Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Provozní ředitel Versace Cedric Wilmotte přinese čerstvý vítr značce Michael Kors. Vedení převezme po Joshuovi Schulmanovi. Oznámila to Capri Holdings, mateřská společnost firem Michael Kors, Versace a Jimmy Choo.

    Cedric Wilmotte bude 3. dubna 2023 jmenován výkonným ředitelem značky Michael Kors. V módním průmyslu se pohybuje od roku 1998. Nedávno působil jako dočasný výkonný ředitel značky Versace, od ledna do září roku 2022. V současné době u Versace plní roli provozního ředitele. Ještě předtím však vedl společnost Michael Kors EMEA. A to od jejího založení v roce 2008 až do roku 2021. Během této doby byl zodpovědný za růst značky v Evropě, Africe a na Středním východě. Na začátku své kariéry zastával vedoucí pozice ve společnosti Marc Jacobs v Paříži a ve společnosti Donna Karan v New Yorku, Londýně a Miláně.

    Co se týká podnikání společnosti Michael Kors, není na tom firma vůbec špatně. Například během října loňského roku vzrostly tržby o 9,2 procent.

    „Jsem nadšený, že mohu Cedrica přivítat zpět v týmu Michael Kors jako našeho nového výkonného ředitele. Cedric je silným lídrem s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti maloobchodu a merchandisingu a má hluboké znalosti o značce Michael Kors a spotřebitelích,“ prohlásil John D. Idol, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Capri Holdings.

    „Cedric se v naší skupině osvědčil jako všestranný lídr, který dosáhl velkých úspěchů jak u Michael Kors tak u Versace. Představenstvo, Michael i já jsme přesvědčeni, že značka Michael Kors bude mít z Cedrikova vedení obrovský prospěch, což pomůže dále urychlit naše strategické iniciativy. Cedricovo jmenování nám zajistí, že budeme mít v každé z našich luxusních módních značek, tři zkušené a talentované generální ředitele,“ dodal Idol.

    „Jsem nadšený, že mohu vést značku Michael Kors jako výkonný ředitel. Jelikož jsem součástí rodiny Michael Kors již téměř 15 let, mám k naší značce, našim zaměstnancům a zákazníkům zvláštní a osobní vztah. Těším se na spolupráci s Michaelem, silným týmem vedoucích pracovníků a všemi našimi ceněnými zaměstnanci po celém světě při naplňování naší strategické vize a při podpoře budoucího růstu,“ uvedl Wilmotte.

    Wilmotte zároveň zůstane ve funkci provozního ředitele Versace do 31. března. Jeho nástupce zatím nebyl jmenován.

    Zdroj: WWD, Fashionunited

    Cedric Wilmotte se stává novým CEO společnosti Michael Kors

    Šperkovnice jako výstava maximalistických objektů. Úpadek tichého luxusu potvrzuje Simone Rocha i Jil Sander

    Pokud řešíte otázku šperků na léto, máme pro vás odpověď. Světoví designéři se shodli na letní absenci tichého luxusu. Nejen v oblasti ready-to-wear, ale i v přihrádce se šperky. Maximalismus se nás bude držet několik sezón, nemusíte se tedy obávat přemrštěných investic. V kurzu jsou navíc alternativní materiály, jaké předvedla například Simone Rocha.

    Luxusní hotel Lowell vítá jaro čajovým dýchánkem. Na pomoc si přizval módní dům Dior

    Značka Dior je známá nejen svými dech beroucími návrhy, ale také jedinečnými sety špičkového nádobí. Ve svých jarních čajových dýcháncích je nyní hodlá využít luxusní newyorský hotel Lowell. Zaměří se na kolekci Lily of the Valley, odkazující na oblíbenou květinu Christiana Dior.

    Náboženství jako nesmrtelný zdroj inspirace. Návrhářům nedává spát křesťanství, ani starověká symbolika

    Ačkoliv byste se divili, móda a náboženství si jdou ruku v ruce. Bylo tomu tak ještě několik generací zpět. Církev a jiná náboženská centra určovaly "trendy" takřka ve všem, tedy i v dobovém odívání. V novodobých dějinách jsme ale náboženskou tematiku uchopili zcela jinak. Ukrýváme v ní symboliku, vyjadřujeme skrze ni kontroverzi a vyvoláváme ovace i rozepři. 

    Jaro vítá nové luxusní produkty. Patří mezi ně sluneční brýle, kabelky i Espresso Martini

    Známé značky oslavují příchod jara novými produkty. Teplejší dny tak můžete přivítat se slunečními brýlemi Dior Cannage. Doplnit je můžete o trendy Colby kabelku od Michael Kors. Pro speciální příležitost si nechte šperky z nové Blue Book kolekce Tiffany & Co. a na konci dne se odměňte Espresso Martini od Emmy Chamberlain a Kendall Jenner.