Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Pařížský týden pánské módy se pomalu blíží ke konci. Minulý týden ovšem své nejnovější kolekce stihly představit také známé módní značky, jako je Loewe, Valentino, Kenzo nebo Hermès. I když se každá z nich soustředí na jiné klíčové prvky, spojuje je jeden společný cíl. Společně totiž usilují o to, najít význam nové moderní maskulinity.

    Valentino usiluje o prolomení společenských konvencí. Za zbraň si zvolil barvy

    Svou nejnovější kolekci představil koncem minulého týdne také návrhář Pierpaolo Piccioli. Jednalo se přitom o jeho první pánskou kolekci pro módní dům Valentino po čtyřech letech. Přehlídka mu tak nabídla skvělou příležitost k reflexi současného významu moderní maskulinity. Ke svému rozjímání si pak návrhář přizval na pomoc barvy.

    Většina jeho nové řady byla totiž ponořená do modré barvy, která je s maskulinitou často spojovaná. V očích slavného návrháře ovšem symbolizuje také svobodu. Pro hlubší konverzaci pak proti sobě Piccioli postavil výrazné odstíny, jako růžovou, zelenou nebo oranžovou, a typicky pánské obleky nebo dlouhé elegantní kabáty.

    Zdroj: Reuters

    Loewe se nebojí experimentů. Jonathan Anderson pronikl do hlubin umění

    O něco experimentálnější chápání současné maskulinity pak představila módní značka Loewe. Návrhář Jonathan Anderson se totiž nebál pohrát si nejen se střihy, ale také barvami svých návrhů. Vytvořil proto směs kousků, které se do sebe nenápadně proplétají. Džíny tak zdobila například jen čtvrtina pásku, vykukující zpoza krátké bundy.

    Sportovní ponožky zase návrhář pevně propojil s ladícími teniskami. Kromě toho prolnul kolekci výraznými barvami, bez pochyby inspirovanými tvorbou amerického umělce Richarda Hawkinse. Jeho obrazy totiž zdobily jinak bílé zdi luxusního mola. Anderson tedy vytvořil mix umění, sportu i samotné módy.

    Hermès nechal do svých kolekcí proniknout sport. Smísil ho se svou elegancí

    Inspirace sportem pak neminula ani další z luxusních módních značek, představujících své kolekce na Pařížském týdnu módy. Návrhářka Veronique Nichanian, stojící v čele módního domu Hermès, totiž představila kousky propojující sport a klasickou pařížskou eleganci. Sama přitom svou nejnovější kolekci definovala jako „dandy-chic“.

    Její součástí byly například kabáty do deště, sportovní bundy s velkými kapsami i polovičním zipem nebo teplé sportovní vesty. Doplňovaly ovšem elegantní kožené i klasické bavlněné kalhoty, lesklé lakýrky a velké kožené cestovní tašky. Hermès rovněž využil čím dál více oblíbené barvy, jako je citrínová nebo olivová.

    Módní dům Kenzo popustil uzdu své fantazie. Oslavil inovaci i kulturní diverzitu

    Nejnovější kolekci značky Kenzo lze nejjednodušeji definovat jako ódu na protiklady. Japonský módní návrhář Nigo se totiž rozhodl vytvořit mix proti sobě stojících prvků. Chtěl tím především vzdát hold inovaci i kulturní diverzitě. Smíchal proto například elementy vlastní pro japonské kulturní dědictví se západními vlivy.

    Kromě toho se pustil také do kombinace historických a futuristických prvků. Pohrál si například s tradičními japonskými kimony a snovými sci-fi uniformami. Výsledkem je tak třeba kabát ve tvaru kimona, doplněný o kapuci jako stvořenou pro vesmírného hrdinu. Dalším příkladem jsou plisované šaty připomínající bojový plášť.

    Zdroje: WWD, Hypebeast, Fucking Young, Instagram, YouTube, Reuters

    Foto:Hermès

    Paříž přivítala další kolekce. Loewe, Valentino, Kenzo a Hermès hledají význam moderní maskulinity

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.