pro zapálené hráče

    Dostáváme se k netradičnímu dárku. Pokud je váš miláček nadaný pro společenské hry, jistě se mu bude líbit pokerový set od značky Prada. Černá Saffiano kůže působí opravdu luxusním a honosným dojmem. Mimo zábavy se tak postaráte i o krásný bytový doplněk.

    Foto: Prada

    Šatičky od Bottegy

    Již v několika článcích jsme zmínili, že letos se bez třpytek a lesku neobjedeme. S výběrem šatů nám pomůže Bottega Veneta. Šaty jsou jednoduše střižené, a přesto jsou stále tak výrazné. Dokonalá kombinace!

    Foto: Bottega Veneta

    Malý šperk bohatě stačí

    Opusťte od šperkařských velikánů a nebojte se dát průchod méně mainstreamovým brandům. Například velký obdiv zaslouží šperky od značky Schiaparelli. Ručně zpracované a okázalé šperky vás doslova uchvátí. Jen pozor, takový styl nemůže nosit každý. Pokud vaše polovička vynáší spíš decentní doplňky, Schiaparelli prozatím vynechte.

    Foto: Schiaparelli

    Na Valetýna vsadilo i Versace

    Roztomilou valentýnskou kolekci předvedlo Versace. Typické kousky značka zahalila do valentýnského printu. Přes růžovou až po zelenou. Opět si zde vyberou muži i ženy.

    Foto: Versace

    Bez luxusního prádla by to nebylo ono

    Jak víc potěšit partnera než luxusním prádlem. V podstatě je to dárek pro oba. Po valentýnském sexy oblečku se můžete poohlédnout například v pražském butiku Agent Provocateur. Ani jeden z vás nebude litovat.

    Foto: Agent Provocateur

    Prstýnky pro pány

    Velmi líbivá bude novinka od domu Tiffany&Co. Malá řada prstenů Sixteen Stone rozhodně udělá radost. Na výběr je stříbrná i zlatá verze. Pokud byste ovšem tento den chtěli využít k žádosti o ruku, máme pro vás návod, jak vybrat dokonalý zásnubní prsten.

    Foto: Tiffany&Co.

    Květina je nezbytná

    Pro ženy je letos vhodné především luční kvítí, tlumenější odstíny růžových a fialových květů. Pro muže vyberte spíše maskulinnější květy. Vhodné jsou například slunečnice nebo gerbery s velkým zeleným zdobením. Většina mužů svou první kytici dostane až na pohřbu. Je jen na vás, jestli tento fakt chcete změnit.

    Zdroj: TikTok, YouTube

    Den sv. Valentýna je za dveřmi. Nepodceňte přípravu a vyrazte na nákupy

    Přátelství existují i v módě a Hollywoodu. Zendaya a Law Roach společně válcují červené koberce

    Jestli někdo zná recept na vytvoření virálního popkulturního momentu, pak je to herečka Zendaya a její stylista Law Roach. Kromě jejich společné tvůrčí vize, kterou úspěšně proměňují v kouzelné a velkolepé módní momenty, je však spojuje také nebývale silné přátelství. Pojďme si připomenout několik ikonických looků z dílny vlivného dua.

    Šperkovnice jako výstava maximalistických objektů. Úpadek tichého luxusu potvrzuje Simone Rocha i Jil Sander

    Pokud řešíte otázku šperků na léto, máme pro vás odpověď. Světoví designéři se shodli na letní absenci tichého luxusu. Nejen v oblasti ready-to-wear, ale i v přihrádce se šperky. Maximalismus se nás bude držet několik sezón, nemusíte se tedy obávat přemrštěných investic. V kurzu jsou navíc alternativní materiály, jaké předvedla například Simone Rocha.

    Luxusní hotel Lowell vítá jaro čajovým dýchánkem. Na pomoc si přizval módní dům Dior

    Značka Dior je známá nejen svými dech beroucími návrhy, ale také jedinečnými sety špičkového nádobí. Ve svých jarních čajových dýcháncích je nyní hodlá využít luxusní newyorský hotel Lowell. Zaměří se na kolekci Lily of the Valley, odkazující na oblíbenou květinu Christiana Dior.

    Náboženství jako nesmrtelný zdroj inspirace. Návrhářům nedává spát křesťanství, ani starověká symbolika

    Ačkoliv byste se divili, móda a náboženství si jdou ruku v ruce. Bylo tomu tak ještě několik generací zpět. Církev a jiná náboženská centra určovaly "trendy" takřka ve všem, tedy i v dobovém odívání. V novodobých dějinách jsme ale náboženskou tematiku uchopili zcela jinak. Ukrýváme v ní symboliku, vyjadřujeme skrze ni kontroverzi a vyvoláváme ovace i rozepři.