Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Kabelky jsou snad jednou z nejžádanějších komodit ve světě luxusu. Často se kolem nich točí kult obdivovatelů a sběratelů a pro mnoho značek se stávají poznávacím znamením, lákavým symbolem prestiže. Módní dům Gucci s obrovským kulturním dědictvím představil od počátku své existence několik kabelek, které se vešly do historie jako „It bags“ nebo klasiky. Které z nich prokazatelně překonají zub času a stanou se vašimi oddanými společníky?

    Jackie 1961

    Jackie 1961, poprvé představená v 60. letech jako Constance, milovaná a později přejmenovaná podle Jackie Kennedy Onassis, nestárnoucí. Skvělým atributem celé řady je bohatý výběr. V současné době máte na výběr z mini, small a medium velikostí. Barevná škála sahá od černé po světle zelenou a k dispozici jsou i varianty s jinými povrchovými úpravami. Verze debutující během přehlídky podzim/zima 2020 má přidanou hodnotu v podobě odnímatelného popruhu. Poznávacím znamením je bezpochyby druhý popruh se zlatou přezkou, který tašku bezpečně uzavře. Notoricky známý je také samotný tvar půlměsíce. Cena závisí na konkrétním modelu, ale za malou verzi zaplatíte přibližně 61 238 Kč.

    Zdroj: Gucci

    Verdikt?

    Skutečně dobrá investice se nese ve znamení Jackie 1961. Nadčasovost jí zajišťuje krásný design, který se od jejího uvedení na trh nijak dramaticky nezměnil. Kromě speciálních edic na sobě nemá žádné logo, což jí dodává určitou diskrétnost pro všechny milovníky nenápadného luxusu. Tvar půlměsíce přeje současnému velkému trendu kabelek tohoto tvaru. Díky odnímatelnému popruhu ji můžete nosit v ruce, na rameni nebo ve stylu cross-body. Nedá na ní dopustit ani ambasadorka domu Dakota Johnson, Chiara Ferragni a červenou a bílou verzi vlastní Dua Lipa.

    Zdroj: Gucci

    Bamboo 1947

    Jedním z nejoblíbenějších produktů vůbec je i model Bamboo 1947. Zrozená v podstatě náhodou kvůli nedostatku materiálu po druhé světové válce, kdy Guccio Gucci musel na rukojeť místo kůže použít bambus. Spadá do kategorie spíše menších kabelek, ale unese vše, co během dne potřebujete. Půlkruhový baculatý tvar je inspirován koňským sedlem. Opět si můžete vybrat mezi mini, small a medium verzí. K dispozici je v mnoha odstínech, od těch nejneutrálnějších až po ty excentrické, podobně je to i s materiálem. Má dva popruhy, přičemž oba jsou odnímatelné. Kabelka se uzavírá lakovaným bambusovým zámkem. Cena se pohybuje od 78 385 korun výše.

    Zdroj: Gucci

    Verdikt?

    Paradoxně nejlepší investicí se zdají být ty nejstarší kabelky z dílny Gucci. V tomto případě plně platí, že věk je jen číslo. Bamboo 1947 (ani Jackie 1961) není výjimkou. Splňuje všechny požadavky pro nadčasovou mini kabelku pro večerní drink ve městě nebo společenskou událost. Bambusová rukojeť je hravým, ale stále elegantním detailem. Popruh vám dává možnost nosit ji i jako cross-body, nejen v ruce. Harry Styles si ji vzal na červený koberec na předávání Brit Awards v roce 2021, Leonie Hanne s ní letos strávila letní dovolenou a Rosie Huntington-Whiteley ji měla na akci domu Gucci.

    Zdroj: Gucci, Leonie Hanne

    Zdroje: L’Officiel, Luxe Digital, Editorialist, Instagram, Gucci, Leonie Hanne

    It bags jako investice: Které modely od Gucci se vám vyplatí?

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.