Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Na nedávných červených kobercích se objevily modelky i celebrity ve vysoce elegantním a nadčasovém účesu, známém jako Sleek Ballerina Bun. Hairstyle se vyznačuje precizně staženými vlasy se zrcadlovým efektem, což vyvolává dojem vkusu a sofistikovanosti. Kromě toho se v aktuálních designérských kolekcích opět dostávají do popředí i trendy baleríny, které přitahují pozornost svou moderní a stylovou interpretací.

    Elegantní sleek drdol nabízí několik nepřehlédnutelných výhod. Za prvé, není nutné mít vlasy v tom nejvíce fresh stavu. Za druhé, úprava vlasů poskytuje obličeji lichotivý liftingový efekt, což ocení asi každý. Mezi milovníky tohoto stylového účesu patří celebrity jako Hailey Bieber, Gigi Hadid, JLo nebo Ariana Grande. Jeho provedení je navíc relativně jednoduché a lze ho snadno vysvětlit několika kroky.

    Snadný postup zvládne každý. Nejdůležitější je kvalitní fixační produkt

    Vytvoření elegantního účesu Sleek Ballerina Bun není vůbec složité a můžete si ho snadno vytvořit kdekoliv. Začněte se suchými nebo mírně vlhkými vlasy a použijte váš oblíbený přípravek pro sleek efekt, a to po celé délce vlasů. Někdo ho preferuje aplikovat při rozčesávání, někdo až po něm.

    Následně pečlivě pročešte vlasy a vytvořte pěšinku uprostřed. Poté shromážděte rozčesané vlasy na vrcholu hlavy a upevněte kvalitní gumičkou. Vyhlaďte povrch vlasů hřebenem nebo kartáčem a otočte ho kolem elastické gumičky. Pomoct si můžete i sponkami. 

    Pro dlouhotrvající sleek efekt použijte velkou vrstvu laku na vlasy. Můžete také přidat jemné třpytky nebo čím dál více populární mašli. S tímto rychlým postupem získáte sofistikovaný účes, který bude okouzlující při každé příležitosti.

    Od baletu k catwalku. Baleríny se z pódií dostaly až na přehlídková mola

    Účes ovšem není jediný prvek, který si módní a beauty průmysl z baletu převzal. Například svět balerín je v dnešní době rozmanitější než kdy dříve. Denně se na sociálních sítích setkáváme s jejich nekonečným proudem originálních stylizací a nových designérských interpretací.

    Málokdo přitom ví, že historie balerín sahá až do doby před vznikem mnoha renomovaných módních domů. Jejich kořeny lze vysledovat až do italského královského dvora v renesančním 15. století. Právě tam pravděpodobně načerpaly svou eleganci a nadčasový půvab.

    Zdroj: Jacquemus, MiuMiu

    Baleríny se tak staly botníkovou nezbytností, která doplňovala ženskou eleganci po celé dekády. Nosily je osobnosti jako Jane Birkin, princezna Diana či Brigitte Bardot. V současné době nás na ně opět lákají módní domy jako MiuMiu nebo Gucci. Jejich styl a půvab tak nadále zůstává živý a inspirující. Mezi novými transformacemi se objevují i oblíbené rovné špičky od Jacquemus. Perfektně vypadají s dlouhými kalhotami.

    Mezi naše favoritky však patří primárně baleríny značky Khaite. V její aktuální kolekci můžete objevit jednoduchou variantu, která získává na originalitě díky drobným krystalkům, které jí propůjčují impozantní wow efekt. Tyto elegantní baleríny vynikají v kombinaci s podkolenkami, midi sukní a klasickým svetrem. Look můžete navíc umocnit lehce vykukujícím límečkem od košile.

    Foto: Khaite

    Jak vidno, designéři, módní domy i obyčejné řetězce se nebojí toho, opět se inspirovat v historii. Z baletních představení a divadel se tak staronové klasiky opět dostávají do módního popředí. S příchozím novým rokem tedy můžete vyzkoušet jak nový účes, tak obuv.

    Zdroje: YouTube, Instagram

    Nejelegantnější hairstyle roku vyhrává Ballerina Sleek Bun. Baletky udávají trendy nejen v obuvi, ale i účesech

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.