Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Vzhledem k rostoucí kupní síle této generace a jejímu apetitu po módě se výzkumný a analytický tým BoF zaměřil na nejuznávanější značky mezi mladými zákazníky nakupujícími módu.

    Pokud by bylo třeba dokázat, jak účinná může být spolupráce při rozšiřování zákaznické základny, pak je to spojení Gucci s Robloxem v roce 2021. Pod dohledem tehdejšího kreativního ředitele Alessandra Michele byla spolupráce italského domu s online herní platformou součástí širší strategie navázání kontaktu s různými demografickými skupinami. Pomohla tak upevnit Gucci jako oblíbenou značku pro Gen-Z (generaci ve věku od 12 do 25 let), která tvoří přibližně 25 % světové populace.

    V nedávném průzkumu, který provedla společnost BoF Insights ve spolupráci s Juv Consulting mezi téměř 1 000 americkými spotřebiteli z Generace Z, byli respondenti požádáni, aby uvedli svou oblíbenou značku. Ačkoli zdaleka nejoblíbenější značkou byla Nike, na druhém místě se umístila Gucci, která předstihla Adidas a jako jediná luxusní značka se dostala do první desítky.

    Zdroj: BOF

    Společnost Nike si získala přízeň Generace Z díky kombinaci ležérního, ale stylového designu oblečení a obuvi, kreativní spolupráce, dostupné ceny a výrazných marketingových kampaní zaměřených na sociální témata.

    Přesto i značka jako je Gucci si našla přízeň Generace Z, přestože její drahé výrobky jsou pro většinu mladých spotřebitelů nedostupné. Snahou domu je zaujmout mladší spotřebitele experimenty, jako jsou NFT drops a virtuální prostory v Robloxu, stejně jako produkty a spolupráce zaměřené na streetwear a sportovní oblečení.

    Generace Z však také tíhne ke značkám rychlého a středního segmentu, jako jsou H&M, Zara a Levi’s. Shein na 10. místě je jedinou značkou ultra rychlé módy, která se objevila v první dvacítce, přičemž naši respondenti z Generace Z poznamenali, že se tomuto segmentu věnují především kvůli cenové dostupnosti a četnosti nových trendových produktů.

    Zároveň se vyjádřili, že chtějí také podporovat udržitelné a nedostatečně zastoupené značky. Přesto je cenová dostupnost pro tuto generaci důležitá. 66 % respondentů průzkumu uvedlo, že cena je jedním ze tří nejdůležitějších faktorů při nákupu módní značky, následovaná stylem značky a udržitelností.

    Zdroj: businessoffashion.com

    Foto:Gucci

    Gucci se umístil na druhém místě mezi nejoblíbenějšími módními značkami Generace Z, vede Nike

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.