Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Některé módní značky zažívají v poslední době ekonomické problémy. Tento týden se k nim zařadila například společnost Moncler, která čelí propadu akcií. Konglomerát Kering zase oznámil, že očekává pokles výsledků za letošní první čtvrtletí. Prodejci švýcarských hodinek pak bojují s klesajícími exporty.

    Poptávka po švýcarských hodinkách v Číně a Hong Kongu klesla. Prodejce trápí nižší exporty

    Zástupci značek prodávajících švýcarské hodinky zveřejnili v úterý očekávané únorové výsledky. Oznámili však, že export luxusního zboží v uplynulém měsíci poklesl. Stalo se tak ovšem pouze podruhé za poslední tři roky. Vývoz se propadl oproti předchozímu roku o 3,8 procenta, a to na 2,4 miliardy eur. Důvodem jsou především nižší zásilky do Číny a Hong Kongu, kde poptávka po drahých hodinkách klesá.

    Vývoz do Číny tak spadl o 25 procent, do Hong Kongu zase o 19 procent. Spojené státy americké naopak zůstávají top destinací, do které švýcarské hodinky putují. Tamní export tak vzrostl o 5,5 procenta. Důvodem ekonomických problémů jsou mimo jiné tlaky spojené s trvající válkou na Ukrajině, ale i na Blízkém Východu. Prodejci švýcarských hodinek také nadále čelí dopadům světové pandemie.

    Společnost Moncler zaznamenala propad akcií. Důvodem je rozhodnutí rodiny Rivetti

    Negativní zprávy zasáhly v úterý také značku Moncler. Italská rodina Rivetti totiž prodala svůj podíl v této společnosti. Způsobila tak propad jejích akcií o tři až pět procent. Rozhodnutí pak rodina učinila poté, co ani ne před měsícem oznámila, že se stane přímým akcionářem známé luxusní společnosti. Poprvé se s ní propojila před třemi roky, kdy zástupci Moncler odkoupili její firmu Stone Island.

    Kering vydal varování. Očekává, že výsledky prvního čtvrtletí odhalí propad zisků o 10 procent

    Skupina vlastnící řadu luxusních značek Kering oznámila v úterý nečekané informace spojené s výsledky z prvního čtvrtletí. Uveřejněné přitom ještě nejsou. Už nyní ovšem zástupci společnosti očekávají, že zisky za uplynulé období oproti těm z předchozího roku klesnou o 10 procent. Důvodem je především poměrně strmý pokles prodejů značky Gucci.

    V současnosti totiž prochází zásadní proměnou. Kreativních otěží se totiž po odchodu Alessandro Michele ujal Sabato De Sarno. Jeho návrhy spadající do trendu tichého luxusu se ale musí teprve uchytit. Jeho nová kolekce má však do obchodů dorazit v následujících měsících. Zástupci Kering tedy očekávají, že by se výsledky firmy mohly opět brzo otočit k lepšímu.

    Zdroje: The Fashion Network, WWD, X, YouTube

    Značky čelí ekonomickým výzvám. Bojují s nimi prodejci švýcarských hodinek, Moncler i Kering

    Funkčně, bezpečně, a hlavně stylově. Nenechte malé módní objevitele propadnout diktátu módních řetězců

    Někdo vnímá oblečení pro ty nejmenší z nás jako zbytečnou starost. Věřte ale, že pokud vám tato disciplína nebude lhostejná, děti vám jednou vřele poděkují. Stejně jako i ve vašem šatníku, je také u nich nejdůležitější zvolený materiál. Druhým nejzásadnějším pilířem jsou barvy, které dokážou formovat také budoucí identitu.

    Přehlídková dráha vedle té letištní. Letošní Airport Chic spojuje komfort s elegancí

    Počet hodin strávených na letišti se v létě automaticky zvyšuje. Stejně tak roste teplota i stres z toho, zda-li jsme do zavazadel shromáždili vše, co budeme potřebovat. Proto je nutné cítit se pohodlně a stylově zároveň. Airport Chic letos vyžaduje vestičky, maxi šaty a sukně, ale i klidně i legíny. Nestresujte se nepohodlím a připravte svůj letištní look včas.

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.