Více

    ― Reklama ―

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Autor článku:

    ― Reklama ―

    Fine dining restaurace na Bali: Jídlo, které budete chtít svléknout z talíře

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Tolik jídla a tak málo času. Vybírat z těch nejlepších restaurací na Bali je hladová práce, ale co bychom pro vás neudělali. Na celém ostrově se objevuje čím dál více senzačních gastronomických zařízení, ve kterých budete i talíř svlékat očima. Ponořte se do výběru těch nejlepších podniků.

    - Reklama -

    Jak už asi víte, z Bali se pomalu ale jistě stává splněný sen každého gurmána. Ostrov, na kterém je národním jídlem nasi goreng, objevuje nejlepší kuchyně z celého světa. Nejsou to přitom jen samotné pokrmy, které přitahují pozornost, ale i slavní šéfkuchaři, elegantní koktejly nebo různá ocenění.

    Nemluvě o úžasných lokacích v hluboké džungli nebo na útesech, na kterých můžete rovněž zabořit vidličku a zažít chuťovou slast. Pokud toužíte po nejlepším lokálním jídle na Bali, pak se tiše odeberte pryč. V případě, že jste ale zarytý gurmán a požitkář, oblečte si nejlepší outfit a nezapomeňte na hotelu chuť k jídlu. Představíme vám jedny z nejlepších fine dining restaurací na ostrově bohů.

    V restauraci Merah Putih chutná luxusní jídlo jako hřích

    Ohromující architektura první restaurace připomíná katedrálu, vše ostatní je ovšem až hříšně dobré. Místní špičková indonéská kuchyně je podávána na úrovni šesti hvězdiček. Merah Putih k vám promlouvá skrze pravé chutě receptů Indonésie, které se tradičně předávají z generace na generaci.

    - Reklama -

    I proto nejspíše nebudete vědět, co dřív. Nemusíte se obávat, od toho má luxusní restaurace speciální degustační menu. Ochutnat tak můžete téměř vše. Doporučujeme vydatnou večeři zapít koktejlem Flavours of Indonesia. Restaurace se nachází v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydejte se na vysokou hranu gastronomie. Čeká na vás Ayung Terrace

    Restaurace Ayung Terrace nacházející se v hotelu Four Seasons v Ubudu se tyčí vysoko nad korunami stromů. Specializuje se na moderní balijskou kuchyni, která je avantgardní a autentická zároveň. Představuje totiž pestré chutě Indonésie v jejich nejlepší podobě. Za takovým kouzlem stojí šéfkuchař Suta, tedy muž spojující moderní techniky vaření a prezentace se starými recepty

    Představte si prvotřídní hovězí líčka připravená metodou sous vide a ochucená tradičními bylinkami a kořením. Výsledkem je ten nejchutnější rendang, jaký jste kdy ochutnali. Další delikatesou je humr z nedalekého ostrova Lombok s pikantním sambal matah. Když k tomu přidáte prvotřídní servis, pochopíte, proč ta prestiž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant nešlápnete vedle. Sbírá jedno ocenění za druhým

    V Ubudu se ještě chvíli zdržíme. Nesmíte si totiž nechat ujít ikonickou restauraci, která během své 20 let dlouhé vlády získala tolik ocenění, že je ani nezvládneme všechny jmenovat. Šéfkuchaři Chris Salans a Blake Thornley přinášejí chutě a sezónní suroviny Bali pod nekompromisním diktátem moderní francouzské kuchyně.

    Výsledkem jsou dvě degustační menu, umně prezentovaná živá kuchyně, bar a salonek s vinotékou. Jedná se o krásný prostor, který snadno dostane všechny vaše smysly. Pokud vám takové informace stále nestačí, Mozaic je rovněž jedinou restaurací v Indonésii spadající pod Les Grandes Tables du Monde. Jde o sdružení složené pouze z restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slast sami. Nejlepší místo pro sdílený zážitek je Sa’Mesa

    Pokud vám nestačí jen večeře pro dva, rezervujte si místo v restauraci Sa’Mesa, tedy inovativní italské restauraci v Canggu. Nejedná se jen o obyčejnou restauraci, kde teče limoncello proudem. U dlouhých prostřených stolů se totiž každý večer sejde jen 50 šťastlivců, jimž se podává teatrální přehlídka 15 až 20 pokrmů ve stylu set-menu, určených ke sdílení. Menu se téměř denně mění, není tedy možné tu dvakrát zažít to samé.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhalte kouzlo Kokokan, neboli zelenáče mezi rýžovými poli

    Uprostřed sytě zelených rýžových políček se ukrývá luxusní restaurace Kokokan. Je klidným útočištěm, které servíruje nádherně prezentované a pečlivě vybrané pokrmy. Zajděte sem napřed na aperitiv a připijte si se zapadajícím sluncem. Poté se usaďte na degustační menu. Začněte třeba ústřicí z místních zdrojů s bazalkovým želé a mangovým kaviárem. Rezervujte si ale venkovní stůl, když budete mít štěstí, spatříte za soumraku moře světlušek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar propojuje divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblouky Café Del Mar se nachází kulinářská fúze ibizského šarmu a balijského kouzla. Restaurace vyzbrojená týmem mezinárodních kulinářských talentů vás odzbrojí spojením středomořských a asijských pokrmů. Ostatně, přesně tohle byste od značky narozené na Ibize čekali. Jídlo je hravé a inspirované sezónními vlivy. V pravém evropském stylu je navíc určené ke sdílení a ochutnávání spolu se sklenkou dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte se sladkou tečkou na závěr. Zaručí ji Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky jsou odborníci v Room4Dessert, tedy podniku, který vede kuchař z New Yorku jménem Will Goldfarb. Uvnitř něj si kromě snesitelného obžerství v podobě degustačního menu s avantgardními dezerty můžete vychutnat také oceňované koktejly. Najdete v něm ale také zahradu s terasou, kde se setkáte se španělskými tapas, slanými snacky, dezerty a drobnými pochoutkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Rozžhaví i vyděsí. Populární knihy vám zpříjemní nejednu letní dovolenou

    Období letních dovolených se kvapem blíží a s ním i očekávání nových dobrodružství. Ať už jste fanoušky divokého poznávání, nebo naopak relaxu v bezpečí rezortu, ideálním zdrojem odpočinku jsou knihy. Jestliže na vás v poličce zrovna žádné nečekají, inspirujte se aktuálně oblíbenými knižními tituly. Své si najdou milovníci detektivek, románků i lidských příběhů.

    Jonathan Anderson usedl na trůn. Vládnout bude celému království Dior

    Módní dům Dior v pondělí ráno potvrdil dlouhodobé spekulace o nástupci kreativní ředitelky Marie Grazie Chiuri. Jak už mnozí očekávali, stal se jím návrhář Jonathan Anderson, který byl nedávno jmenovaný do pozice šéfa pánského oddělení známé značky. Poprvé od dob samotného Christiana Dior bude všem sekcím společnosti vládnout jeden designér.

    Kristen Stewart zkouší režisérské křeslo. V Cannes uspěla s The Chronology of Water

    Slavná herečka Kristen Stewart zkoumá nová odvětví filmové branže. Na uplynulém festivalu v Cannes nabídla svůj první velký režisérský debut, tedy snímek The Chronology of Water. Film zkoumá příběh americké spisovatelky bojující s traumaty z dětství i drogovou závislostí Lidie Yuknavitch. Za svůj počin si Stewart vysloužila potlesk ve stoje.

    Jane Austen diktuje aktuální beauty trendy. Vrací do hry historickou ofinu

    Beauty scéně kraluje nový trendy účes. Na trůn ho dosadila hrstka celebrit, která ho nedávno vynesla na červeném koberci. Do hry se tak dle Ariany Grande nebo Leighton Meester vrací historická ofina. Takzvané "Jane Austen bangs" vévodí rovněž sociální síti TikTok. Jedná se o střih inspirovaný romantickými romány spisovatelky Jane Austen.

    Nejcennější luxusní značkou je Porsche. Louis Vuitton předběhl letos Chanel

    Platforma Brand Finance každoročně vydává žebříček nejcennějších luxusních a prémiových značek. Letos seznamu již po osmé vládne společnost Porsche. V těsném závěsu se ovšem umístil módní dům Chanel, který tentokrát o jedno místo předběhl svou konkurenci, Louis Vuitton. Dior pak pro změnu získal titul nejsilnějšího luxusního brandu.

    Objevte fotoknihu „Julie Bullard“. Nabízí poctu devadesátkovému maloměstu

    Julie Bullard měla kudrnaté blonďaté vlasy, voněla po laku na nehty a stála na prahu snu malé Nadie. Byla její dětskou chůvou a zároveň první ženou, kterou fotografka Nadia Lee Cohen vnímala jako ztělesnění stylu. Právě jí věnovala svou nejnovější knihu "Julie Bullard". Jde o vizuální poctu devadesátkám, estetice maloměsta a idealizovaným vzpomínkám, které nikdy nebyly zcela skutečné.

    Obléká Zendayu i Kendall Jenner. Kdo je Torishéju Dumi?

    Některým návrhářům trvá roky, než si získají pozornost módní scény. U jiných, jako je Torishéju Dumi, je to otázka pár měsíců. Talentovaná designérka poprvé zaujala v roce 2023 na Pařížském fashion weeku. O několik měsíců později oblékla herečku Zendayu a nedávno její kreace zazářila na Met Gala, kde její look předvedla modelka Kendall Jenner.

    Móda v kostce: Hermès má první sluchátka a Burberry čerpá z královské rodiny

    Značka Hermès uvede svá první designová sluchátka. Módní dům Burberry zase vydal jarní kampaň inspirovanou královskou rodinou, zatímco Rabanne zasadil letní kolekci do srdce Brazílie. Londýn vítá nejvýše umístěnou restauraci v Evropě, a to z dílny kuchaře Gordona Ramsay. A Pařížský týden pánské módy zná svůj oficiální kalendář.

    Brat summer je oficiálně u konce. Letošní léto patří Lorde

    Letní měsíce roku 2024 budou již navždy spojené s fenoménem brat summer. Trend z dílny zpěvačky Charli XCX však oficiálně skončil. Na jeho místo letos v létě nastoupí zpěvačka Lorde se svým novým albem Virgin. Poprask na hudební scéně způsobila již nejnovějším songem What Was That. Ukazuje tak, že po čtyřech letech má co nabídnout.

    Netflix má nového favorita. Seriál Niterná tajemství odkrývá temná zákoutí privilegií

    Nový dánský thriller Niterná tajemství ukazuje, že i tento často ohraný žánr má stále co nabídnout. Od své premiéry v polovině května dobývá žebříčky platformy Netflix a těší se výjimečně pozitivním hodnocením. Nabízí totiž nejen klasické napětí a zamotané pátrání po vrahovi, ale i sociální komentář, poukazující na zakalené vody bohatství a privilegií.

    Štěstí přeje připraveným. Domácí beauty příprava zajistí hladké léto

    Léto se nezadržitelně blíží a s ním i touha cítit se skvěle ve vlastním těle. Ať jde o oblečení, zdravě vypadající kůži, nebo výbavu kosmetické taštičky, nyní nastává ideální čas na srovnání priorit. Beauty příprava v podobě drobných úkonů vám sice nezabere mnoho času, ale jednoduše zajistí, že se v horkých dnech budete cítit naprosto skvěle.

    Blíží se konec vysoké platformy? Maison Margiela i Prada zahajují novou éru

    Platformy za sebou mají dlouhou sezónu slávy. Od návratu 2000s stylu y2k až po goth revival, postupně si prošly fází sportovní, punkové i bizarně přerostlé „ugly“ estetiky. Ovšem nyní, když se na přehlídkových molech a sociálních sítích začíná objevovat o něco subtilnější obuv, to vypadá, že jejich nadvláda možná pomalu, ale jistě končí.

    Návrat ve velkém stylu. Eva Longoria zazářila v Cannes

    Může se zdát, že se Eva Longoria na čas stáhla do ústraní. Jenže stačila jedna zlatá róba a ikonická festivalová scéna a svět si na ni opět vzpomněl. Herečka, producentka a módní ikona, kterou generace Z možná míjela, se v roce 2025 vrací do centra dění, a to rovnou na největší glamour událost sezóny, tedy filmový festival v Cannes.

    Přichází pánský šatníkový upgrade. Len se stane vaším nejlepším přítelem

    Léto si žádá změnu nejen v tempu, ale i v materiálech. Pokud má pánský šatník jeden trik na to, jak zvládnout teploty s elegancí, pak je to len. Přírodní materiál je lehký, prodyšný, antibakteriální a s každým nošením příjemnější. Kdo si ho jednou oblékne ve třicetistupňovém horku, většinou už se nikdy ke klasickému bavlněnému tričku nevrátí.

    Král americké módy. Thom Browne mění nudné obleky v avantgardní mistrovská díla

    Když se řekne americká móda, vybaví se nám ležérní estetika spojená se jmény jako Ralph Lauren nebo Calvin Klein. Stereotypní představu v současnosti redefinuje několik návrhářů, avšak z davu vyčnívá hlavně jeden z nich, Thom Browne. Rodák z Pensylvánie, proslulý „scvrklými“ obleky, dosáhl za více než 20 let od založení své značky módního vrcholu a my si myslíme, že byste se s ním rozhodně měli seznámit.

    Valentino Garavani a Giancarlo Giammetti přináší první výstavu. Vzdávají hold rudé

    Nadace návrháře Valentina Garavani a obchodníka Giancarla Giammetti funguje již od roku 2016. Kreativní duo ovšem teprve nyní odhalí svou první výstavu, uspořádanou v nově otevřeném centru PM23, stojícího kousek od římského ředitelství značky Valentino. První exhibici, kterou zahájí 25. května, věnovali rudé barvě, s módním domem tak spjatou.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―