Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Návrhář a rapper Pharrell Williams odhalil v úterý svou třetí kolekci pro luxusní módní dům Louis Vuitton. Potvrdil tak opět, že hodlá do vysoké módy přinášet typicky americké a hip hop prvky. Tentokrát si ale za téma zvolil divoký západ. Zaměřil se proto nejen na kůži, denim a semiš, ale také pracovní oblečení. Na pomoc si přizval i zástupce domorodých národů Dakota a Lakota.

    Nejnovější pánská kolekce Louis Vuitton představuje vše, co je typické nejen pro francouzskou luxusní značku, ale také jejího současného kreativního ředitele Pharrella Williamse. Odehrála se totiž na pozadí divokého západu. Stěny přehlídkového mola totiž tvořily obrovské fotografie státu Virginie, odkud také slavný zpěvák a rapper pochází. Kovbojskou tematikou tak Williams odkázala nejen na své kořeny a Ameriku, ale také cestování, tedy srdce Louis Vuitton.

    Zároveň tím návrhář pokračuje ve svém módním rukopisu, který zahájil už loni při svém návrhářském debutu. Do vysoké módy totiž vnáší typicky americké i hip hop prvky. V kolekci, zakončující první den letošního Pařížského týdne módy, pak podtrhl především denim a pracovní looky. Dává tedy smysl, že si na pomoc přizval také značku Timberland. Na spolupráci s ní pak Williams poukázal už před samotnou show.

    Zdroj: Reuters

    Výsledkem módního partnerství je série trendy „pracovních“ bot. Nejedná se ovšem o jedinou spolupráci v nejnovější podzimní kolekci Louis Vuitton. Williams si totiž na pomoc přizval také umělce z domorodých národů Dakota a Lakota. Nejen, že doprovodili přehlídku svými hlasy, podíleli se také například na zdobení ikonické tašky Speedy. Na její messenger i cestovní variantu tak našili typickou Dakota květinu, symbolizující kořeny přírody.

    Hlavní roli hrála textura. Vynikla za pomocí teplých odstínů i zářivé tyrkysové

    Atmosféru divokého západu pak nevytvořily pouze zmíněné spolupráce, ale především samotné looky. Jak se dalo očekávat, vévodily jim především kousky z denimu, kůže, flanelu nebo semiše. Kovbojské téma pak Williams zachytil především pomocí textur. Nebál se je ovšem propojit s prvky typickými pro luxusní francouzskou značku, jako je například známý kostkovaný vzor Damier. Návrhům nechyběla také řádná nálož nášivek nebo perel.

    Dalšími klíčovými elementy byly samozřejmě dlouhé třásně, velké kožené pásky nebo doplňky ve výrazné tyrkysové barvě. Většina návrhů se ovšem nesla v teplých odstínech hnědé nebo oranžové, jen občas protnuté zářivě bílou nebo černou. „Jsme světovou luxusní cestovní značkou. Předpokládá se proto, že nás vezmu na různá místa a budu vyprávět jejich příběhy,“ zdůvodnil pak na konci přehlídky volbu svého tématu Pharrell Williams.

    Zdroje: WWD, L’Officiel, Hypebeast, Instagram, YouTube, Reuters

    Foto:Reuters

    Louis Vuitton odstartoval Pařížský týden módy. Pharrell Williams vyrazil na divoký západ

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.