Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Slavný kostkovaný vzor nechal tentokrát návrhář Daniel Lee vyniknout na pozadí moře a písčitých pláží. Letní kolekci pro Burberry odhalil za pomocí fotek i videa zachycujících modelky a modely užívajících si slunečných dní v nejnovějších kouscích luxusní značky.

    Fotografie k nejnovější letní kolekci módní společnosti Burberry nafotil fotograf Tyrone Lebon. Jedná se o stejného umělce, který pomohl vytvořit první fotky zveřejněné na Instagramu značky po převzetí pozice kreativního ředitele Danielem Lee. Odrážejí proto podobnou atmosféru. Tentokrát ale zachycují modely a modelky, jak si nejnovější kousky Burberry užívají na pláži, nikoli ulicích Londýna. Někteří z nich se válí na písku, další se sluní na lodi nebo plavou v průzračné vodě.

    Všechny ale spojuje ústřední motiv, tedy ikonický kostkovaný vzor. Letošní letní kolekci totiž jednoznačně vévodí. Objevil se na bikinách, pánských plavkách, šortkách, županech, ručnících, kloboucích i plážových taškách. Výjimkou je set černých dámských plavek, na nichž kostkovaná látka vykukuje pouze na jejich okrajích. „Jedná se o ódu na útěk,“ popsala pak značka vlastní kampaň, kterou nazvala Burberry Summer.

    Dalším spojovacím prvek nově zveřejněných fotografií je logo Burberry. Znázorňuje rytíře jedoucího na koni buď v bílé nebo elektricky modré barvě. Původní design loga vyhrál v otevřené soutěži konané roku 1901. Patří k němu také latinský nápis prorsum, který v překladu znamená kupředu. Vystihovat má závazek značky k inovaci a pokroku. V minulosti ho hodně využíval také bývalý kreativní ředitel Burberry Christopher Bailey. K životu ho opět přivedl právě Daniel Lee.

    Letní kolekce je dalším krokem Daniela Lee v postupné renovaci značky Burberry

    Sérii fotografií pak doplňuje také video vytvořené za pomocí britského producenta Vegyn. Ten je známý mimo jiné prací na filmech umělce Frank Ocean s názvy Blonde a Endless. Mezi slavné modely a modelky pózující na fotkách i ve videu pak patří například Alex Schlab, Angelina Kendall, Sophie Alice, Tess Carter nebo Tianna St. Louis. Kolekce je pak dalším krokem v renovaci módního domu, kterou Lee zahájil na únorovém Londýnském týdnu módy.

    Jednalo se totiž o jeho první kolekci pro známou britskou značku. V ní nechal vyniknout především výrazné barvy. Mělo se jednat o jeho odkaz na archiv Burberry plný „dobrodružství“, stejně jako o poklonu pestrosti města Londýn. „Jdete po ulici a jste obklopeni lidmi s tolika odlišnými příběhy, žijícími pospolu,“ okomentoval svoji myšlenku návrhář. Britská módní společnost má pak také nového ředitele, Jonathana Akeroyda.

    Zdroj: WWD, Fashionotography, Wallpaper, Instagram, YouTube

    Londýnské ulice vyměnil Daniel Lee za pláže. Představil letní kolekci pro Burberry

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.

    Snová symbolika střídá bujnou fantazii. Unikněte do snu nestárnoucího surrealismu

    Surrealismus představuje v módě útěk do vesmírně vzdálené dimenze, ve které se setkávají sny, fantazie a svět hlubokých myšlenek. Ovšem od začátku uměleckého směru jsme se značně posunuli. Pomyslná druhá vlna surrealismu vychází ze stejných faktorů, ale je prolnuta realistickým vyobrazením nejrůznějších vzorů. V módě se surrealismus stává synonymem pro populární Schiaparelli a nečekaně ovlivňuje i řadu dalších značek.

    Nákupní seznam na květen: Obdarujte maminky produkty od Belly Hadid nebo parfémem od Pigmentarium

    V kalendáři tentokrát přichází květen, lásky čas, a náš nákupní seznam se opět nebezpečně plní zajímavými novinkami ze světa krásy, módy a designu. Každou maminku potěší ke Dni matek luxusní parfém od české značky Pigmentarium. Poslední jarní měsíc však můžete oslavit například i novými barevnými variantami ikonických kabelek od Miu Miu.