Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Zahlédli jste look celebrity, který prostě musíte mít? Nebo možná existuje věc, kterou jste neúnavně hledali bez úspěchu? Není divu. Nejexkluzivnější modely nejsou běžně k dostání. Řešením může být Fashion Concierge. Pokud vás přijmou mezi své klienty, podaří se vám získat i ty nejunikátnější luxusní předměty na světě.

    Začněme příkladem. Blíží se Valentýn a vy pro svého partnera nutně potřebujete sehnat nové hodinky Aquanaut od Patek Philippe. Sami to určitě nezvládnete. Čekací doba na tento model je momentálně 7 let a abyste se na čekací listinu vůbec dostali, musíte již několik kusů hodinek od této značky vlastnit. Pro prvotřídní FC to ale nebude problém.

    Foto: Patek Philippe

    Jak to funguje

    Nejlepší Fashion Concierge jsou velmi uzavřené skupiny, které si svou klientelu pečlivě vybírají. O jejich existenci se nedozvíte, dokud vás neosloví. Mezi jejich klienty patří nejčastěji celebrity a nejmovitější lidé světa. Členství je tedy pouze na pozvání, zpravidla na základě doporučení stávajících členů, případně velkých módních domů. Cena každého produktu se stanovuje individuálně a závisí na mnoha faktorech, od obtížnosti sehnání až po sběratelskou hodnotu.

    Možná se právě začíná rozpadat váš sen o zmíněných hodinkách Patek Philippe, případně o Birkin Himalaya nebo Faouborg. Není divu, jelikož na jejich čekacích listinách byste vydrželi desítky, v lepším případě vyšší jednotky let. Když ještě připočtete jejich každoročně zvyšující se cenu… Neztrácejte ale naději. Existují i veřejné FC, které můžete oslovit s žádostí o členství. Pokud ale nemáte nákupní historii u velkých módních domů, počítejte s tím, že přijetí bude minimálně problematické.

    Jednou z největších veřejných FC je společnost Limelight Nova se sídlem v Londýně, Monaku a Dubaji. Jejich pečlivě vyškolený tým dokáže získat vyprodané módní spolupráce, high fashion přímo z runway, limitované edice kolekcí i těch nejlepších butiků, ušlechtilé šperky a spoustu dalších nedosažitelných věcí. Navázali vztahy s více než tisíci značkami po celém světě. Od špičkových jmen až po žhavé současné návrháře. Komunikují přímo s jejich hlavními maloobchodními a tiskovými kancelářemi, aby vytvořili dokonalé spojení mezi značkou a klientem.

    Společnost Fartech prolomila ledy

    Britsko-portugalská malobchodní online platforma s luxusní módou Fartech, která prodává produkty více než 700 značek z celého světa, v říjnu 2022 ukázala novou cestu. Ohlásila rozšíření svých služeb o Fashion Concierge se zcela transparentními podmínkami. Členství získáte, pokud na jejich stránkách utratíte alespoň 12 tisíc EUR ročně, což je přibližně 300 tisíc korun. To vám umožní přístup do jejich aplikace Concierge a automaticky se vám začnou zobrazovat produkty ze sítě luxusních dodavatelů, které nejsou běžně dostupné na trhu. O jedinečné kabelky nebo hodinky z limitované edice, kvalitní šperky a další věci si ovšem můžete i přímo zažádat. Jedinou podmínkou je cena produktu, která musí být vyšší než tisíc USD, přibližně 22 tisíc korun.

    Možnosti se tedy začínají otevírat širšímu okruhu klientů. Pojďte proto načerpat inspiraci do jedné z největších soukromých šaten na světě, jejíž hrdou majitelkou je úspěšná influencerka Jamie Chua.

    Zdroj: Instagram, Limelight Nova, The Fashion Network, Patek Philippe

    Jak sehnat nesehnatelné. Luxury & Fashion Concierge

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.