Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Vymanit se z koloběhu zimního oblékání může být obtížné. Někdy se zdá, že jedinou možností pro chladné počasí jsou kalhoty, ale opak je pravdou. V tomto období můžete své outfity povýšit na jinou úroveň díky vysokým kozačkám a punčocháčům. Ukážeme vám, jak vytvořit dechberoucí look právě pomocí těchto dvou kousků.

    Alfou a omegou jsou výjimečné a kvalitní kozačky

    Výběr a nákup dokonalých kozaček bývá někdy docela oříšek. Musí být pohodlné, zvládnout extrémy mrazivého počasí a přitom vypadat skvěle a ideálně i vydržet několik sezón.

    Na trhu je na výběr nekonečné množství druhů, ale chcete-li s punčochami vytvořit stylový vzhled, sáhněte po kozačkách po kolena. V chladném počasí vás jistě zahřejí, ale zároveň budou stále působit elegantně.

    Volba stylu nebo platformy je na vás. Vsadit můžete na klasické a pevné kozačky v jezdeckém stylu na nízké platformě od Dior. Pokud jsou podpatky vaším nejlepším přítelem, určitě se zastavte u Saint Laurent, kde najdete na pohled neodolatelné modely.

    Cenově dostupnější značkou, díky níž vaše obuv vynikne v davu, je Vagabond. Nám se obzvlášť líbí model Ansie s hranatou špičkou a zajímavými blokovými podpatky.

    Zdroj: Dior, Saint Laurent, Vagabond

    Chic kozačky perfektně doplní černé punčocháče

    V tomto případě hrají černé punčocháče klíčovou roli nejen vizuálně, ale i funkčně. V zimě byste totiž měli sáhnout po kouscích, které jsou zateplené a ochrání vás před chladem.

    Komfort a luxus na první pohled se snoubí v punčochách značky Wolford. Trik spočívá v tom, že jsou vyrobeny z vlny Merino. Ovčí vlna vás nenechá na holičkách a zahřeje vás například venku na vánočních trzích (spolu s punčem) nebo na procházce v idylických horských městečkách.

    Pokud se chystáte look s kozačkami nosit v interiéru, můžete sáhnout i po klasických tenčích punčocháčích. Na firemní vánoční večírek nebo na silvestrovský večer se ozdobte punčochami Calzedonia posetými kamínky. Zářit budete také díky modelu s monogramovým vzorem od Gucci, který je protkán stříbrnou nití.

    Zdroj: Wolford, Calzedonia, Gucci

    Jak dotáhnout takový outfit k dokonalosti?

    Kombinace kozaček a punčocháčů vám dává prostor k nošení oblečení, které obvykle považujeme za letní. Proto do hry vstupují také minisukně a nám se obzvlášť líbí plisovaný model značky Prada.

    Pro odvážlivce se nabízí možnost jít cestou takzvaného No-Pants Look, který kraloval letošním trendům. Specialistou na experimenty bez kalhot je právě značka Miu Miu.

    Pokud se necítíte na letní kousky, můžete zvolit midi nebo maxi sukně z hrubých či pletených materiálů. Minimalistickú verzi ve stylu nenápadného luxusu si ulovíte u Simkhai.

    Zdroj: Prada, Miu Miu, Simkhai

    Kozačky a černé punčocháče: Neporazitelná trendy kombinace na zimu

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.