Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Kdo se v módě nebojí okázalosti a bohatého zdobení, bude nadšený. Letošní zimní období se nese ve znamení maximalismu, který zahrnuje i delikátní materiál, kterým je peří.

    Kromě flitrů, kamínků a korálků je zdobení peříčky tím pravým, co ozvláštní sváteční outfit, ale i velkolepé róby pokryté honosným barevným peřím. Na přehlídkových molech jste ho mohli zahlédnout například u Davida Komy, v podání Gucci, Saint Laurent nebo Valentina. K vidění je na nejrůznějších doplňcích – od těch vlasových, po šperky, boty a kabelky. Dokáže krásně dozdobit manžety a lemy, ale skutečný wow efekt má na společenských šatech, které si oblíbila mimo jiné influencerka Leonie Hanne. Naprosto nezapomenutelná byla její peříčková róba od návrháře Alexandre Vauthiera, kterou oblékla na letošních British Fashion Awards.

    Svou slabost pro tento vznešený materiál ukázala také v šatech Georgese Hobeiky v Benátkách.

    U britského online shopu Karen Millen vzrostlo vyhledávání klíčového slova „feathers“ meziročně o neuvěřitelných 282 %, což je důkazem, že jde skutečně o žhavé zboží.

    Foto: Karen Millen

    Trend peří není v módním světě novinkou, ale s velkou pompou se nyní vrací. Už Marie Antoinetta v 18. století předváděla svůj smysl pro extravaganci s peřím ve vlasech. S grácií ho dokázaly nosit půvabné hollywoodské hvězdy, kterými byly Jean Harlow nebo Zsa Zsa Gabor. Do povědomí tento jemný materiál dostala také Dita Von Teese, díky slavným saténovým župánkům od návrhářky Catherine D’Lish, které umí povýšit na půvabnou róbu.

    Peříčkovou módu můžete nosit i ležérněji: na topech, bundičkách a dokonce i na pyžamu. Mezi klasické elegantní kousky rozhodně patří černé topy.

    Foto: Gucci, Saint Laurent, Valentino

    Nádherně se vyjímá na okrajích bot, čelenkách a taškách. Výraznou temně zelenou kabelkou L’Alingi s křišťálovými kameny doplnila Leonie Hanne jinak minimalistický černý outfit k dokonalosti.

    Foto: Coastfashion, Pakamera, Lalingi

    Vzdušné peříčkové zdobení, které vytvoří z party outfitu nepřehlédnutelnou krásu však stále hraje prim. V kompletu od Roberto Cavalliho ho Leonie Hanne dala na odiv na Milan Fashion Weeku.

    Foto: leoniehanne.com

    K sehnání je také v podobě tyrkysově modrých nebo plameňákově růžových koktejlových šatů gruzínského módního návrháře Davida Komy. Ideálním doplňkem k nim jsou průzračně třpytivé šperky.

    Foto: FWRD

    Zdroje: you.co.uk, stylecaster.com, Instagram

    Jako pírko je lehký trend, který vládne letošní party sezóně

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dech beroucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dech beroucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.

    Luxusní kabelka nemusí udělat díru do rozpočtu. Stačí se porozhlédnout po správných značkách

    Sbírání luxusních kabelek je oblíbeným koníčkem nejednoho módního nadšence, ale často se jedná o nákladnou zálibu, která si vyžaduje měsíce utahování opasků. Přepych však nemusí být vždy spojen s vysokou cenovkou, ze které se člověku zatočí hlava. Příkladem jsou kvalitní značky, jejichž specialitou jsou právě cenově dostupné kabelky bez kompromisů.