Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní dům Jean Paul Gaultier si už po druhé jako hostujícího návrháře své ready to wear kolekce vybral Glenn Martens. Své návrhy se tentokrát rozhodl věnovat optickým klamům a iluzím. Za pomocí různých materiálů a střihů jich tak v jednom kousku oblečení proplétá hned několik.

    Belgický návrhář Glenn Martens není u značky Jean Paul Gaultier úplným nováčkem. Minulý rok v lednu totiž pro společnost jako hostující kreativní ředitel navrhl vlastní haute couture kolekci. Letos se ovšem vrací s originálními ready to wear kousky. Ve svých návrzích se rozhodl věnovat hned několika střihům a materiálům najednou. Vytváří proto optické klamy a iluze, které vás donutí zpochybnit váš první dojem.

    Martens představil například svetry, které se ovšem vydávají za džínové bundy a námořnická pruhovaná trička. Na úzké sukně zase aplikoval seprané džíny připomínající 80. léta. Zmatou vás také úzké šaty propletené s krajkovaným spodním prádlem. Kromě toho využil návrhář také různé průřezy, barvící techniky nebo způsoby vrstvení. K dostání bude kolekce na oficiálních stránkách Jean Paul Gaultier v pátek.

    Zakoupit ale budete moct nejnovější kousky i na webu Martensovi vlastní značky Y/Project. Kolekce zahrnuje rovněž pánskou módu. Vybrat si můžete z triček s potiskem pásku a džínů nebo kabátů „odhalujících“ spodní prádlo i nahé nohy. K iluzím se pak belgický návrhář neobrátil poprvé. Už dříve navrhl ready to wear kolekci, která zahrnovala návrhy plné různých částí těla, nečekaně potisknutých na různých kusech oblečení.

    Gaultier je zvědavý na přístup nových návrhářů, při tvoření jim nechává volnou ruku

    Belgický návrhář je rovněž známý pro svou lásku ke kombinaci různých stylů. Nebojí se dohromady „slepit“ street wear a vysokou módu nebo historické návrhy. Do svého módního domu si ho pak Gaultier pozval jako jednoho z dočasných kreativních ředitelů. Po svém odchodu v lednu 2020 se totiž rozhodl na každou sezónu do vedení značky dosadit jiného návrháře. Byl totiž zvědavý na to, jak zkombinují jeho módní dědictví s vlastní kreativitou.

    Ve své haute couture kolekci se tak loni Martens rozhodl představit například vlastní pojetí korzetových šatů s obří nadýchanou sukní. Znovu interpretoval například také slavné iluzorní trompe-l’oeil návrhy z roku 1995. Gaultier pak belgickému návrháři při tovření nechal absolutně volnou ruku. Kolekci tak viděl poprvé s návštěvníky samotné přehlídky. „Na začátku spolupráce jsme měli oběd, pak nás ale nechal dělat cokoli jsme chtěli,“ okomentoval svou zkušenost Martens.

    Zdroj: WWD, HypeBae, Dazed Digital, Twitter, YouTube

    Glenn Martens se vrací k Jean Paul Gaultier. Pro módní dům navrhl kolekci plnou iluzí

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.