Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Kolekce resort 2024 Victorie Beckham využívá především maskulinní siluety typické pro 90. léta. Oversized saka, široké kalhoty nebo asymetrické šaty mají připomínat hrdinky z tehdejších filmů, jako je Základní instinkt nebo Taxikář. Zároveň se jedná o prvky připomínající návrhářčino dětství.

    Do své nejnovější kolekce nechala Victoria Beckham vepsat svůj rukopis. Vytvořila proto elegantní a jednoduché návrhy, které v sobě ovšem skrývají i drobné odlišnosti. Když se divák na jednotlivé kousky zadívá pozorněji, všimne si drobných zajímavých detailů. Smaragdově zelený top má například jeden rukáv rovný, zatímco druhý využívá geometrických struktur. Nohavice širokých kalhot je zase o něco delší než ta druhá.

    „Pokud se soustředíte na samotné vyhotovení looků a na jejich detaily, všimnete si, že jsou ve skutečnosti poměrně složité,“ vysvětlila návrhářka. V kolekci resort pro rok 2024 pak svůj ikonický styl využila pro vyobrazení outfitů inspirovaných 90. léty minulého století. Podle Beckham mají totiž volně připomínat hrdinky z tehdejších, dnes již klasických, filmů jako Taxikář nebo Základní instinkt. Jejich hlavní ženské postavy byly totiž zároveň elegantní i silné.

    Mezi dominantní kousky kolekce proto patří například oversized manžety, kabáty, bombery, košile nebo saka, ale také široké dlouhé „pánské“ kalhoty. Modelky ukázaly také jemné asymetrické šaty nebo džínové overaly. Jednotlivé outfity pak doplňují výrazné pásky, brýle ve stylu „pilotek“ nebo velké prostorné tašky. Mezi hlavní prvky se řadí také různé variace svetrů s delšími rukávy a vysokými límci.

    V nejnovější kolekci vzpomíná Beckham i na své dětství. Připomíná jí ho i oversized kožich

    Některé návrhy zároveň kromě 90. let evokují také návrhářčino dětství. Mezi takové kousky patří například velký kožešinový kabát. „Existují fotky z nějaké svatby, které jsem se v 80. letech zúčastnila se svou sestrou. Stojíme na nich vedle sebe v kožiších z králíka. Přijde mi to tak nostalgické,“ popsala Beckham. „Snažím se vždy navrhovat to, co bych chtěla sama v daném období nosit,“ vysvětlila dále.

    Další kolekci určenou pro jaro 2024 pak Beckham představí v Paříži dne 29. září. Do té doby se bude soustředit rovněž na beauty část svého byznysu. „Krása je sektor našeho podnikání, který se začíná velice rychle rozrůstat,“ doplnila návrhářka. Dodala rovněž, že se proto v současnosti stejnou míru soustředí na kosmetiku i módu. Svoji make-up a skincare řadu přitom poprvé uvedla v říjnu roku 2019.

    Zdroj: WWD, Kendam, Fashion Network, YouTube, Instagram

    Victoria Beckham vložila do kolekce resort 2024 vzpomínky na dětství i hrdinky z 90. let

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.