Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Koncem loňského roku se na platformu TikTok vedral do popředí trend známý jako looksmaxxing. Jedná se o poměrně široký koncept, který může zahrnovat jak nevinnou sebe péči, tak riskantní praktiky a extremistické názory. I když už se o něm mluví o poznání méně, obrazovky některých uživatelů známé sociální sítě dosud neopustil.

    Pokud jste se s pojmem looksmaxxing dosud neseznámili, nejedná se o nic, za co byste se měli stydět. Jedná se totiž o termín známý především ve světě dospívajících chlapců a mladých mužů. Především ti tvoří cílovou skupinu tohoto konceptu. Usiluje totiž o to, využít jejich vzhled na „maximum“. Název trendu pochází z počítačových her a souvisejících postav, kterým můžete postupně vylepšovat vlastnosti.

    Pokud dosáhnete nejvyšší úrovně, jejich schopnosti jsou stoprocentní, a tedy „max out“. O podobný stav pak usilují i uživatelé sociální sítě TikTok sledující looksmaxxing influencery. Ti se pak dělí na dva proudy. Méně extrémní „softmaxxing“ nabízí rady, které znají i každé dospívající dívky. Chlapci by měli lépe spát, cvičit, používat správnou skin care rutinu a pravidelně chodit ke kadeřníkovi.

    S takovým směrem looksmaxxing souzní většina influencerů, kteří rovněž spadají do skupinky „glow-up“ TikTokerů. Patří mezi ně například Dillon Latham, radící svým sledujícím, jak si zvýraznit linie čelisti nebo jaké trendy účesy vyzkoušet. Podobným směrem se vydal také stejně známý Kaarem Shami, známý pod přezdívkou Syrianpsycho. Oba pak věří, že splňují charakteristiky dokonalé maskulinity.

    Odvrácená stránka looksmaxxing děsí. Propojuje se s misogynií

    Právě v jejich chápání dokonalého mužského vzhledu ovšem spočívají kořeny problémů s tímto trendem spojovaných. Podporují totiž stereotypní představy toho, co se ženám líbí. Stejný přístup se zvrtne v ještě toxičtější variantu v o něco extrémnější verzi looksmaxxing, a to hardmaxxing. Ten nabádá uživatele k plastickým chirurgiím, používání steroidů, bělení pleti nebo lámání kostí.

    @dillon.latham 4 ways to Look better ⁉️😱#dillonlatham #selfimprovement #looksmaxxing #modeling ♬ 9am in Calabasas (Slowed + Reverb) – adrian

    Podobné praktiky jsou naštěstí poměrně vzácné. Podporují ale negativní vnímání mužského vzhledu, nerealistické požadavky a prolínají se s komunitou takzvaných incels. Tedy mužů, kteří si nemohou najít vztah a viní z toho ženy. Často se přitom jedná o extremistické skupiny podporující misogynii a násilí na ženách. Looksmaxxing navíc často i ve své „nevinné“ podobě usiluje o změnu charakteristik, které lze upravit pouze chirurgickými zákroky. Doufáme proto, že tento trend TikTok v letošním roce brzy opustí.

    Zdroje: The New York Times, BNN Breaking, The Conversation, Instagram, TikTok

    Zůstane looksmaxxing v loňském roce? TikTok trend zacházející do extrémů

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.