Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Většina luxusních značek se při milánském pánském týdnu módy držela jednoduchého krejčovství. Při tvorbě jarních kolekcí pro rok 2024 poctily klasické střihy a kousky jako košile, saka nebo obleky. Využily ovšem také nové barvy nebo výrazné doplňky. Do největších experimentů se ale pustila Prada.

    Prada prozkoumala tvárnost a jedinečnost nejklasičtějších pánských kousků

    Hravé návrhy módní společnosti Prada vyzvedla od začátku přehlídky také její lokace. Její návštěvníci se totiž ocitli v továrně obklopené ze všech stran nerezovými ocelovými deskami. Show nazvaná Fluid Form ovšem u minimalismu nezůstala. Před diváky se totiž při přehlídce ze stropu spustila opona průsvitné hmoty, přes kterou mohli procházející modely pozorovat. Mysteriózní prvek tak podtrhnul vizi samotné kolekce.

    Ta se totiž soustředila na způsob, jakým lze přepracovat ten nejklasičtější a nejvíce ikonický kousek pánské kolekce, tedy košili. Ze začátku modelové představili její jednoduché verze v tmavě modré, šedé nebo černé. Postupně se ovšem košile přetvořily do abstraktnějších kousků s našitými textilními květinami nebo „rybářskými“ kapsami. Prada si pak pohrála i se střihy a vytvořila upnuté košile, které ovšem měly o něco delší rukávy, než je běžné.

    V jarní kolekci si tak luxusní společnost Prada pohrála s tvárností a proměnlivostí různých materiálů. „Jak můžeme myšlenku, která je klišé, přetvořit v něco odlišného? Vezměte si například sako nebo košili. Naše košile je o zpochybňování konvencí, o struktuře a maskulinitě,“ vysvětlil nápad značky návrhář Raf Simons. „Z toho nejvíce jednoduchého základu pak můžete vytvořit cokoli chcete. Dovolí vám transformaci a jedinečnost,“ doplnila ho následně Miuccia Prada.

    Klasickou černou rozbil Emporio Armani za pomocí motivů ginkgo i zlatými detaily

    Naopak přehlídka Emporio Armani se držela o něco méně experimentálních looků. Téměř celá byla totiž navržená v černé barvě. Její celistvost pouze občas rozbily zlaté doplňky nebo motivy inspirované stromem ginkgo. Známý návrhář Giorgio Armani se rovněž protentokrát nechal inspirovat asijskými prvky. Kromě toho na runway přizval také členy italské paralympiády a olympiády, pro které navrhl jejich nejnovější uniformy pro blížící se Olympiádu v Paříži.

    Zdroj: Reuters

    Značka Dolce & Gabbana se inspirovala klasickým krejčovstvím a sofistikovanou elegancí

    Největší poctu ovšem klasickému krejčovství vzdala značka Dolce & Gabbana. Kolekce s názvem Stile, tedy italským slovem pro styl, návštěvníky přehlídky přenesla ke kořenům elegance a sofistikovanosti. Ohromila je proto profesionálně střiženými kousky v jednoduché černé a bílé barvě. Vybrat si tak mohli nejen z lehkých topů, košilí a kalhot, ale také oversized oboustranných kabátů v béžové, černé nebo bílé barvě.

    V zahradě slavné univerzity okouzlil Valentino návštěvníky zářivými barvami

    O něco veselejší přehlídku pak nabídl módní dům Valentino. Zorganizoval ji na zahradě nejznámější milánské univerzity Università degli Studi di Milano. Kromě základních barev použil totiž také zářivě růžovou nebo fuchsiovou. Na jiné návrhy zase aplikoval jarní motivy orchidejí nebo pivoněk. „Podobně přetvořené kontexty mohou posunout vnímání krejčovství tak, že může být nošené také novou generací vyjadřující svoji individualitu,“ popsal Piccioli svou kolekci.

    Zdroj: Reuters

    Zdroj: Fashion Network, WWD, Hypebeast, YouTube, Instagram

    Milánský pánský týden módy uctil klasické krejčovství. Prada se ale nebála ani experimentů

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.