Více

    Sledujte nás na Instagramu

    První srpnový víkend se nesl ve znamení nových začátků, ale také velkých kontroverzí a otázek, na které móda nutně potřebuje odpověď. Make-up influencer James Charles se po dlouhé odmlce pokouší oživit svou někdejší úspěšnou kariéru. PETA rozprostřela své investigativní sítě a požaduje od Ralph Lauren vysvětlení ohledně krutého získávání kašmíru. Louis Vuitton využívá ohromně úspěšné momentum a otevírá resortní butik s kavárnou v sicilské Taormině.

    Painted od James Charles s příslibem smířlivého návratu?

    Influencer a youtuber se po skandálu a nekompromisním tribunálu veřejného mínění snaží vstát z popela pomocí univerzálních barev na obličej a štětců. V roce 2021 byl obviněn ze sexuálního obtěžování nezletilých chlapců prostřednictvím textových zpráv. Lavinu odsouzení spustily také jeho někdejší rasistické tweety. Oční líčení vytvořené pomocí veselé značky nabízející široký výběr barev měla nedávno na sobě během svého turné Beyoncé. Nepohodlnou otázkou zůstává, nakolik dokážou jednotlivé odstíny kompletně přebarvit nepříliš zářivou minulost.

    Za kašmírem od Ralph Lauren stojí nehumánní praktiky, tvrdí PETA

    Na nedávném korporátním mítinku představitele klasické americké elegance vznesla organizace PETA znepokojivé otázky. Vyšetřování v Mongolsku odhalilo mrazivé zacházení s kozami pro získávání kašmíru. Ralph Lauren se zuby nehty drží nálepky odpovědnosti k životnímu prostředí a zvířatům; PETA ji označuje za nepravdivou a zavádějící. Podle nich však kašmírový problém sahá daleko za hranice jediné značky. Vzácný materiál mohou tímto způsobem získávat i další luxusní domy, jako Chanel a Dior.

    Café by Timeo je nejnovějším zážitkem od Louis Vuitton

    Letošní rok se pro koncern LVMH vyznačuje mimořádnou prosperitou. V tomto duchu také otevírá i první resortní italský butik spojený s kavárnou v sicilském letovisku Taormina. Kavárna se o hosty postará po celý den. Nabízí snídaně i menu s odkazem na tradiční lokální pokrmy, jako například arancini nebo Taormina Spritz. Její interiér podtrhuje místní dovolenkový nádech a je zahalen do odstínů modré a bílé barvy. V tamním butiku najdete kousky z aktuální kolekce By The Pool, speciální edici kabelky Neverfull a také dekorace a nábytek.

    Zdroj: Louis Vuitton

    Zdroje: Business of Fashion, WWD, PETA, Instagram, Twitter

    Módní novinky v kostce: James Charles představuje novou značku, PETA tlačí na Ralph Lauren, Louis Vuitton otevírá kavárnu na Sicílii

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.

    Když dezert je cíl aneb sladká cesta kolem světa

    Sto zemí, sto chutí. Ochutnávání lahůdek v jiných částech světa je jednou z nejlepších činností, které můžete v rámci cestování dělat. A protože dovolená by neměla nikdy být o odpírání, tasíme ten nejtěžší kalibr. Dezert. Vybrat ten nejlepší na světě, to je však nemožný úkol. Zato vám můžeme poskytnout nápovědu, jakou lahůdku kde ochutnat. Sladší cestu kolem světa jste ještě nezažili.

    Funkčně, bezpečně, a hlavně stylově. Nenechte malé módní objevitele propadnout diktátu módních řetězců

    Někdo vnímá oblečení pro ty nejmenší z nás jako zbytečnou starost. Věřte ale, že pokud vám tato disciplína nebude lhostejná, děti vám jednou vřele poděkují. Stejně jako i ve vašem šatníku, je také u nich nejdůležitější zvolený materiál. Druhým nejzásadnějším pilířem jsou barvy, které dokážou formovat také budoucí identitu.

    Přehlídková dráha vedle té letištní. Letošní Airport Chic spojuje komfort s elegancí

    Počet hodin strávených na letišti se v létě automaticky zvyšuje. Stejně tak roste teplota i stres z toho, zda-li jsme do zavazadel shromáždili vše, co budeme potřebovat. Proto je nutné cítit se pohodlně a stylově zároveň. Airport Chic letos vyžaduje vestičky, maxi šaty a sukně, ale i klidně i legíny. Nestresujte se nepohodlím a připravte svůj letištní look včas.